Tabere tematice

Pasiunea pentru călătorii și experiența pe care o am ca și om de turism (cariera mea a început în 2006 așa cum am scris detaliat aici) m-a determinat să organizez niște excursii tematice din care fiecare persoană să învețe câte ceva.

Taberele tematice pe care le organizez au un punct comun: acela de a pleca cu ceva învățat în urma lor. Astfel am dezvoltat conceptul de “dezvoltare personală prin călătorii și experiențe” pentru că în urma fiecărei călătorii trăiești o experiență care te schimbă într-un fel sau altul:

 • poți trăi o experiența nouă care să te facă să privești viața altfel,
 • poți învăța să gătești,
 • poți învăța să faci fotografii sau cum să te specializezi în acest domeniu,
 • poți învăța un sport nou – cum ar fi echitația
 • poți învață lucruri noi despre vin: arome, soiuri, vinificație și, bineînțeles, cum să deguști un vin și cum să-l asortezi cu mâncare
 • îți poți testa limitele prin anumite activități(sportive și nu numai).

Tematica taberelor am ales-o și o voi alege împreună cu cititorii acestui blog, de fiecare dată încercând să vin cu ceva nou dar și să reeditez evenimentele care au fost cele mai îndrăgite.

În cadrul evenimentelor și taberelor tematice am aduc mereu pe cineva care să vină cu informații noi și să îi învețe pe ceilalți câte ceva în tema aleasă pentru acel eveniment.

Taberele pe care le organizez se adresează persoanelor adulte și nu copiiilor. Ca și excepție am avut copii în unele tabere însă numai acolo unde tematica a fost potrivită și pentru copii și unde aceștia au fost însoțiți de părinți.

Aruncă un ochi peste taberele tematice pe care le-am organizat de-a lungul timpului:

 • 26 – 28 aprilie 2013 Călătorii Culinare: tabără culinară în care am gătit în 3 stiluri culinare- grecesc, marocan și chinezesc, am jucat scenete de teatru, am mers într-un parc de aventură și am vizitat Brașovul
 • 8 – 11 august 2013 #ExplorezaDelta: tabără de fotografie în Delta Dunării cu plimbări cu barca pe canalele Deltei și cazare pe hotel plutitor
 • 17 – 20 octombrie 2013 #FotoExpediția în Munții Trăscău și peștera Huda lui Papară: am învățat câte ceva despre fotografie, am făcut ture foto în Munții Trăscău și la cascada Vânătările Ponorului și la lacul de decantare Geamănă, am intrat în peștera Huda lui Papară (peșteră închisă accesului public însă am avut alături de noi o echipă de speologi cu ajutorul cărora am avut o frumoasă experiență)
 • 13 – 15 decembrie 2013 #PoveștiCuScorțișoară: am recreat atmosfera Crăciunului, am gătit împreună bunătăți din meniul rusesc, austriac și american, am împodobit bradul, am stat la povești la gura sobei, ne-am jucat în zăpadă și am petrecut un Crăciun anticipat într-o zonă izolată de la munte
 • 1 – 4 mai 2014 #FotoExpediția 1 Mai în Bulgaria: am plecat de 1 Mai la mare…în Bulgaria. După o scurtă oprire pe teritoriul românesc la Hagieni la baclavale am ajuns la Cap Kaliakra, Tyulenovo, Nessebar și Veliko Tarnovo pentru ture de fotografie dedicate peisajelor
 • 11 – 14 septembrie 2014 România Autentică: #CetățiMedievale: un tur cultural și fotografic al cetăților Românești din Transilvania
 • 9 – 18 noiembrie 2014 Costa Rica Sălbatică: 10 zile în țara cu cei mai fericiți oameni din lume
 • 10 – 14 decembrie 2014 #PoveștiCuScorțișoară la Budapesta: vizită la Piața de Crăciun de la Budapesta (tur de oraș, fotografie documentară, vizitarea Piețelor de Crăciun și a celor mai importante locuri din Budapesta)
 • 14 – 18 septembrie 2016 Tradiții românești, săsești și ungurești în Transilvania: un tur culinar și de redescoperire a Transilvaniei Multiculturale.
 • 24 – 27 august 2017 și 28-31 august 2017 #DeltaExplorer (program premiat la eTravel Awards 2017 la categoria Special Projects): tur foto îmbinat cu plimbare pe canoe. Scopul turului a fost acela de a descoperi frumusețea naturală a Deltei, de a face fotografii wildlife și de peisaj, de a gusta din mâncărurile locului și de a savura fiecare secundă.
 • 19 – 22 aprilie 2018 Horse Riding Adventure la Potcoava: tabără de echitație pentru adulți susținută la Centrul de Echitație Potcoava, județ Dâmbovița
 • 28 – 31 mai 2018, 27 – 30 august 2018 și 30 august – 2 septembrie 2018: #DeltaExplorer-fotografie, canoe, gastronomie. Feedbackul extraordinar primit de la participanții anului trecut m-a făcut să dezvolt 3 concepte diferite ale taberei în Deltă. În luna mai tema principală este fotografia, în august avem 2 teme alese-fotografie și canoe, iar în tabăra de la începutul lunii septembrie ne bucurăm de gastronomia Deltei care este una din cele mai interesante și complexe din întreaga țară.
 • 18 – 21 octombrie 2018: Horse Riding Adventure la Potcoava – ediția a doua. Feedbackul primit la ediția din aprilie m-a făcut să organizez și ce-a de-a doua ediție a taberei de echitație tot la Centrul de Echitație Potcoava, județ Dâmbovița.
 • 18 – 21 aprilie 2019: Horse Riding Adventure la Potcoava – ediția a treia. După feedbackul primit de la participanții de la cele 2 ediții din 2018 și după un premiu primit la categoria Special Projects din cadrul eTravel Awards 2018 iată că urmează ediția a treia a acestei tabere minunate în care interacționăm cu cei mai blânzi căluți din lume.
 • 6 – 9 mai 2019 și 9 – 13 mai 2019: #DeltaExplorer: tabere de fotografie. Este al treilea an la rând în care organizez tabăra de fotografie în Delta Dunării. Feedbackul primit în anii anteriori precum și cele două premii de la eTravel Awards mi-au dat suficientă energie pentru a reveni cu ture noi în acest an. Și, că în fiecare an, acestea au noutăți.
 • 22 – 25 august 2019: #DeltaExplorer de vară: tabără e fotografie și canoe. Continui tradiția de a îmbina fotografia cu plimbarea pe canoe.
 • 17 – 20 octombrie 2019: Horse Riding Adventure la Potcoava – ediția a patra.
 • 21 – 24 noiembrie 2019: #WineExplorer: Republica Moldova. Pasiunea pentru vin și călătorii își spune cuvântul cu ocazia primei tabere tematice dedicate vinului și gastronomiei. Cum pasiunea mea pentru vin a început acum 4 ani în Republica Moldova am zis că prima călătorie de acest gen să fie aici.
 • 20 – 23 iulie 2020: Horse Riding Adventure & Wine Explorer. După 4 ediții de primăvară și toamnă ale taberei de echitație iată că avem o ediție specială de vară. La aceasta am adăugat și parte teoretică în ceea ce privește echitația, dar am extins și zona de degustări de vinuri-în fiecare seară va avea loc câte o degustare de vin însoțită de povești cu și despre vin.
 • 24 – 27 septembrie 2020: #DeltaExplorer: ediția de toamnă 2020. Pentru prima dată te invit să descoperi frumusețea Deltei Dunării pe timp de toamnă.
 • 15 – 18 octombrie 2020: Horse Riding Adventure & Wine Explorer (ediția 6) Noul concept de tabără de echitație și vin a fost bine primit așa că reluăm tabăra sub aceeași formă și în toamna 2020.
 • 23 – 27 mai 2021: #DeltaExplorer: mai 2021. Tabară de fotografie în Delta Dunării a ajuns la ediția a zecea, ediție aniversară pe care o sărbătorim direct pe lacurile Deltei, la fotografiat păsările călătoare ce tocmai s-au întors pe meleagurile românești.
 • 30 septembrie – 3 octombrie 2021: #DeltaExplorer de toamna. Tabară de fotografie în Delta Dunării a ajuns la ediția a unsprezecea.

În afară de tabere am făcut și câteva evenimente tematice în București:

 • 28 august 2013 turul foto  #CalatorInBucuresti: tur foto al celor 7 pasaje existente în București(cu prezentarea acestora de către un ghid specializat)
 • 31 octombrie 2013 #SpooktacularParty: petrecere de Halloween unde am îmbinat improvizația cu cântatul la tobe africane. A fost o seară de pomină
 • 10 iunie 2014 Călătorie virtuală în Costa Rica Sălbatică: un eveniment despre Costa Rica cu tot ce o definește: degustare de cafea, povești de călătorie și muzică autentică din Costa Rica
 • 18 iunie 2015 Testează-ți simțurile la #RealEscapeRoomRo: un eveniment organizat împreună cu Real Escape Room, unul dintre cele mai provocatoare jocuri de echipă din București.
 • 10 februarie 2016 Travel Caffe: Povești despre India : un eveniment organizat împreună cu Agenius Travel. Travel Caffe este un concept nou care include câte o întâlnire lunară în care stăm la povești despre călătorii: ce ne-a atras la o destinație sau la o activitate dintr-o vacanță, împărtășim experiențele noastre de vacanță cu bune și cu rele și ne luăm idei și inspirație unii de la alții. În cadrul Travel Caffe orice călător poate fi povestitorul serii.
 • 05 aprilie 2016 Travel Caffe: Thailanda : un nou eveniment organizat împreună cu agenția de turism Agenius Travel, eveniment care vine să întărească conceptul “Travel Caffe”, concept ce a fost foarte bine primit de public în luna februarie.
 • 28 noiembrie 2016 Travel Caffe România – Transilvania: eveniment organizat alături de Romanian Art & Craft, TheDrone.ro si TravelBadgers în care am povestit despre frumusețea Transilvaniei prin imagine și prin gust autentic.
 • 13 noiembrie 2018 Travel Caffe: Piețele de Crăciun ale Austriei: eveniment organizat alături de Oficiul Național de Turism al Austriei, cu sprijinul ClubulFoto.com, Art & Craft și Coacazeeria în care povestim despre Piețele de Crăciun descoperite în orașe precum Viena, Salzburg, Graz, Mondsee, Gmunden și Steyr în cadrul proiectului numit #WinterExplorer ce avut loc în decembrie 2017
 • 8 iunie 2019 Hai în vizită la magazinul Art&Craft din Băneasa Shopping City. Întâlnire cu cititorii și degustare de dulciuri. Îmi era dor de cititorii mei și am zis să îi îndulcesc puțin în noul magazin Art&Craft din Băneasa, primul deschis în București.
 • 12 august, 19 august și 23 septembrie 2020 Vin pe hartă. Degustare de vin la Muzeul Hărților. Eveniment organizat de Winesday și Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, în parteneriat cu Travel with a Smile și Revino. Evenimentul împletește poveștile hărților vechi spuse de personalul specializat al muzeului cu vinurile ce provin din zonele analizate de pe hartă.

Tu ce temă îți dorești să abordez în următoarea tabără sau eveniment tematic? Sau… poate vrei să organizez ceva dedicat pentru tine/familia ta/ compania ta. Trebuie să știi că la cerere organizez și astfel de evenimente și tabere tematice (este suficient să îmi trimiți un email cu solicitarea ta).

Mă ajută orice sugestie din partea ta așa că lasă-mi un comentariu mai jos sau trimite-mi un email pe adresa carmina@travelwithasmile.net

2 Comments

 • bună, ai ceva oferte pentru revelion? sunt singură așa că m-ar interesa ceva interactiv, gen tabăra tematică

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *