Finalul de an imi aduce mereu in minte locurile pe care le-am vazut in ultimele 365 de zile si imi scoate in cale o noua coala de hartie unde ma indeamna sa imi scriu visele. De calatorie si de viata in general 🙂
Cum astazi este 31 decembrie este timpul pentru o noua retrospectiva in calatorii: cele ale anului 2017.
Inainte sa ma apuc de scris am luat la analizat toate fotografiile realizate in acest an. M-am cam pierdut in detalii cateva ore, ce-i drept, insa tocmai calatoria asta prin amintiri imi da asa o inspiratie fata de ce vreau sa iti povestesc si fata de planurile anului 2018.
Anul 2017 a fost si el la fel de plin de calatorii precum ultimii aproximativ 4 ani, insa hai s aincepem cu inceputul.
Ianuarie 2017
Cum era sa incep anul daca nu cu ..o calatorie? Scurta ce-i drept. Pe 1 ianuarie am zis ca vreau sa dau strat calatoriilor anului 2017 cu un roadtrip la Sinaia. Am zis eu ca o calatorie de o zi in cautarea zapezii si a aerului curat este fix ce am nevoie pentru inceputul de an. Zis si facut: prima zi a anului m-a prins la Sinaia, admirand privelistea de sus din cartierul Cumpatu si savurand o tochitura vanatoreasca la restaurant Safari Club situat in cadrul Hotelului Cumpatu.
Chiar daca nu imi place prea tare frigul, iar luna ianuarie a avut temperaturi cu minus destul de constant, iata ca finalul lunii m-a prins facand un nou roadtrip scurt pe la Brasov, Rasnov si Cheia. A fost o zi petrecuta in natura, cu putine fotografii si multa relaxare.
Februarie 2017
Luna februarie incepe mereu cu 2 sarbatori frumoase: Valentine’s Day si ziua lui Calin. Fiind la distanta de numai o zi una de alta am ales sa le sarbatorim pe ambele tot printr-o calatorie.
De data aceasta am facut o vizita de iarna la Centrul de echitatie Potcoava, ne-am cazat in camera noastra preferata (cea cu numarul 13 si cu priveliste superba), ne-am bucurat de multa liniste, zapada (si soare) si ne-am plimbat calare prin imprejurimi.
Si ne-am jucat si cu cei doi caini ciobanesti caucazieni, Gora si Goonda, alflati la Potcoava. Sunt tare friendly si adora sa te joci cu ei!
Luna februarie a continuat cu un eveniment foarte special: am avut ocazia de a participa la CoffeeHouse Owner’s Ball la Viena, unul din cele mai prestigioase baluri vieneze ce in acest an a avut aniversarea de 60 de ani.
Nici nu visasem vreodata sa particip la un bal vienez, ma gandeam ca un astfel de eveniment este foarte departe de mine, este destul de “scortos” (sau cel putin asa credeam inainte de a merge) si …pana la urma eu nici nu stiu sa dansez vals. Lucrurile acestea au disparut ca prin minune anul trecut prin noiembrie cand am aflat ca merg la Bal (am castigat un premiu in cadrul unui treasure hunt organizat de Biroul de Turism al Austriei).
Pregatirile de bal au inceput inca din noiembrie cu crearea rochiei de bal de catre Lucia Alexandra Rosca special pentru mine, au continuat cu informarea asupra balurilor vieneze si abia apoi cu calatoria in sine unde am avut parte atat de o lectie de vals predata de Dl. Elmayer la cea mai prestigioasa scoala de dans a Vienei si cu participarea la Bal. Despre toate acestea am povestit in amanunt in acest articol.
Martie 2017
In luna martie drumurile mele au inceput sa ia calea Constantei si startul unor proiecte tare frumoase in Dobrogea. Am mers de 3 ori intr-o luna pe malul marii intr-o perioada in care nu stiam cum arata Marea Neagra si, pe langa treaba legata de proiectul pe care l-am avut acolo, mi-am facut timp si pentru cateva plimbari pe malul marii si prin statiunile care acum inca dormeau.
Aprilie 2017
Luna aprilie a fost, ca in fiecare an, una din cele mai “calatoare” din tot anul. A inceput cu o scurta calatorie la Belgrad, tot cu proiecte, insa si cu timp de explorat orasul pe jos.
In putinul timp pe care l-am avut la dispozitie in Belgrad am facut o plimbare la Cetatea Belgradului, loc plin de istorie si totodata locul preferat de petrecere a timpului liber de catre cei care locuiesc acolo.
Bineinteles, nu puteam pleca din belgrad fara sa incerc un vin sarbesc, nu?
Urmatoarea calatorie a avut loc de Paste la Pitesti la ai mei, urmata de plecarea in cea de-a doua zi de Paste in Cheile Nerei alaturi de niste prieteni – primele zile au fost de acomodare cu zona, apoi am participat la un infotrip organizat de Asociatia de Ecoturism a Romaniei si WWF.
Am petrecut aici urmatoarele zile trecand de la temperaturi de primavara la cele de iarna, admirand natura si frumusetea zonei, precum si cunoscand cate ceva despre istoria locului. Despre intreaga calatorie am scris in articolul “Ce sa faci in Cheile Nerei timp de o saptamana” si in articolul despre cea mai frumoasa cazare pe care o puteam gasi in zona, “La Vechea Moara – Sasca Montana“.
Finalul lunii aprilie m-a gasit din nou in Transilvania, in zona Bran, as aca nu puteam sa nu dau o tura pe la Vila Bran pentru niste papanasi. N-am mai fost pe aici de ceva timp si se pare ca cei de la Vila Bran au facut o multime de schimbari in ultimul timp. Mai ales dedicate copiiilor.
Mai 2017
Luna mai a fost si ea una dintre cele mai “calatoare” luni ale anului si a inceput cu calatorii inca de pe data de 1 cand am ajuns pentru prima oara in cea mai frumoasa unitate de cazare din Romania (este parerea mea) si anume la Castle Hotel Daniel in Talisoara.
Castelul are o istorie ce incepe in 1680 si cuprinde 3 secole, detine 7 camere in cladirea principala, toate decorate intr-un stil diferit.
Castelul, conacul, hotelul sau cum vrei sa ii zici, ne-a fermecat atat cu povestea sa trecuta cat si cu cea prezenta (acesta a fost restaurat de catre o familie de tineri care au hotarat sa paraseasca Bucurestiul pentru a da viata Castelului din Talisoara), cu camerele extraordinar de dichisite (noi am ales “Camera cu lebada”, adica cea care are baldachin), cu mancarea delicioasa si super interesant realizata (au mancare romaneasca si ungureasca reintepretata) si cu vinurile pe care le detine in micuta crama aflata la subsol.
Despre Castle Hotel Daniel am povestit in interviul video de aici insa promit sa revin cu un articol detaliat despre el si despre imprejurimile sale.
Dupa Talisoara drumurile m-au dus din nou in Dobrogea pentru a documenta fotografic alaturi de Calin judetul cu acelasi nume pentru proiectul ce avea sa le lanseze in vara, Tour X (proiect despre care am scris aici).
In Dobrogea am vizitat locuri mai mult sau mai putin cunoscute, am facut cunostinta cu oameni, obiceiuri, reconstituiri istorice si mancaruri locale si am pus cap la cap atractiile principale ale judetului pentru a fi transpuse apoi in calatorii de o zi dedicate turistilor ce ajung pe litoralul romanesc.
A doua parte a lunii mai a insemnat calatoria numita “Blueradea“, un infotrip organizat de catre Visit Oradea si Blue Air in care am facut cunostinta cu orasul Oradea.
Culmea este ca fusesem in ultimii 2 ani la Oradea cu ocazia unor workshopuri pe care le-am tinut, insa niciodata nu avusesem ocazia sa ma si plimb prin oras. Ei bine, de dta aceasta am facut cunostinta cu adevart cu Oradea, adica cu “orasul art nouveau al Romaniei”. Am povestit in amanunt despre el aici, insa iti las cateva fotografii mai jos ca sa iti faci o idee.
Ultima parte a lunii mai m-a gasit participand ca si spectator la Karpathia Pony Show, un spectacol dedicat iubitorilor de cai. M-am dus atat pentur ca de vreun an si ceva incoace caii au inceput sa fie preferatii mei, precum si pentru ca stiam ca la concurs vor participa cativa cai de la Potcoava. Asa ca am mers sa ii sustin!
Iunie 2017
Calatoriile verii (doar luna iunie este prima luna de vara, nu?) au inceput cu un o calatorie chiar pe 1 iunie pentru a sarbatori venirea primaverii. Am mers spre mare in cautarea unui lan de maci pentru a face cateva fotografii. Am gasit lanul de maci chiar langa Slobozia, iar ce a iesit arata cam asa:
A urmat un scurt roadtrip pe Transfagarasan. Am mers pana unde s-a putut, zapada neffind inca topita in totalitate, iar ultimul tunel pana la Balea Lac fiind inca inzapezit.
Tot luna iunie a insemnat “inceputul” in a lua in serios capitolul “vie si vin”. Pasiunea pentru vin a inceput inca din toamna lui 2015 insa abia in 2017 s-a clarificat intentia mea a invata cat mai multe despre vin cu scopul de a lansa un proiect in aceasta zona. Incepand cu luna iunie calatoriile “wine related” s-au inmultit, iar pana la final de an s-au au aparut si cursurile si examenele in acest sens. proiectul cu si despre vinuri este si el pe drum. Detaliile vin in 2018 🙂
Prima calatorie “wine related” a lunii iunie a fost in zona Dragasani la Avincis cu ocazia unui picnic aniversar organizat de ei. A fost o buna ocazie sa cunosc mai multe dintre vinurile cramei Avincis si sa ales pentru moment preferatele mele: Cramposie Selectionata (2016) si Pinot Noir (2013).
Nu au trecut decat cateva zile de la vizita la Avincis pana la urmatoarea aventura legata de vin. Tot in iunie am mers intr-un roadtrip pe Dealu Mare pentru a vizita Crama Aurelia Visinescu (Domeniile Sahateni) si Crama Budureasca.
Crama Aureliei Visinescu ne-a fermecat in special cu camera in care tineau baricurile si sticlele de vin la invechit, iar cu ocazia degustarii avute aici am inteles de ce i se spune Aureliei “Doamna Feteasca Neagra”. Bineinteles, ca orice crama specializata pe un anume soi de vin, au mai multe variante de vin Feteasca Neagra, iar preferatul meu a fost cel din gama Artisan. Chiar daca gamele Anima si Karakter par a fi ceva mai cunoscute.
Vinurile Cramei Budureasca le mai stiam, insa faptul ca am ajuns la ei la crama m-a facut si mai curioasa! Stiam Fume-ul din gama Premium si cu ocazia acestei vizite am descoperit si Feteasca Neagra din aceeasi gama. A urmat, bineinteles, intrebarea zilei “Cand iese urmatoarea editie din Noble 5?”. Nu stiam pe atunci, insa acum, cand scriu aceste randuri, ma bucur sa spun ca am deja o sticla de Noble 5 pusa la invechit 🙂
Jumatatea lunii iunie m-a gasit din nou la mare pentru o zi pentru ca apoi sa petrec 4 zile de tihna in inima Deltei, in satul Mila 23 plimbandu-ma in canoe.
Planul era sa mergem direct in Delta, insa cum puteam noi sa nu salutam macar marea si sa dam o fuga la Crama Histria?
Am mers pentru o zi in Vama Veche, am simtit nisipul sub talpi, apoi am continuat drumul spre Delta cu o scurta vizita pentru degustare la Crama Histria. Cunosteam vinurile lor insa invitatia lui Paul, proprietarul cramei, de a merge sa vedem florile de struguri a fost prea tentanta. Nu mai vazusem pana atunci flori de struguri asa ca a mers si bine am facut!
Pe langa florile de struguri am avut ocazia sa facem un tur al intregii vii precum si o degustare direct in crama. Mai mergem!
A urmat apoi poate cea mai inspirationala calatorie a anului, cea in Delta Dunarii. Am mers aici cu scopul de a petrece cateva zile departe de aglomeratie si oras, de a manca muuult peste si de a descoperi frumusetea Deltei din canoe.
Zis si facut! Iar calatoria aceasta ne-a inspirat sa organizam inca 2 ture de explorare a Deltei in luna august, de data aceasta alaturi de cititori, ture axate pe fotografie si descoperirea Deltei din canoe si numite #DeltaExplorer. Revin asupra subiectului la luna august 🙂
Spre finalul lunii iunie am decis sa stam putin si pe acasa, insa noua pasiune si anume vinul m-a facut sa organizez un picnic cu vin in parc in cea mai calduroasa zi din luna. In ciuda temperaturilor foarte ridicate, dupa amiaza a fost una foarte faina cu multe descoperiri in ale vinului alaturi de prieteni.
Iulie 2017
Finalul lunii iunie si inceputul lunii iulie m-au gasit explorand vestul tarii si anume orasul Cluj (unde ne-am intors la restaurantul preferat, Bistro Viena, pentru specialitatea casei si pentru a descoperi un nou vin), Alba Iulia, biserica fortificata din Prejmer si Cetatea din Saschiz.
Luna a continuat cu un roadtrip pe Transalpina si Transfagarasan numite “cele mai frumoase sosele din Romania”.
A urmat o calatorie noua la Potcoava, de data aceasta cu ocazia celei de-a doua editii a Haidook Summer Fest, festival dedicat iubitorilor de cai. De data aceasta am mers in calitate de coorganiztor al unui infotrip – numit #HaidookExperience – dedicat bloggerilor si fotografilor cu scopul de a promiva zona si activitatea de calarie. Cum a fost am povestit detaliat aici.
Imi place tare mult la Potcoava asa ca prevad ca in noul an voi organiza tot felul de lucruri faine aici. Stai pe aproape ca sa afli primul despre ce este vorba!
Luna iulie a continuat cu o calatorie la Iasi la invitatia Mihaelei de la Caracteristic PR pentru a cunoaste o noua crama si anume Gramma Wines.
L-am cunoscut pe Marian Olteanu, proprietarul cramei, care ne-a arata via si crama, ne-a povestit despre cum fac ei vinuri si ne-a dat, bineinteles, sa gustam. Crama este specializata pe vinurile albe, cele mai cunoscute soiuri de struguri utilizate fiind Aligote si Feteasca Alba. Am descoperit astfel niste vinuri fresh, numai bune de savurat in toiul verii! Am plecat de aici cunoscnad ce inseamna “vinul conversatiei” si afland faptul ca etichetele gamei premium de vinuri Gramma sunt realizate de Horatiu Malaele.
Daca tot am ajuns in Iasi am avut ocazia sa cunosc mult mai multe locuri si mai ales business-uri micute facute din pasiune. Asa am avut ocazia sa ii cunosc pe cei de la Avisso, companie de consultanta fiscala si finantari europene care mi-a devenit partenera pentru un eveniment in luna octombrie, pe cei care au creat berea artizanala “Capra Noastra” (am mers chiar si la fabrica si am vazut cum se face bere), pe cei care fac cei mai gustosi burgeri – Frankly, pe “moldoveanca” din spatele “Cuptorul Moldovencei“, pe cei care ii incanta pe copii cu cantece – TraLaLa si pe cei de la hotel – restaurant La Castel, cunoscuti in zona in special pentru mancarurile extraordinare pe care le fac. Si pentru lista de vinuri cu cele 30 de crame romanesti as adauga eu (a fost cea mai ampla lista de vinuri romanesti pe care am vazut-o vreodata intr-un restaurant din Romania).
A urmat apoi descoperirea unor Cetati si Biserici Forticicate in Transilvania. Am facut astfel cunostinta cu Ceteatea Fagaras, Harman si Sanpetru, am dat o fuga prin Brasov (si am savurat un nou vin (Ovas – Petro Vaselo) la cel mai cunoscut winebar din oras, Terroirs Boutique du Vin, pe la Rasnov si la Casa Boiereasca din Pestera – pentru a respira aer curat si a savura un papanas delicios. Asa, ca sa “fugim” de caldura apriga din Bucuresti.
Ultima zi a lunii iulie m-a gasit in zona Dealu Mare vizitand satul in care am copilarit, Naeni, precum si Crama Lacerta, aflata in imediata apropiere. Deja se vede mai bine pasiunea pentru vin, nu? Cred ca mi se trage din copilarie desi nu stiam atunci acest lucru.
August 2017
Luna august a inceput cu o noua provocare in fotografie. Am mers pentru al doilea an la rand la Saptamana Haferland cu scopul de a documenta in imagini festivalul dedicat sasilor. Timp de 5 zile am mers la toate activitatile din program si am facut tot posibilul sa surprind cele mai sugestive cadre. Tema editiei din 2017 a fost gastronomia saseasca. Despre festivaluo Saptamana Haferland am scris aici (despre editia din 2016).
Cea de-a doua parte a lunii august a fost dedicata taberelor de fotografie si explorare a Deltei, #DeltaExplorer, evenimente ce le-am organizat alaturi de Calin si cu sprijinul agentiei de turism DescoperaDeltaDunarii.ro.
Programul taberei a fost gandit astfel incat sa se potriveasca atat celor care au mai fost in Delta cat si celor care o vizitau pentru prima data si a fost axat pe fotografie. O alta activitate interesanta a fost explorarea canalelor Deltei din canoe, adica intr-un mod lent.
Tabara s-a bucurat de un succes foarte mare (motiv pentru care am facut 2 grupe, una dupa alta), iar noi, organizatorii, am avut parte de cea mai frumoasa validare a taberelor organizate de noi. Pe langa multumirea pe care am simtit-o din tot sufletul cand i-am vauzt pe toti cei care au [articipat ca erau efectiv fermecati de frumusetea zonei, am rpimit numai cuvinte de lauda din partea lor, motiv pentru care in 2018 reluam tabara in 3 moduri diferite. In ianuarie 2018 vor fi gata toate detaliile si vei fi primul care afla!
Inca ceva: tabara #DeltaExplorer a luat locul 2 la categoria “Special projects” din cadrul premiilor acordate la eTravel Conference. Un motiv in plus sa…mai facem!
Septembrie 2017
Luna septembrie a fost dedicata aproape in totalitate vacantei si relaxarii. Da, sunt sigura ca citesti cu mirare acesta fraza, insa trebuie sa reamintesc faptul ca multe din calatoriile mele au loc cu diferite proiecte (lucrez in industria turismului si calatoria a ajuns a fie un mod de viata pentru mine) si ca numai o mica parte dintre acestea reprezinta cu adevarat “vacanta”.
Ei bine, o buna parte din luna septembrie am petrecut-o in vacanta (de data asta pe bune) in Grecia. Am stat o saptamana in Lefkada si am explorat-o zi de zi alaturi de Calin, apoi am petrecut o alta saptamana intr-un mod inedit: intr-un yacht alaturi de cateva prieteni.
Fiecare dintre cele 2 saptamanai a avut ceva aparte, precum si fiecare dintre cele 4 insule vizitate (mai mult sau mai putin) au avut ceva unic.
Despre aceasta calatorie in Grecia urmeaza o serie de articole dedicate aici pe blog insa pana atunci te las cu cateva imagini sugestive.
Dupa Grecia a urmat o scurta escapada in Italia, mai exact la Club Med Kamarina in Catania. Am facut cunostinta astfel cu lantul de hoteluri Club Med. NU stiu daca stiai, ins afondatorul acestor hoteluri este cel care a inventat notiunea de “all inclusive”. Despre asta am povestit in detaliu aici.
Ultima zi a lunii septembrie m-a gasit din nou la Crama Budureasca. De data asta cu scopul de a participa la “Atelierul de cupaje”, eveniment pe care cei de la Budureasca il organizeaza la cerere in cazul vizitelor facute de grupuri.
Am mers astfel alaturi de prietena mea Ina Popa, am vizitat crama, am vazut procesul de vinificatie (fiind miez de toamna activitatea era in toi la crama), am degustat vinuri si…ne-am facut propriul vin. Un cupaj rosu din Syrah, Merlot si Cabernet Sauvignon, vinuri pe care ni le-au pus la dispozitie cei de la crama. Am lucrat in echipa de 4 persoane, vinul propun de noi a fost jurizat de catre oenologul cramei, Stephen Dinnely si, chiar daca acest nu a iesit castigator la concurs, noi suntem tare mandri de ce a iesit. Fiecare din noi a plecat acasa cu o sticla de vin creata de el.
Octombrie 2017
Inceputul lunii octombrie a fost unul ploios. Asa ca ce era mai indicat sa fac decat sa petrec un weekend pe Dealu Mare in vizita la vinarii? (Stiu ca nu s-ar zice, dar nu m-am imbatat niciodata, chiar daca aparent se pare ca beau “mult vin”. Am invatat sa il degust (care e diferit de a “bea”), sa savurez si..sa aleg vinurile care imi plac.
Am mers de data aceasta alaturi de cativa prieteni MAI pasionati de vin decat mine (deci se poate!) la cramele Metamorfosis si Lacerta.
La Crama Metamorfosis am vazut pentru prima data tancuri de beton si nu de inox in care se facea vinul si am degustat 5 vinuri dintre care 3 premium si am descoperit ea mai inspirationala metoda de a tine colectia de sticle de vin: intr-un baric transformat in stativ de vinuri. Stie cineva unde pot comanda unul?
Si daca tot am degustat 5 vinuri, am decis ca preferatul meu ramane Syrah -ul din gama “Via Coltul Pietrei”.
La Lacerta fusesem in vara cand am facut un tur scurt de crama si o degustare de 3 vinuri. De data atsa degustarea a fost mai lunga, a inclus 6 vinuri si parca ne-am intins si mai mult la vorba cu Mihai, cel care ne-a facut turul cramei si care povesteste cu atata pasiune despre vinuri!
Cu ocazia noii vizite la Lacerta l-am luat si pe Vladut cu mine si i-am dat sa incerce must. Se pare ca i-a placut! Daca nu stii cine este Vladut alfa ca este o mascota care calatoreste cu mine peste tot. Despre calatoriile anului facute de Vladut am scris aici.
Aparent, pe la jumatatea lunii octombrie ploile s-au mai potolit pentru o scurta perioada de timp iar eu am mers la Baile Tusnad si Lacul Sf. Ana pentru o noua escapada foto.
Prima zi (cea cu drumul) a fost insorita si calda si am tras sperante ca asa vor fi si urmatoarele. Ei bine, in urmatoarele zile am vanat soarele care s-a tot lasat asteptat. Pana la urma l-am gasit, insa cu greu. Am facut intre timp mai multe vizite la lacul Sf Ana, la parcul Tinovul Mohos, iar la finalul excursiei am avut parte si de o activitate inedita: am mers la observatorul de ursi din Baile Tusnad si da, am vazut 2 ursi! Revin cu povestea si fotografiile intr-un articol viitor!
Finalul lunii octombrie m-a prins din nou la Potcoava. De data asta am cautat culorile toamnei pe care le-am gasit intr-o oarecare masura si am facut din nou o plimbare calare precum si cateva exercitii de “educatie asistata de cai” – despre acest lucru gasesti mai multe detalii in acest interviu video cu Ionut Popescu, proprietarul de la Potcoava . La anul am zis ca merg mai din timp ca sa nu apuce sa se scuture pomii!
Finalul lunii octomrbie m-a gasit tot pe drum. De data aceasta la Turda cu un proiect, insa si cu putin timp de respiro. Si ce frumos a fost semineul de la Casa de oaspeti Ratiu!
Noiembrie 2017
Contrar asteptarilor, luna noiembrie am petrecut-o in Bucuresti, fara alte deplasari.
Totusi, luna noiembrie a fost dedicata calatoriilor, insa a celor legate de studiul vinului. Am participat in juriu la “Premiul publicului” la concursul organizat de Vinul.ro – Premiile de excelenta Vinul.ro,am facut primul curs oficial WSET Level 1, curs pe care l-am absolvit si in ianuarie ajunge si diploma la mine, am mers la Goodwine (targ dedicat vinurilor) si am facut si un al doilea curs, unul pentru incepatori in ale vinului, numit “Degusta si intelege vinul” organizat de Winecraft.
Sa mai spun ca in martie 2018 urmeaza sa fac WSET Level 2? Abia astept!!!
Decembrie 2017
Luna decembrie a fost dedicata ca in fiecare an, Pietelor de Craciun si petrecerii timpului alaturi de cei dragi la final de an.
In plus, luna decembrie a venit cu cel mai frumos “Da!” pe care l-am spus vreodata. Iar raspunsul a venit in timpul unei calatorii, bineinteles 🙂
In decembrie am facut o calatorie de 2 saptamani pe la Pietele de Craciun ale Austriei. Turul s-a numit #WinterExplorer in Austria, a fost editia a doua a tururilor #WinterExplorer inceput anul trecut si a avut loc intre 3 si 15 decembrie.
Am vizitat in cadrul acestuia orase precum Graz, Salzburg, Viena, dar si orase mai putin cunoscute cum sunt Mondsee, Gmunden si Steyr. A fost cel mai lung si frumos tur al Pietelor de Craciun pe care l-am facut vreodata si cu ocazia aceasta mi-am mai indeplinit un vis. Asta inseamna ca si in 2018 voi continua traditia tururilor pe la Pietele de Craciun. Oare unde sa merg?
Anul 2017 a fost plin de calatorii, aventuri si intamplari de care imi aduc cu drag aminte. Asa sa fie si 2018, ceea ce iti doresc si tie!