Hai în #DeltaExplorer mai 2021 – tabăra de fotografie

Luna mai 2021 vine cu ediția a zecea, ediție aniversară, a taberei de fotografie #DeltaExplorer pe care o organizez în perioada 23 – 27 mai 2021 alături de Călin Stan – ClubulFoto.com și agenția de turism DescoperaDeltaDunarii.ro. Ca și data trecută, și Winesday susține tabăra de fotografie cu o degustare de vin realizată special cu vinuri din zona Dobrogei, completând astfel foarte potrivit gastronomia specifică locului.

Și dacă tot e ediție aniversară, am zis să fie una specială în care să ne bucurăm din plin de natură și fotografie wildlife.

Cum în primăvara lui 2020 nu am putut călători, ei bine, în mai 2021 ne luăm revanșa și mergem la fotografiat păsări în Delta Dunării chiar în perioada cea mai potrivită pentru această activitate, când păsările călătoare se întorc în Delta noastră.

Bineînțeles, ca și la ediția din toamna 2020, vom respecta distanțarea necesară și toate măsurile în vigoare pentru a ne știi cu toții sănătoși (suntem conștienți că pandemia încă e prezentă, așa că atât organizatorii cât și participanții vor face tot ce ține de ei pentru ca lucrurile să fie bine).

Cui se adresează tabăra?

Tabăra #DeltaExplorer se adresează pasionaților de călătorie și explorare, celor care își doresc să descopere Delta Dunării într-un mod unic: prin fotografie și prin plimbări cu barca pe canalele ei unice în lume.

În cadrul acestei tabere ai parte de:

 • ture foto: fotografie de păsări și peisaj la răsăritul soarelui/pe parcursul zilei, vizită în satul Mila 23, satul și pădurea Letea. (Fiecare participant trebuie să aibă asupra lui un aparat foto de tip mirrorless/DSLR).
 • suport foto din partea fotografului Călin Stan – ClubulFoto.com / CalinStan.com
 • mâncare tradițională din Delta Dunării: în fiecare dintre tabere ne vom bucura de mâncare autentică din Deltă
 • cazare în pensiune de 3* în satul Mila 23: Pensiunea Vanessa. Am mai lucrat cu această pensiune și garantez pentru confortul pe care îl vom avea cu toții aici precum și pentru mâncărurile delicioase pe care le vom savura. În plus, pensiunea aceasta are cel mai mare spațiu exterior dintre toate pensiunile pe care le știm din acest loc. Așa că putem sta liniștiți la povești în curte, în aer liber.
 • o degustare de vin în una din seri cu vinuri de la crame din Delta Dunării și Dobrogea. Dacă tot ajungi în Deltă, pe lângă gastronomia locală e bine să știi și cum sunt vinurile realizate cu struguri proveniți din zonă.

Important: Tabăra este dedicată adulților, însă, la cerere, putem avea și copii alături de noi dacă aceștia sunt însoțiți de părinți și dacă sunt suficient de mari cât să se adapteze activităților incluse în excursie (ex. să fie și ei pasionați de fotografie). Aceste detalii le discutăm punctual, dacă este cazul, cu fiecare participant înscris în parte.

Programul turei foto Delta Explorer: 23 – 27 mai 2021, pe scurt

Singura tabără tematică pe care o organizez în Delta Dunării în acest an este o tură foto dedicată fotografierii Deltei Dunării cu toate frumusețile sale, în care vom ieși de mai multe ori la fotografiat, pe canalele și lacurile Deltei (inclusiv la răsărit și apus).

Vom explora satul tradițional Mila 23 și Letea și vom descoperi fauna Deltei într-un mod activ, întorcându-ne acasă cu fotografii de excepție. În plus, vom avea zilele călduțe de primăvară de partea noastră și o Deltă mai puțin aglomerată cu turiști așa cum avem pe timp de vară.

Pe scurt, programul este urmatorul:

 • Ziua 1, 23 mai: Ne întâlnim cu toții la ora 14 în Port Aval (Tulcea), de unde plecăm cu barca (transfer privat) la ora 14:30 spre satul Mila 23. Ajungem la pensiune, ne cazăm și ieșim să explorăm satul tradițional și să facem fotografii până la apus. Seara ne bucurăm împreună de mâncărurile pregătite cu mult drag de gazda noastră de la Casa Vanessa.
 • Ziua 2, 24 mai: Ne trezim odihniți, luăm micul dejun, apoi plecăm în explorarea Deltei pentru a face fotografii. Ne întoarcem la pensiune la prânz pentru masă, iar după puțină odihnă este timpul pentru fotografierea din hide. În funcție de numărul de participanți ne vom împărți în 2 grupe, unii dintre participanți vor face fotografii din hide în această după amiază în timp ce ceilalți continuă tura foto de pe barcă, urmând ca în următoarea zi să facem schimb de grupe (astfel încât toată lumea să aibă parte de fotografiat din hide în locurile special dedicate în cele mai potrivite perioade ale zilei pentru această activitate).
 • Ziua 3, 25 mai: Începem ziua dis-de-dimineață cu un răsărit de soare petrecut pe canalele Deltei. Ne întoarcem la micul dejun, pentru ca apoi să plecăm din nou în explorarea Deltei în căutarea pescărașului albastru, a pelicanilor, a egretelor, a chirighițelor, a stârcilor galbeni, cenușii și de noapte și a altor păsări ce pot fi observate în această perioadă în Delta Dunării. La prânz ne întoarcem la pensiune pentru masă, iar după o perioadă de odihnă pornim iar pe lacuri: o parte dintre participanți merg la fotografiat din hide-uri, iar cealaltă continuă fotografierea de pe barcă (facem schimb între grupele despre care povesteam mai sus).
 • Ziua 4, 26 mai: După micul dejun plecăm spre satul și pădurea Letea. Pe drum vom traversa o mare parte din lacurile Deltei și vom fi cu ochii și obiectivele spre păsările pe care le întâlnim pe drum. Pentru că o parte dintre voi ați mai fost cu mine la Letea, veți avea de ales între două activități: mergem să fotografiem pădurea Letea și dunele de nisip SAU facem o plimbare prin satul tradițional, pentru fotografii cu satul, casele vechi, oamenii pe care îi întâlnim și orice alt subiect fotogenic pe care îl întâlnim. Oricare variantă vom alege, ne vom revedea la ora și în locul stabilit pentru masa de prânz. După amiază ne întoarcem în Mila 23, iar seara, pe lângă cină, vom avea parte de o degustare de vinuri cu vinuri produse de crame din Dobrogea.
 • Ziua 5, 27 mai: Nu putem lăsa în urmă Delta Dunării fără o ultimă dimineață petrecută pe lacuri. Ne trezim dis de dimineață pentru a admira răsăritul soarelui de pe barcă, apoi ne întoarcem la pensiunea pentru micul dejun. La ora 9  plecăm cu barca înapoi spre Port Aval (Tulcea). Pe drum vom face câteva fotografii noi în funcție de ce găsim pe traseu, apoi vom ajunge în Tulcea de unde ne luăm la revedere.

De ce să vii? Iată 9 motive pentru a alege tura foto in Delta Dunării din această primăvară

 • Luna Mai – perioada ideală pentru a fotografia păsările în Deltă, atunci având activitatea cea mai intensă
 • Mergem să facem fotografii din hide, pentru a ne apropia și mai mult de păsări
 • Ture foto cu barca pe lacurile și canalele Deltei pentru a fotografia păsările și natura
 • Două ture foto la răsărit, o sesiune foto la apus
 • Excursie la pădurea și satul Letea
 • Asistență foto din partea fotografului Călin Stan, cu explicații pe înțelesul tuturor despre fotografia wildlife, de natură și peisaj, despre setările aparatelor, etc.
 • Vom face fotografii wildlife, de natură, peisaj, apus/răsărit, oamenii deltei
 • O degustare de vin în una din seri  susținută de Winesday cu vinuri din inima Dobrogei
 • Fiecare participant poate beneficia de tarife speciale la închirierea echipamentelor foto (aparate, teleobiective etc) de la F64, pentru perioada turei – ca să avem tot ce ne trebuie pentru a face fotografii spectaculoase în timpul turei
Dacă nu știai cum arată un hide pentru fotografiat păsări, iată!

Cât costa locul în tabăra #DeltaExplorer?

Tarif:
2100 lei / loc / persoană în cameră dublă/sejur

(supliment camera single 450 lei)

Condiții de înscriere:

 • Te înscrii pe formularul din acest articol și achiți integral taxa de participare
 • Pentru retrageri cu mai puțin de 30 de zile înainte de călătorie penalizarea este de 100% din valoarea pachetului
 • 10% reducere pentru toți cei care au mai fost cu noi în alte tabere tematice (reducere ce se aplică la tariful de persoană în cameră dublă menționat mai sus)
 • Înainte de a te înscrie, te rog citește “Termenele și Condițiile” integral, la sfârșitul acestei pagini!
 • Oferta este valabilă în limita locurilor disponibile. Tariful include TVA.
 • Tabăra este organizată împreună cu partenerul local, agenția de turism DescoperaDeltaDunarii.ro și în parteneriat cu ClubulFoto.com
 • Pentru riscul de infectare cu Covid-19 înainte de sosirea în tura foto recomand încheierea unei asigurări medicale. În cazul în care persoana înscrisă la tabără este confirmată cu Covid-19 (cu un document medical oficial) chiar și cu 1 zi înainte de începerea turei, își poate recupera 90% din suma plătită. Pentru asigurări medicale cu clauză Covid-19 valabile pe teritoriul României avem un parteneriat cu Eurolife Asigurări și o reducere de 5% la prima de asigurare folosind codul “travelexplorer5“. Atenție, pentru a include riscul de Covid-19 achiziționarea asigurării trebuie făcută la cel mult 48 ore de la achitarea turei și cu cel puțin 20 de zile înainte de plecarea efectivă în tura foto.

Tariful include:

 • 4 nopți cazare la pensiunea Vanessa 3*, sat Mila 23
 • 3 mese/zi începând cu cina din ziua 1 și terminând cu micul dejun din ultima zi
 • 1 degustare de vin făcută ca la carte cu vinuri din Dobrogea în una din seri – în parteneriat cu Winesday
 • transferurile cu barca cu motor Tulcea – Mila 23 și retur
 • hide-urile
 • permis de acces în Delta Dunarii
 • suportul foto din partea fotografului Călin Stan pe toata perioada taberei
 • un loc în barcă pentru toate turele foto cu barcă special concepută pentru ture foto, foarte stabilă și spațioasă
 • vizita la Letea conform programului

Tariful nu include:

 • transportul până în Tulcea și retur
 • taxa de parcare în Port Aval Tulcea (pentru cei ce vin cu mașina proprie)
 • asigurare medicală
 • alte servicii care nu sunt menționate la “tariful include”

Cum te înscrii?

Din experiența taberelor anterioare locurile în taberele tematice se ocupă destul de repede, așa că dacă vrei să vii în tabăra de fotografie Delta Explorer din această toamnă înscrie-te chiar acum pe formularul de mai jos (click pe butonul “Mă înscriu”)

Următorii pași:

 • După ce ai completat formularul vei primi automat un email pentru a confirma înscrierea și pentru a-ți cere datele de facturare.
 • După ce îmi trimiți datele de facturare pe email, agenția de turism parteneră va emite factura fiscală pe care ți-o voi trimite pe email de îndată ce o primesc de la agenție.
 • Recomand să plătești factura fiscală în cel mult 48 de ore de la primirea acesteia pentru a-ți asigura locul în tabără.
 • Oferta este valabilă în limita locurilor disponibile, iar confirmarea locurilor se face pe email în ordinea înregistrării plății integrale. Durează procesarea datelor, însă vei primi răspuns în cel mult 48 ore.
 • Pentru a valida înscrierea este nevoie să urmezi toți pașii menționați mai sus. Pe tot parcursul înscrierii precum și pe perioada de timp până la tabără și pe parcursul acesteia îți stau la dispoziție cu ce informații ai nevoie pe email carmina@travelwithasmile.net și la telefon 0745 310 811.

Termene și condiții de înscriere:

 • Oferta este valabilă în limita locurilor disponibile, iar confirmarea locurilor se face în ordinea înregistrării plăților (integrale).
 • Plata se face integral la înscriere, în baza facturii emise pe care o vei primi pe email. Confirmarea locului vine odata cu înregistrarea plății.
 • Începând cu data de 9 mai 2021 înscrierile se închid indiferent de numărul de persoane înscrise. În cazul în care locurile se vor ocupa mai înainte de această dată, înscrierile se vor închide la acea dată și vom anunța acest lucru aici pe site.
 • Rezervarea locurilor confirmate și achitate nu poate fi anulată cu mai puțin de 30 de zile înainte de data călătoriei. Astfel, sumele achitate nu vor fi returnate în cazul în care retragerea se face cu mai puțin de 30 de zile înainte de călătorie (în acest caz penalizarea este de 100% din suma achitată).
 • În cazul în care înscrierea a fost făcută, însă persoană respectivă nu a făcut plată până cu 30 de zile înainte de plecare, ne rezervăm dreptul de a anula participarea acestei persoane și de a elibera locul pentru a-l oferi unei alte persoane interesate.
 • La cerere tabăra se poate achita și cu vouchere (tichete) de vacanță de la Sodexo, Edenred si UpRomania, cu condiția ca voucherele să fie pe numele persoanei care merge în tabără și să fie valabile înca 30 de zile din momentul în care sunt primite de agenție. Sunt acceptate și voucherele de vacanță emise în 2019 (a căror valabilitate a fost prelungită până în 2021), precum și cu carduri de vacanță de la toate cele 3 companii emitente menționate anterior.
 • Pentru că ne aflăm în perioada pandemiei de Coronavirus nu putem accepta înscrieri de câte 1 persoană decât în cameră single. Ținem la siguranța oaspeților noștri și recomandăm ca cei care doresc să vină neînsoțiți în tabără să aleagă camera single.
 • Taberele foto sunt organizate împreună cu partenerul local, agenția de turism DescoperaDeltaDunarii.ro, iar factura fiscală va fi emisă de agenție.
 • Tabăra se adresează persoanelor peste 18 ani. Nu există o limită maximă de vârstă, însă persoanele care doresc să participe la tabăra foto trebuie să aibă o condiție fizică bună (să poată merge pe jos).
 • Excepție: la cerere, putem avea și copii alături de noi dacă aceștia sunt însoțiți de părinți și dacă sunt suficient de mari cât să se adapteze activităților incluse în excursie. Aceste detalii le discutăm punctual, dacă este cazul, cu fiecare participant înscris în parte.
 • Tabăra se adresează fotografilor, indiferent de nivel (aici includem și pasionații de fotografie).
 • Fiecare participant trebuie să aibă asupra lui un apărat foto DSLR, mirrorless sau bridge.
 • Dacă nu se întrunește numărul minim, tabăra va fi reprogramată.
 • Dacă datorită unor schimbări legislative cauzate de pandemie, tabăra nu va mai putea fi organizată în perioada menționată, o vom reprograma sau fiecare participant va primi un voucher de valoarea sumei achitate, valabil 24 de luni, pentru a-și achiziționa, în viitor, alte programe turistice ale agenției Descoperă Delta Dunării.
 • Pentru riscul de infectare cu Covid-19 înainte de sosirea în tura foto recomand încheierea unei asigurări medicale. În cazul în care persoana înscrisă la tabără este confirmată cu Covid-19 (cu un document medical oficial) chiar și cu 1 zi înainte de începerea turei, își poate recupera 90% din suma plătită. Pentru asigurări medicale cu clauză Covid-19 valabile pe teritoriul României avem un parteneriat cu Eurolife Asigurări și o reducere de 5% la prima de asigurare folosind codul “travelexplorer5”. Atenție, pentru a include riscul de Covid-19 achiziționarea asigurării trebuie făcută la cel mult 48 ore de la achitarea turei și cu cel puțin 20 de zile înainte de plecarea efectivă în tura foto.
 • Programul taberei foto Delta Explorer este dependent de vreme așa că ne rezervăm dreptul de a face orice modificări necesare pentru a asigura siguranța tuturor participanților precum și desfășurarea excursiei în cele mai bune condiții.
 • Pentru a ne asigura că toți participanții sunt în siguranță pe tot parcursul taberei, este obligatoriu ca fiecare participant să poarte mască de protecție în toate spațiile interioare comune și în spațiul interior și exterior al Port Aval Tulcea.
 • Transportul până în Tulcea și înapoi nu este inclus în preț, fiecare participant ajungând acolo pe cont propriu.
 • În cazul edițiilor anterioare ale taberei am ajutat cu drag în cazul în care cineva nu a avut mașină cu ce să ajungă la fața locului și i-am găsit un loc în mașina unuia dintre participanții care a avut câte un loc liber. Având în vedere contextul Covid-19, pentru a respecta cât mai mult normele de igienă, din păcate de această dată nu te pot ajuta cu acest aspect.
 • Pentru cei care vin cu mașina aceasta poate fi lăsată în parcarea păzită din Port Aval Tulcea, tariful unei zile de parcare fiind 25 lei/mașină.

Achitarea facturii emise pentru participarea la această tabără exprimă acordul tău legat de condițiile de înscriere și retragere menționate mai sus.

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *