Hai în tabăra Horse Riding Adventure & Wine Explorer. Ediție de toamnă 4 – 7 noiembrie 2021

Update 22.10.2021: înscrierile la această tabăra s-au închis, iar formularul a fost scos. Ne vedem în 2022 la următoarea ediție!

După 3 ani, 6 ediții ale taberei de echitație Horse Riding Adventure și un premiu la eTravel Conference, iată că toamna 2021 aduce ediția a șaptea a taberei.

Mă bucur astfel să “păstrez tradiția” taberei de echitație de toamnă la care am adăugat, ca și în anii trecuți, elemente noi: vom aprofunda cele învățate despre cai și vom învăța câteva lucruri practice și despre vin. Câte puțin în fiecare seară, în cadrul degustărilor de vin organizate cu tot dragul cu vinuri faine pe care abia aștept să ți le prezint!

Tabăra are loc, așa cum te-ai obișnuit, la centrul de echitație și pensiunea Potcoava Mountain Hideaway, locul meu preferat de mers la căluți  în perioada 4-7 noiembrie 2021. Ca și anul trecut, atât pensiunea cât și centrul de echitație și-au luat măsurile de igienă necesare astfel încât toți oaspeții să fie în siguranță și să aibă parte  de o experiență de vacanță unică.

Ca și până acum, tabăra se adresează celor aflați la început de drum în ale echitației și include câteva  lucruri noi față de edițiile anterioare.

Astfel, ediția a șaptea a taberei de echitație are loc în perioada 4-7 noiembrie 2021 la centrul de echitație și pensiunea Potcoava Mountain Hideaway, aflată la poalele munților Leaota (aflat la 120km de București).

Primele ediții ale acestei tabere m-au ajutat enorm să rafinez programul și să aduc de fiecare dată ceva nou. În plus, am primit un super feedback de la participanți – unii chiar s-au apucat serios de călărie după taberele acestea și au prins drag de căluții blonzi de la Potcoava.

Mai mult de atât, tot în urma feedbackului și a ceea ce au observat trainerii de la Potcoava, începând cu edițile din 2020  am adăugat programului câte o sesiune de teorie despre cai și călărie în fiecare zi a taberei. Asta înseamnă că pe parcursul zilei, după toată partea practică alături de cai, ne strângem cu toții să stăm de vorbă despre cai în mod oficial, uneori numai cu concluzii, alteori cu slide-uri puse pe videoproiector. Acest lucru va asigura că la finalul taberei fiecare participant pleacă nu numai cu entuziasmul generat de tabără, ci și cu câteva cunoștințe solide despre cai și echitație, putând oricând să continue lecțiile de echitație în cunoștință de cauză.

În plus, ca și noutate a taberei din acest an, de data aceasta în pachet am inclus și Jurnalul de Călărie, instrument ce te va însoți în toate călătoriile tale călare și în care îți vei monitoriza singur evoluția. Iar la finalul taberei cred eu că vei primi cel puțin certificarea “Călăreț de Bronz” 🙂

Jurnalul de Călărie este oferit în cadrul Programului de Formare în Călărie inițiat de Federația Română de Turism Ecvestru(FRTE) și este disponibil în toate centrele de echitație membre din toată țara. Cum Potcoava este membră în FRTE, în cadrul taberei de echitație din acest an avem această facilitate de a intra direct în programul de formare în călărie. Și pentru că cel mai probabil după tabără vei dori să aprofundezi învățarea, află că acest jurnal îți va fi de folos nu numai la centrul de echitație Potcoava ci și la celelalte centre membre FRTE (vei primi o lista a lor în tabără).

Important: tabăra se adresează și celor care dețin deja Jurnalul de Călărie (și practic și-au început deja “Programul de Formare în Călărie” la unui din centrele membre FRTE) iar in acest caz li se va scădea din costul total al taberei contravaloarea acestuia.

Și pentru că feedbackul primit după edițiile din 2020 a fost foarte bun și în ceea ce privește elementul nou adăugat – vinul – voi continua de aici înainte ca în fiecare seară a taberelor de echitație să prezint câteva vinuri în cadrul unor degustări organizate ca la carte. Astfel, dacă în primii 2 ani această tabără avea inclusă câte o degustare de vin pe întreaga perioadă, de anul trecut avem incluse in fiecare tabără  câte 3 degustări de vin (câte 1 pe seară). Participanții la edițiile trecute au spus că a fost tare fain că la finalul fiecărei zile de echitație să se relaxeze cu arome și gusturi noi  (la care au primit explicații) așa că mă bucur să ofer și de aici înainte această experiență.

Degustările vor fi susținute de mine în cadrul proiectului de vinuri Winesday ce se adresează celor curioși în ale vinurilor dar care nu au îndrăznit niciodată să pună întrebări. Așa că dacă tot ne vedem pentru echitație, am zis că este momentul perfect pentru a face si o incursiune teoretică și practică în lumea vinurilor alături de participanții acestei ediții.

Astfel,  ediția din această toamnă a taberei Horse Riding Adventure este axata atât pe echitație, cât și pe vinuri.

În ambele cazuri vom avea parte de teorie și practică în cantități moderate astfel încât să învățăm împreună lucruri noi și totodată să ne bucurăm de toamnă într-un loc remote din mijlocul naturii.

Pentru a avea timp de toate, programul taberei va incepe mai devreme, la ora 11 dimineata in prima zi, 4 noiembrie.

Și dacă tot dezvălui din surprize, află că în una din seri degustarea de vin se va ține în foișorul acoperit de la Potcoava (bineînteles, daca vremea ne va permite), adică unul din locurile preferate ale tuturor celor care ajung aici și totodată loc recunoscut pentru sesiunile de outdoor cooking ce se desfășoară aici. Și vom îmbina frumos cina din acea seară cu una din degustările de vin a taberei.

Dacă vrei să îți faci o idee despre cum au decurs edițiile anterioare poți citi articolul acesta și acesta, poți viziona videoclipul de mai jos și poți să te uiți peste fotografiile din acest articol – toate sunt realizate pe parcursul taberelor din 2018 – 2020.

Pe lângă noutățile legate de partea teoretică legată de echitație și includerea unor workshopuri de teorie și practică despre vin (adică degustări de vin), programul taberei este asemănător cu cele anterioare: vom fi ghidați de Ionuț Popescu, proprietarul centrului de echitație Potcoava (iar, cel puțin din punctul meu de vedere, el este cea mai recomandată persoană cu care să începi introducerea în echitație) și vom avea ca și parteneri de nădejde pe cei 13 cai blonzi din rasa Haflinger.

Ca și la edițiile trecute, vom petrece mai mult timp in preajma cailor și vom explora pe îndelete împrejurimile călare. Adică vom ieși destul de des din manej și vom explora dealurile și pădurile din jur călare.

După cum spuneam mai sus, la ediția din aceasta toamnă vom începe programul puțin mai devreme în prima zi pentru a ne acomoda cu toții cu caii de la Potcoava și a face atelierul de horsemanship (atelier de introducere în echitație), iar în funcție de cum evoluează fiecare participant pe parcursul zilelor, vom adapta programul pentru fiecare persoană în parte.

Tabăra se adresează începătorilor în ale echitației însă, cum fiecare persoană este diferită, este posibil ca unii să învețe mai repede și alții mai încet și totodată fiecăruia dintre participanți să îi placă mai mult o secțiune sau alta a activităților propuse.

În funcție de cum evoluează fiecare participant, vom ieși în împrejurimile de la Potcoava zilnic să încercăm echitația în natură în ture calare mai lungi sau mai scurte.

Exercitiu cu jaloane in timpul uneia din taberele anterioare Horse Riding Adventure organizate la Potcoava
Exercitii la sol cu caii in manej
Dupa ce inveti sa mergi calare in manej este timpul sa incerci si prin padure. Senzatia este cu totul diferita.

Cui se adresează tabăra:

Tabăra “Horse Riding Adventure & Wine Explorer” se adresează începătorilor în ale echitației (poți participa chiar dacă nu te-ai urcat niciodată pe cal, dar poți participa și dacă ai deja câteva cunoștințe și ai mai călărit în alte centre de echitație), pasionaților de călătorie și natură și celor care își doresc să descopere echitația ca și activitate de petrecere a timpului liber.

Totdata, ediția din această toamnă se adresează și celor pasionați de vin care vor să descopere arome noi și care vor să învețe totodată ce vinuri li se potrivesc și cum să aleagă vinurile în funcție de ocazia pe care o întâmpină – vinuri potrivite pentru a fi savurate chiar și la prânz pe timp de vară, vinuri potrivite cu aperitive, vinuri mai corpolente ce merg bine cu anumite feluri de mâncare, vinuri pentru aniversări și ocazii speciale.

Tabăra se adresează persoanelor adulte și include atât teorie cât și practică legată de echitație și vin.

Tabăra #HorseRidingAdventure & #WineExplorer (acestea sunt hastagurile oficiale pe care le poți urmări in social media) are loc în perioada 4 – 7 noiembrie 2021 și în cadrul acesteia ai parte de:

 • introducere în echitație (atelier horsemanship): este momentul în care înveți să te apropii și să comunici cel mai bine cu caii
 • lecții de echitație și plimbări călare în fiecare zi
 • vei accesa Programul de Formare în Călărie al FRTE (Federația Română de Turism Ecvestru) și vei primi Jurnalul de Călărie (putând astfel să îți urmărești singur evoluția și să ajungi să ai câteva certificări de bază)
 • training și suport permanent din partea lui Ionuț Popescu – proprietar Potcoava
 • înveți despre vin și încerci vinuri noi la degustările de vin realizate în fiecare seară
 • mâncare sănătoasă preparată cu ingrediente naturale din zonă

 

De ce să vii?

 • ai parte de o tabără de echitație autentică
 • călătorești și descoperi noi activități în aer liber
 • centrul de echitație Potcoava dispune de cai antrenați special pentru a fi potriviți pentru învățare
 • caii sunt din rasa Haflinger, cai de munte veniți din zona Sud-Tirol, recunoscuți atât pentru frumusețea lor cât și pentru performanțele pe care le au în zonele de deal și munte.
 • spre deosebire de alte rase de cai, Haflingerul nu se împiedică, nu alunecă, merge foarte bine pe pante abrupte
 • ai parte atât de lecții de echitație in manej cât și în afara acestuia – sunt puține centre de echitație în România care oferă echitație în afara manejului
 • primești Jurnalul de Călărie și accesezi Programul de Formare în Călărie inițiat de FRTE
 • descoperi lumea vinurilor și afli ce îți place din degustările de vin realizate profesional cu vinuri premium în fiecare seară
 • savurezi mâncare tradițional românească pregătită cu ingrediente naturale și produse din zonă

Programul a fost conceput alături de cei de la centrul de echitație Potcoava Mountain Hideaway și te așteptăm cu drag!

Tarife si detalii organizatorice

Tarif*:

1960 lei/persoană în cameră dublă/pachet
2310 lei/persoană în cameră single/pachet

*Tabăra se adresează adulților însă, la cerere, se poate oferi tarif pentru copii dacă aceștia sunt interesați de activitatea de echitație și sunt suficient de mari pentru a participa la lecții de echitație (minim 6 – 7 ani). Copiii vor fi cazați în cameră cu părinții. În mod evident, copiii nu vor participa la activitățile legate de vin.

** Cei care dețin deja Jurnalul de Călărie și încă mai au spațiu de înregistrare a lecțiilor în el sunt bineveniți în tabără. Pentru aceștia se va scădea tariful de 150 lei/persoană (contravaloarea înscrierii în Programul de Formare in Călărie al FRTE) odată cu trimiterea seriei jurnalului și a codului de călăreț (elemente unice).

Special pentru cei care au mai fost în tabere organizate de mine: Cei care au participat la una din taberele tematice pe care le-am organizat în anii trecuți au 5% reducere la tariful de persoană în cameră dublă afișat mai sus.

Tariful este aplicabil pentru înscrieri cu plată integrală până pe 25 octombrie 2021 și include 10% reducere față de cel standard (tariful standard este 2180 lei/persoană în cameră dublă).

Perioada taberei: 4 – 7 noiembrie 2021 

Tariful include:

 • 3 nopți cazare în cadrul unității de cazare de 3* recent renovate deținute de centrul de echitație Potcoava
 • pensiune completă începând cu prânzul din ziua 1 și terminând cu prânzul în ziua 4
 • apa plată la discreție pe tot parcursul zilei (la mese și în afara acestora)
 • toate activitățile legate de călărie individuale și de grup (lecții de călărie, plimbare călare)
 • lecțiile teoretice zilnice despre echitație
 • echipamentul de siguranță necesar activităților de echitație
 • Jurnalul de Călărie, înscrierea ca membru călăreț în FRTE (1 an) și Legitimația de Călăreț
 • foc de tabără în una din seri
 • partea teoretică legată de vin și degustările de vin profesionale din fiecare seară
 • Bonus: la finalul taberei vei primi câteva fotografii (format electronic) cu tine și cu colegii de tabără. Vom face pe tot parcursul zilelor taberei fotografii astfel încât fiecare participant să rămână cu câteva amintiri de pus în ramă.

 

Tariful nu include:

 • transportul la și de la Centrul de echitație Potcoava (sat Brebu, comuna Runcu, județ Dâmbovița; hartă aici)
 • alte băuturi și servicii care nu sunt menționate la “tariful include”

Important:

 • Începând cu data de 26 octombrie 2021 înscrierile se închid indiferent de numărul de persoane înscrise. În cazul în care locurile se vor ocupa mai înainte de această dată înscrierile se vor închide la acea dată și vom anunța acest lucru aici pe site.
 • Pentru organizarea acestei tabere am negociat cu cei de la Potcoava un tarif special tocmai pentru a încuraja accesul publicului la activitățile ecvestre – un domeniu atât de frumos, însă încă puțin cunoscut în România!
 • Pentru că ne aflăm în perioada aceasta post-Coronavirus nu putem accepta înscrieri de câte 1 persoană decât în cameră single. Ținem la siguranța oaspeților noștri și recomandăm ca cei care doresc să vină neînsoțiți în tabără să aleagă camera single.
 • În măsura în care la momentul taberei legea va cere ca toți cei ce intră în restaurant/unitate de cazare/participă la activități sportive să prezinte un Certificat Verde, vom cere și noi acest lucru pentru că nu ne putem desfășura activitatea în alt mod. Așa că recomandarea ar fi să ai în vedere acest lucru încă de la înscriere (dacă nu ai un Certificat Verde iar legea îl va impune la momentul respectiv, acest lucru nu poate fi invocat pentru anularea participării la tabăra și nici pentru returnarea sumei achitate). Noi  ne vom adapta astfel încât să respectam tot ceea ce spune legea, iar, în măsura în care situația epidemiologică la nivel de țară/județ/localitate va împiedică realizarea taberei, o vom amâna și vom propune o perioada nouă (sperăm încă că acest lucru să nu se întâmple).

Număr minim participanți: 6
Număr maxim de participanți: 12

Cazarea o vom avea la pensiunea de 3* deținută de Centrul de echitație Potcoava. Pensiunea dispune de 13 camere duble renovate pe parcursul anului 2019, un restaurant ce servește un meniu al zilei, un living generos cu bibliotecă, terasă exterioară și un foișor numai bune pentru a savura mesele. Camerele dispun de paturi duble sau twin, baie proprie și un balcon generos ce oferă priveliște asupra Munților Leaota. Pentru că încurajăm petrecerea timpului în natură, camerele NU dispun de TV.

Mai jos găsești câteva fotografii cu camerele din pensiune, precum și un tur virtual foto 360° (interior + exterior) pentru a-ți face o idee. Dă click pe pin-uri, mișcă cursorul/telefonul stânga-dreapta și descoperă întreaga locație.

Cum te înscrii:

Din experiența taberelor anterioare grupul se va forma destul de repede, așa că dacă vrei să prinzi un loc în tabăra Horse Riding Adventure & Wine Explorer înscrie-te chiar acum pe formularul de mai jos (click pe butonul “Mă înscriu”):

Update 22.10.2021: înscrierile la această tabăra s-au închis, iar formularul a fost scos. Ne vedem în 2022 la următoarea ediție!

 

Iată ce ai de făcut pentru a-ți asigura locul în tabără:

 • te înscrii pe formularul de mai sus până pe 25 octombrie 2021
 • vei primi datele pentru plată și factura fiscală (dacă dorești factură fiscală pe persoană juridică te rog să îmi trimiți datele de facturare pe email) într-un e-mail după ce vei confirma înscrierea telefonic/prin email. Din experiența mea, locurile se epuizează repede, așadar recomand să achiți factura în cel mult 48 de ore de la primirea acesteia pentru a-ți asigura locul în tabără.
 • plata se poate face în cont sau cu tichete/vouchere/card de vacanță. Dacă vrei să plătești prin aceasta modalitate te rog să mă anunți la înscriere pentru a te îndruma mai departe.
 • îmi trimiți un e-mail cu dovada plății în cel mai scurt timp posibil, dar nu mai târziu de 25 octombrie pe adresa carmina@travelwithasmile.net
 • Oferta este valabilă în limita locurilor disponibile, iar confirmarea locurilor se face pe email în ordinea înregistrării plății integrale. Din experiența mea asta înseamnă că locurile se pot ocupa integral chiar și înainte de data de  25 octombrie.
 • Pentru a valida înscrierea este nevoie să urmezi toți pașii menționați mai sus. Pe tot parcursul înscrierii precum și pe perioada de timp până la tabără și pe parcursul taberei îți stau la dispoziție cu orice fel de informații ai nevoie pe email carmina@travelwithasmile.net și la telefon 0745 310 811.

Confirmarea înscrierii se face pe e-mail după efectuarea plății, în limită locurilor disponibile. Atenție! Nu te alarma dacă nu primești confirmare imediat după ce trimiți dovada plății. Durează procesarea datelor, însă vei primi răspuns în cel mult 48 ore.

Sunt disponibile numai 12 locuri așa că dacă vrei să ai locul asigurat înscrie-te cât mai repede.

De reținut:

 • Pentru a ne asigura că toți participanții sunt în siguranță pe tot parcursul taberei, pensiunea Potcoava a luat măsuri sporite de igienă – la recepție există un ecran de plexiglas între recepționer și turistul venit la check-in, întreg personalul pensiunii poartă mască de protecție în spațiile interioare, fiecare cameră este dezinfectată înainte de a fi predată turiștilor, accesul în spațiile comune interioare (Recepție, holuri, living room) se face numai cu purtarea măștii de protecție, iar în cadrul pensiunii există câte un aparat cu dezinfectant la fiecare intrare.
 • În măsura în care la momentul taberei legea va cere ca toți cei ce intră în restaurant/unitate de cazare/participă la activități sportive să prezinte un Certificat Verde, vom cere și noi acest lucru pentru că nu ne putem desfășura activitatea în alt mod. Așa că recomandarea ar fi să ai în vedere acest lucru încă de la înscriere (dacă nu ai un Certificat Verde iar legea îl va impune la momentul respectiv, acest lucru nu poate fi invocat pentru anularea participării la tabăra și nici pentru returnarea sumei achitate). Noi  ne vom adapta astfel încât să respectam tot ceea ce spune legea, iar, în măsura în care situația epidemiologică la nivel de țară/județ/localitate va împiedica realizarea taberei, o vom amâna și vom propune o perioada nouă (sperăm încă că acest lucru să nu se întâmple).
 • Rezervarea locurilor confirmate și achitate nu poate fi anulată cu mai puțin de 21 de zile înainte de data călătoriei. Astfel, sumele achitate nu vor fi returnate în cazul în care retragerea se face cu mai puțin de 21 de zile înainte de călătorie (în acest caz penalizarea este de 100% din suma achitată).
 • Bineînțeles, în contextul Covid-19, în măsura în care în România legea va împiedica accesul turiștilor la pensiune sau va împiedica ieșirea acestora din localitățile de reședință, vom lua o decizie de comun acord – fie vom reprograma tabăra și vom muta banii achitați pe noua perioadă stabilită, fie vom returna banii.
 • Tabăra se adresează persoanelor peste 18 ani. Nu există o limită maximă de vârstă, însă persoanele care doresc să participe la tabăra de echitație trebuie să aibă o condiție fizică bună (nu trebuie să fie o persoană sportivă, însă să facă față activităților zilnice alături de cai).
 • Număr minim de persoane participante: 6 persoane. Dacă nu se întrunește numărul minim tabăra va fi reprogramată sau banii vor fi returnați fiecărui participant în tabără.
 • Numărul maxim de persoane participante: 12 persoane. Avem la dispoziție numai o parte din capacitatea de cazare a pensiunii.
 • Programul taberei Horse Riding Adventure & Wine Explorer este dependent de vreme așa că ne rezervăm dreptul de a face orice modificări necesare pentru a asigura siguranța tuturor participanților precum și desfășurarea excursiei în cele mai bune condiții.
 • Transportul până la centrul de echitație Potcoava și înapoi nu este inclus în preț, fiecare participant ajungând la centrul de echitație în mod individual.
 • În cazul edițiilor anterioare ale taberei am ajutat cu drag în cazul în care cineva nu a avut mașină cu ce să ajungă la fața locului și i-am găsit un loc în mașina unuia dintre participanții care a avut câte un loc liber. Având în vedere contextul Covid-19, pentru a respecta cât mai mult normele de igienă, din păcate de această dată nu te pot ajuta cu acest aspect.
 • La fața locului la Potcoava există suficiente locuri de parcare în curtea pensiunii.

Te aștept cu drag să petrecem aceste 4 zile în compania celor mai frumoși cai pe care i-am cunoscut vreodată!

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *