Hai în #DeltaExplorer de toamnă 2021

Abia ce a trecut jumătatea lui august, vara este încă în toi și cred că ești încă cu gândul la vacanța la mare, la plajă, la sunetul valurilor și la timpul petrecut de relaxare, eventual pe șezlong sau la umbra vreunui copac.

Sper că ai avut timp până acum să te bucuri de o vacanță de vară și, pentru că mereu luna august mi se pare că trece cel mai repede din lunile de vară (o fi de vină faptul că e ultima), vin astăzi cu acest articol în care îți propun să îți faci planuri de călătorie pentru începutul toamnei.

Astfel, ca și anul trecut, și toamna aceasta te invit într-o tură de fotografiat Delta Dunării. Este vorba de obișnuita tabără de fotografie Delta Explorer ce a ajuns la ediția a unsprezecea și are loc în perioada 30 septembrie – 3 octombrie 2021.

Ca și dățile trecute, îi am alături pe fotograful Călin Stan și agenția de turism Descoperă Delta Dunării. Și, pentru că deja te-ai obișnuit ca în taberele de fotografie să încercăm împreună și câteva vinuri din zonă, și de data aceasta avem inclusă o degustare de vin semnată de Winesday.

Bineînțeles, ca și la edițiile din toamna 2020 și primăvara 2021, vom respecta distanțarea necesară și toate măsurile în vigoare pentru a ne știi cu toții sănătoși (suntem conștienți că pandemia încă e prezentă, așa că atât organizatorii cât și participanții vor face tot ce ține de ei pentru ca lucrurile să fie bine).

Cui se adresează tabăra?

Tabăra #DeltaExplorer se adresează pasionaților de călătorie și explorare, celor care își doresc să descopere Delta Dunării într-un mod unic: prin fotografie și prin plimbări cu barca pe canalele ei unice în lume.

În cadrul acestei tabere ai parte de:

 • ture foto: fotografie de păsări și peisaj la răsăritul soarelui/pe parcursul zilei, vizită în satul Mila 23, satul și pădurea Letea. (Fiecare participant trebuie să aibă asupra lui un aparat foto de tip mirrorless/DSLR).
 • suport foto din partea fotografului Călin Stan – ClubulFoto.com / CalinStan.com
 • plimbare cu canoe în una din zile
 • mâncare tradițională din Delta Dunării: ne vom bucura de mâncare autentică din Deltă
 • cazare în pensiune de 3* în satul Mila 23: Pensiunea Alexandru & Alexandra. Am mai lucrat cu această pensiune și garantez pentru confortul pe care îl vom avea cu toții aici precum și pentru mâncărurile delicioase (mai ales!) pe care le vom savura. În plus, pensiunea aceasta are un spațiu exterior generos, așa că putem sta liniștiți la povești în curte, în aer liber.
 • o degustare de vin în una din seri cu vinuri de la crame din Delta Dunării și Dobrogea. Dacă tot ajungi în Deltă, pe lângă gastronomia locală e bine să știi și cum sunt vinurile realizate cu struguri proveniți din zonă.

Important: Tabăra este dedicată adulților, însă, la cerere, putem avea și copii alături de noi dacă aceștia sunt însoțiți de părinți și dacă sunt suficient de mari cât să se adapteze activităților incluse în excursie (ex. să fie și ei pasionați de fotografie). Aceste detalii le discutăm punctual, dacă este cazul, cu fiecare participant înscris în parte.

 

Programul turei foto Delta Explorer: 30 septembrie – 3 octombrie 2021, pe scurt

Tura foto de toamna în Delta Dunării este specială mai ales prin perioada în care are loc: vom explora mult natura atât din canoe cât și din barcă, vom fotografia păsările care încă mai sunt în Delta (sau care rămân peste iarnă – iar acestea nu sunt deloc puține), vom ieși la fotografiat în mai multe momente ale zilei și vom admira frumusețea naturii într-o perioadă mai puțin aglomerată. Cazarea o vom avea în satul Mila 23, în inima Deltei, iar de acolo vom porni in direcții diferite cu barca, zi de zi.

În plus, pentru prima dată într-o tură de toamna, am inclus în program o plimbare cu canoe. De obicei plimbarea cu canoe o aveam inclusă în turele de vară, însă de data aceasta am hotărât să o includem în tura de toamnă pentru că temperatura este mai blândă și totodată Delta este mult mai puțin aglomerată din punct de vedere al bărcilor – așa că vom avea parte de plimbare cu canoe mult mai liniștită și confortabilă.

Pe scurt, programul este urmatorul:

 • Ziua 1: Bun venit în Deltă. Ne vedem cu toții la ora 14 în Port Aval (Tulcea), de unde la ora 14.30 plecăm cu barca (transfer privat) spre satul Mila 23. Ajungem la pensiune, ne cazăm și ieșim să explorăm satul tradițional și să facem fotografii până la apus. Apoi ne întoarcem la masa de seară.
 • Ziua 2: Începem în forță. Ne trezim la ora 5 și plecăm cu barca cu motor să fotografiem răsăritul pe lacurile Deltei. Apoi, la ora 9.30, după micul dejun (acesta va fi servit după sesiunea foto de la răsărit) și după un scurt training, ne urcăm în canoe duble și începem să explorăm Delta pe canalele înguste. Ne întoarcem la pensiune la ora 13 pentru masa de prânz. După-amiaza plecăm, din nou, cu barca cu motor să fotografiem păsările și peisajele deltei și rămânem ”pe apă” pentru a fotografia apusul, pe unul din lacurile fotogenice ale Deltei.
 • Ziua 3: Ne trezim odihniți (vom avea nevoie!) și luăm micul dejun. Apoi plecăm într-o tură foto pe lacurile și canalele înguste ale Deltei. Ne întoarcem în Mila 23, pentru masa de prânz. După masa de prânz mergem din nou cu barca cu motor să fotografiem păsările și peisajele deltei, în lumina caldă a toamnei. Ne întoarcem în Mila 23, la pensiune, spre seară, unde vom avea parte de cină și o degustare de vinuri organizată ca la carte.
 • Ziua 4: După micul-dejun, la ora 9.30 plecăm cu barca înapoi spre Port Aval (Tulcea), acolo unde aventura noastră se încheie. Vom ajunge în Tulcea la (aprox.) 11.30 -12, de unde fiecare va pleca, cu mașina, înapoi spre casă.

De ce să vii? Iată 8 motive pentru a alege tura foto in Delta Dunării din această toamnă

 • Mergem să facem fotografii wildlife, de natură, peisaj, cu oamenii deltei, la apus/răsărit, macro și close-up într-unele din cele mai frumoase zone ale Deltei Dunării
 • Ture foto cu barca pe lacurile și canalele Deltei pentru a fotografia păsările și natura
 • Ture foto la răsărit și la apus
 • Aventură în canoe: tură în canoe duble pe canalele înguste ale Deltei (de obicei plimbarea cu canoe o aveam inclusă în turele de vară, însă de data aceasta am hotărât să includem plimbarea cu canoe toamna pentru că temperatura este mai blândă și totodată Delta este mult mai puțin aglomerată din punct de vedere al bărcilor – așa că vom avea parte de plimbare cu canoe mult mai liniștită și confortabilă)
 • Asistență foto din partea fotografului Călin Stan, cu explicații pe înțelesul tuturor despre fotografia wildlife, de natură și peisaj, despre setările aparatelor, etc.
 • Ne vom bucura de mâncare tradițională, delicioasă, preparată după specificul locului
 • O degustare de vin în una din seri susținută de Winesday cu vinuri din inima Dobrogei
 • Fiecare participant poate beneficia de tarife speciale la închirierea echipamentelor foto (aparate, teleobiective etc) de la F64, pentru perioada turei – ca să avem tot ce ne trebuie pentru a face fotografii spectaculoase în timpul turei

Și, dacă vrei un motiv în plus, iată cum a fost tură noastră foto din mai 2021. Călin a pregătit un scurt video.

Cât costa locul în tabăra #DeltaExplorer?

Tarif:
1800 lei  / persoană în cameră dublă/sejur

(supliment camera single 300 lei)

Condiții de înscriere:

 • Te înscrii pe formularul din acest articol și achiți integral taxa de participare
 • Pentru retrageri cu mai puțin de 30 de zile înainte de călătorie penalizarea este de 100% din valoarea pachetului
 • 10% reducere pentru toți cei care au mai fost cu noi în alte tabere tematice  – de fotografie, de echitație și vin, culinare (reducere ce se aplică la tariful de persoană în cameră dublă menționat mai sus)
 • Înainte de a te înscrie, te rog citește “Termenele și Condițiile” integral, la sfârșitul acestei pagini!
 • Oferta este valabilă în limita locurilor disponibile. Tariful include TVA.
 • Tabăra este organizată împreună cu partenerul local, agenția de turism DescoperaDeltaDunarii.ro și în parteneriat cu ClubulFoto.com și Winesday
 • Pentru riscul de infectare cu Covid-19 înainte de sosirea în tura foto recomand încheierea unei asigurări medicale. În cazul în care persoana înscrisă la tabără este confirmată cu Covid-19 (cu un document medical oficial) chiar și cu 1 zi înainte de începerea turei, își poate recupera 90% din suma plătită. Pentru asigurări medicale cu clauză Covid-19 valabile pe teritoriul României avem un parteneriat cu Eurolife Asigurări și o reducere de 5% la prima de asigurare folosind codultravelexplorer5“. Atenție, pentru a include riscul de Covid-19 achiziționarea asigurării trebuie făcută la cel mult 48 ore de la achitarea turei și cu cel puțin 20 de zile înainte de plecarea efectivă în tura foto.

Tariful include:

 • 3 nopți cazare la pensiunea Alexandru & Alexandra 3*, sat Mila 23
 • 3 mese/zi începând cu cina din ziua 1 și terminând cu micul dejun din ultima zi
 • 1 degustare de vin făcută ca la carte cu vinuri din Dobrogea în una din seri – în parteneriat cu Winesday
 • transferurile cu barca cu motor Tulcea – Mila 23 și retur
 • permis de acces în Delta Dunarii
 • suportul foto din partea fotografului Călin Stan pe toata perioada taberei
 • un loc în barcă pentru toate turele foto cu barcă special concepută pentru ture foto, foarte stabilă și spațioasă

Tariful nu include:

 • transportul până în Tulcea și retur
 • taxa de parcare în Port Aval Tulcea (pentru cei ce vin cu mașina proprie)
 • asigurare medicală
 • alte servicii care nu sunt menționate la “tariful include”

Cum te înscrii?

Din experiența taberelor anterioare locurile în taberele tematice se ocupă destul de repede, așa că dacă vrei să vii în tabăra de fotografie Delta Explorer din această toamnă înscrie-te chiar acum pe formularul de mai jos (click pe butonul “Mă înscriu”)

Locurile au fost ocupate iar formularul a fost scos.

 

Următorii pași:

 • După ce ai completat formularul vei primi automat un email pentru a confirma înscrierea și pentru a-ți cere datele de facturare.
 • După ce îmi trimiți datele de facturare pe email, agenția de turism parteneră va emite factura fiscală pe care ți-o voi trimite pe email de îndată ce o primesc de la agenție.
 • Recomand să plătești factura fiscală în cel mult 48 de ore de la primirea acesteia pentru a-ți asigura locul în tabără.
 • Oferta este valabilă în limita locurilor disponibile, iar confirmarea locurilor se face pe email în ordinea înregistrării plății integrale. Durează procesarea datelor, însă vei primi răspuns în cel mult 48 ore.
 • Pentru a valida înscrierea este nevoie să urmezi toți pașii menționați mai sus. Pe tot parcursul înscrierii precum și pe perioada de timp până la tabără și pe parcursul acesteia îți stau la dispoziție cu ce informații ai nevoie pe email carmina@travelwithasmile.net și la telefon 0745 310 811.

Termene și condiții de înscriere:

 • Oferta este valabilă în limita locurilor disponibile, iar confirmarea locurilor se face în ordinea înregistrării plăților (integrale).
 • Plata se face integral la înscriere, în baza facturii emise pe care o vei primi pe email. Confirmarea locului vine odata cu înregistrarea plății.
 • Începând cu data de 16 septembrie 2021 înscrierile se închid indiferent de numărul de persoane înscrise. În cazul în care locurile se vor ocupa mai înainte de această dată, înscrierile se vor închide la acea dată și vom anunța acest lucru aici pe site.
 • Rezervarea locurilor confirmate și achitate nu poate fi anulată cu mai puțin de 30 de zile înainte de data călătoriei. Astfel, sumele achitate nu vor fi returnate în cazul în care retragerea se face cu mai puțin de 30 de zile înainte de călătorie (în acest caz penalizarea este de 100% din suma achitată).
 • În cazul în care înscrierea a fost făcută, însă persoană respectivă nu a făcut plată până cu 30 de zile înainte de plecare, ne rezervăm dreptul de a anula participarea acestei persoane și de a elibera locul pentru a-l oferi unei alte persoane interesate.
 • La cerere tabăra se poate achita și cu vouchere (tichete) de vacanță de la Sodexo, Edenred si UpRomania, cu condiția ca voucherele să fie pe numele persoanei care merge în tabără și să fie valabile înca 30 de zile din momentul în care sunt primite de agenție. Sunt acceptate și cardurile de vacanță de la toate cele 3 companii emitente menționate anterior. În cazul plăților cu tichete/vouchere de vacanță/card de vacanță sumele nu pot fi returnate după efectuarea plăților, indiferent de numărul de zile rămas până la tabără.
 • Pentru că ne aflăm în perioada pandemiei de Coronavirus nu putem accepta înscrieri de câte 1 persoană decât în cameră single. Ținem la siguranța oaspeților noștri și recomandăm ca cei care doresc să vină neînsoțiți în tabără să aleagă camera single.
 • Taberele foto sunt organizate împreună cu partenerul local, agenția de turism DescoperaDeltaDunarii.ro, iar factura fiscală va fi emisă de agenție.
 • Tabăra se adresează persoanelor peste 18 ani. Nu există o limită maximă de vârstă, însă persoanele care doresc să participe la tabăra foto trebuie să aibă o condiție fizică bună (să poată merge pe jos).
 • Excepție: la cerere, putem avea și copii alături de noi dacă aceștia sunt însoțiți de părinți și dacă sunt suficient de mari cât să se adapteze activităților incluse în excursie. Aceste detalii le discutăm punctual, dacă este cazul, cu fiecare participant înscris în parte.
 • Tabăra se adresează fotografilor, indiferent de nivel (aici includem și pasionații de fotografie).
 • Fiecare participant trebuie să aibă asupra lui un apărat foto DSLR, mirrorless sau bridge.
 • Dacă nu se întrunește numărul minim, tabăra va fi reprogramată.
 • Dacă datorită unor schimbări legislative cauzate de pandemie, tabăra nu va mai putea fi organizată în perioada menționată, o vom reprograma sau fiecare participant va primi un voucher de valoarea sumei achitate, valabil 24 de luni, pentru a-și achiziționa, în viitor, alte programe turistice ale agenției Descoperă Delta Dunării.
 • Pentru riscul de infectare cu Covid-19 înainte de sosirea în tura foto recomand încheierea unei asigurări medicale. În cazul în care persoana înscrisă la tabără este confirmată cu Covid-19 (cu un document medical oficial) chiar și cu 1 zi înainte de începerea turei, își poate recupera 90% din suma plătită. Pentru asigurări medicale cu clauză Covid-19 valabile pe teritoriul României avem un parteneriat cu Eurolife Asigurări și o reducere de 5% la prima de asigurare folosind codul “travelexplorer5”. Atenție, pentru a include riscul de Covid-19 achiziționarea asigurării trebuie făcută la cel mult 48 ore de la achitarea turei și cu cel puțin 20 de zile înainte de plecarea efectivă în tura foto.
 • Programul taberei foto Delta Explorer este dependent de vreme așa că ne rezervăm dreptul de a face orice modificări necesare pentru a asigura siguranța tuturor participanților precum și desfășurarea excursiei în cele mai bune condiții.
 • Pentru a ne asigura că toți participanții sunt în siguranță pe tot parcursul taberei, este obligatoriu ca fiecare participant să poarte mască de protecție în toate spațiile interioare comune și în spațiul interior și exterior al Port Aval Tulcea.
 • Transportul până în Tulcea și înapoi nu este inclus în preț, fiecare participant ajungând acolo pe cont propriu.
  În cazul edițiilor anterioare ale taberei am ajutat cu drag în cazul în care cineva nu a avut mașină cu ce să ajungă la fața locului și i-am găsit un loc în mașina unuia dintre participanții care a avut câte un loc liber. Având în vedere contextul Covid-19, pentru a respecta cât mai mult normele de igienă, din păcate de această dată nu te pot ajuta cu acest aspect.
 • Pentru cei care vin cu mașina aceasta poate fi lăsată în parcarea păzită din Port Aval Tulcea, tariful unei zile de parcare fiind 25 lei/mașină.

Achitarea facturii emise pentru participarea la această tabără exprimă acordul tău legat de condițiile de înscriere și retragere menționate mai sus.

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *