Ce zici de un “Vin pe hartă”? Degustările de vin la Muzeul Hărților revin vara aceasta

Am așteptat cu nerăbdare să îți pot spune asta: vara asta reiau degustările de vin Winesday Specials la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi în București.

Degustările fac parte din proiectul Winesday, proiect pe care l-am lansat din pasiune pentru vin anul trecut și mă bucur tare mult să îl sprijin și aici, pe Travel with a Smile.

Astfel, pe 24 iunie la ora 18:30 te invit la o degustare specială de “Ziua lei”. Se numește “Vin pe hartă. Ziua iei. Degustare de vin la Muzeul Hărților”.

Ne îmbrăcăm în ie pentru a sărbători ziua, povestim despre o hartă unică din patrimoniul Muzeului, savurăm 4 vinuri din soiuri autohtone: 2 din România și 2 din Republica Moldova. La final, dăm și un premiu. Lichid, ca să spun așa 🙂 🍷

Și pentru că îmi plac degustările de vin și evenimentele tematice, și de această dată am legat cumva călătoriile cu vinul.

Atât România cât și Republica Moldova are ca și tradiție portul iei și producția de vinuri din soiuri autohtone, așa că pe 24 iunie te invit să sărbătorim împreună sosirea verii purtând câte o ie și savurând vinuri din soiuri locale.

Și pentru că “Ziua iei” nu poate trece fără să porți o ie, te invit ca la degustare să vii îmbrăcat în ie! Totodata, te incurajez sa pui intrebari pe parcursul degustarii. De data aceasta am o surpriză pentru cel/cea care va pune cea mai interesantă întrebare.

Evenimentul este organizat de Winesday și Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, în parteneriat cu Travel with a Smile.

Hai și tu la degustare!

Partenerul principal, Muzeul Hărților, este mai mult decât o gazdă: ei s-au alăturat cu tot sufletul în acest eveniment dorind să promoveze patrimoniul lor – hărțile pe care le păstrează cu atâta grijă – către cei ce le vor călca pragul în data de 24 iunie. În acest sens vom avea o persoană specializată din partea muzeului care va vorbi despre hărți și istoria lor și ne va arăta pe acestea zonele viticole pe care le cunoaștem astăzi. Ai să fii surprins ce denumiri asemănătoare există!

Și, cum îmi place mereu să vin cu ceva nou, trebuie să știi că în această primăvară etajul 2 al Muzeului a fost renovat complet iar pe 24 iunie la Vin pe hartă. Ziua iei. Degustare de vin la Muzeul Hărților- 24 iunie vei avea ocazia ca, înainte de degustarea de vin efectivă, să te plimbi prin muzeu și să vezi noile amenajări. Vei descoperi astfel și câteva lucrări realizate în realitate augmentată ce fac parte acum din expunerea permanentă.

Revenind la seara de degustare de vin pe care o aștept cu mare nerăbdare, trebuie să știi că:

  • evenimentul se va desfășura în aer liber în curtea Muzeului Hărților
  • evenimentul este format din 3 părți: vizită individuală a Muzeului pe interior (aceasta se va face chiar la sosirea la muzeu; purtarea măștii de protecție este obligatorie in interior), descoperirea poveștilor hărților, degustare de vinuri
  • avem 4  vinuri la degustare – toate realizate din soiuri autohtone: 2 din România, 2 din Republica Moldova
  • de prezentarea hărților se va ocupa o persoană specializată din cadrul Muzeului, iar de degustarea de vin mă voi ocupa personal. Abia aștept să îți povestesc față în față despre aromele vinului!
  • cramele de la care vom degusta vinuri sunt: Aurelia Vișinescu și Valahorum (din Romania), Château Vartely și Crama Mircești (din Republica Moldova).
  • Bonus: te vei bucura de câteva lucrări realizate în realitate augmentată în noua expunere permanentă a Muzeului Hărților
    Bonus: vei avea acces la expoziția “Fake Maps/Hărți false” ce este expusă în Muzeu în perioada 10.06.-11.07.2021, expoziție realizată împreună cu Goethe Institut și Dem Creativ
  • fiind “Ziua iei” te invit să sărbătorim această zi frumoasă purtând fiecare câte o ie

Toate detaliile acestui eveniment precum și formularul de înscriere le găsești în acest articol de pe siteul Winesday. Așa cum spuneam și într-un articol trecut, Winesday este locul în care voi vorbi cel mai mult despre vin și voi anunța acolo cel mai des evenimentele cu și despre vin pe care le organizez. Așa că dacă ești și tu pasionat sau curios în ale vinului, îți recomand să mă urmărești pe siteul Winesday sau pe pagina de Facebook dedicată.

Acestea fiind spuse să știi că înscrierile la degustarea de vin de la Muzeul Hărților au început deja și se vor încheia pe 21 iunie cel târziu. Pentru că vreau să respectăm toate regulile de distanțare și igienă și fiecare participant să se simtă în siguranță și să aibă parte de o seară frumoasă în aer liber în care să descopere povești cu hărți și vin, am limitat numărul de participanți la 30. Deja sunt ocupate jumătate din locuri, așa că dacă vrei să vii și tu recomand să te înscrii cât mai repede.

Recomand cu drag să vii la acest eveniment fie că ești pasionat de vin, fie că nu știi nimic despre acesta. Va fi un moment tocmai bun să intri în lumea fascinantă a vinurilor dar și să reprezi pe hărți câteva crame pe care să le cauți în viitoarele tale vacanțe prin țară. Te aștept cu drag!

La final îți las câteva imagini de la degustările de vin organizate la Muzeul Hărților vara trecută. Cât să îți faci o idee de atmosferă!

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *