Despre mine

Carmina Nițescu – Călător, Travel & Events Planner, Consultant de business, marketing și social media în turism, Travel Industry Blogger, Coach & Trainer

Încă din copilărie mi-a plăcut să descopăr locuri noi și să împart cu cât mai multe persoane bucuria de a călători.

Iar când mă gândesc la copilărie îmi amintesc de o poveste a mamei de când eu eram “pe drum” 🙂

Mi-a povestit mama că în vara lui 1983 a fost împreună cu tata într-o călătorie în fosta URSS, iar când se aflau în tren în Tbilisi mama a simțit că eu mă agitam destul de mult. Eram încă “la adăpost”, mai aveam câteva luni până să apar pe lume, dar “alergăm” deja în micul spațiu în care mă aflam. De câte ori îmi povestește acest lucru îi spun că de acolo mi se trage pasiunea pentru călătorii.

Toată copilăria mea am fost “ușarnică” după cum spune tata, în sensul că mereu aveam un mic bagaj pregătit și eram gata de plecare oriunde și oricând. Era cea mai mare bucurie pe mine atunci când mergeam la bunica sau la vreo prietenă să stau măcar o noapte 🙂

De la plăcerea de a pleca undeva, oriunde, în copilărie, până la pasiunea pentru vacanțe și călătorii pe care o am astăzi a mai fost doar un pas.

Când am mai crescut am început să călătoresc în cât mai multe locuri și, de fiecare dată, acele locuri erau din ce în ce mai îndepărtate. Și uite așa am călătorit, am învățat despre vacanțe și călătorii iar astăzi pot spune că încă mai am planuri de călătorie pentru cel puțin 100 de ani de aici înainte. E minunat să călătorești și să împarți cu ceilalți experiența ta!

Iar pentru că mi-am dorit să împart din experiența mea legată de vacanțe și călătorii am ales să cunosc cât mai multe și să pot oferi informații de calitate iubitorilor de călătorii. Și uite așa, în 2006 când am terminat facultatea de drept și turismul….mi-am început cariera în turism (detalii despre cariera mea găsești aici).

La începutul carierei am avut ocazia de a deschide și dezvolta o agenție de turism. Așa am aflat cât de pasionată de vacanțe și călătorii eram. Nimic nu era prea greu, totul a venit de la sine, deși în momentul respectiv experiența îmi lipsea. Cu timpul am crescut alături de greenSmile căci așa se numea agenția mea de turism. Am construit lucruri frumoase în greenSmile, am învățat o mulțime de lucruri, am cunoscut oameni minunați și cea mai mare satisfacție pe care o aveam era atunci când primeam feedback de la cei cărora le pregătisem cu mult drag vacanța!

În perioada februarie 2011- mai 2013 am făcut parte din una din cele mai bune echipe de turism din România, TUI TravelCenter – Eurolines (actual Dertour România), locul în care am învățat ce înseamnă lucrul în echipă și cât de importantă este munca fiecărei persoane pentru reușita întregii echipe.

Din mai 2013, după 8 ani de lucrat în agenții de turism, am pornit pe calea antreprenoriatului. Este o provocare pentru mine și un vis realizat!

Pentru că îmi plac vacanțele și călătoriile am mai multe proiecte legate de acest lucru:

Travel with a Smile” blog de dezvoltare personală prin călătorii și experiențe. Este proiectul meu de suflet, este blogul pe care scriu pentru tine. Da, pentru TINE. Vreau că tu să ai cât mai multe informații despre locurile în care visezi să ajungi, despre activitățile pe care le poți face la destinație și nu în ultimul rând despre locurile inedite ce se găsesc mai aproape decât crezi.

Pe “Travel with a Smile” vei găsi multe insight stories și tips-uri de călătorie dar și invitații la excursii tematice pe care le organizez: Taberele Travel with a Smile.

Taberele Travel with a Smile – din aprilie 2013 am lansat o serie de tabere tematice. Fiecare tabără este focusată pe câte o experiență trăită. Taberele se adresează persoanelor adulte și sunt mai mult decât excursii obișnuite: în cadrul lor avem workshopuri de fotografie, culinare, de actorie sau de echitație. Fiecare tabără are o tematică și un expert care ne însoțește pentru a învăța de la el și a rămâne cu ceva nou în suflet în urma acelei excursii.

Turism Market” este un alt proiect drag mie. Aici scriu alături de colegii mei despre tot ce mișcă în industria turismului. Totodată, aici se găsesc articole dedicate celor ce vor să facă o carieră în turism precum și informații despre diferite evenimente legate de turism (evenimente dedicate celor care lucrează în industria turismului)-o parte dintre acestea sunt organizate de mine, iar o parte sunt organizate de colaboratorii mei pe care îi susțin cu drag.

Eu sunt Carmina Nițescu și vreau să te însoțesc în călătoria ta spre a descoperi lumea și locurile minunate pe care le oferă.

Un mare vis al meu este acela de a face o călătorie în jurul lumii. Îmi doresc că la un moment dat să strâng o mulțime de prieteni și să plecăm într-un fel de călătorie în jurul lumii. Tu ce zici? Vrei să vii? Să-ți păstrez un loc?

43 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *