A sosit timpul sa continui povestea calatoriilor mele din 2013.
In articolul trecut am trecut in revista lunile ianuarie – iulie, iar acum am sa povestesc despre ultimele 5 luni ale anului.
August 2013
Am pregatit inca din luna iunie detaliile calatoriei in Delta si am lansat tabara #ExploreazaDelta.
Cand planuiam tabara aceasta de vara mi-am dorit ceva diferit de ce vacante existau in aceasta perioada. Si cum cu toti ne dorim sa mergem la plaja vara…am zis sa mergem undeva in zona dar sa avem activitati diferite.
Asa ca am ales sa exploram Delta Dunarii. Am stat la Hotelul plutitor Sageata Apei si ne-am trezit in fiecare dimineata leganati de valurile facute de ambarcatiunile care treceau pe langa noi, ne-am plimbat o zi intreaga cu barca pe canalele Deltei, ne-am bucurat de plaja si baie, ne-am plimbat cu Sageata gonflabila, am admirat natura, am vizitat Caraorman si dunele de nisip, am gustat cateva bunatati specifice Deltei si ne-am relaxat.
Jumatatea lunii august m-a gasit la mare. In Vama Veche unde am participat la festivalul Vama sub lumini de Oscar, pe scurt #VSLO. Cum fotografia este una din pasiunile mele nu puteam lipsi de la acest festival. Am participat la cateva workshopuri tare interesante, am testat aparate foto Nikon, am mers chiar si la o simulare de fotografie de razboi. Am invatat lucruri noi despre fotografie si am cunoscut o multime de oameni.
In plus, zilele petrecute aici au fost ca un vis. O vacanta frumoasa, aparuta de nicaieri, neplanificata din timp.
Astept urmatoarea editie a VSLO (sper sa se organizeze si in 2014) 🙂
Si pentru ca fotografia m-a urmarit toata vara, la final de august am organizat in Bucuresti un tur foto: #CalatorInBucuresti.
A fost un tur dedicat pasionatilor de fotografie pentru ca am testat cateva aparate foto puse la dispozitie de catre Nikon dar si celor care au dorit sa cunoasca mai multe lucruri despre Bucuresti. Am vizitat 7 pasaje din Bucuresti, unele cunoscute de multi insa altele aproape invizibile daca nu stii de existenta lor. Toate cele 7 pasaje se afla in Centrul Vechi si a fost o surpriza tare placuta pentru noi toti sa descoperim atatea lucruri si locuri frumoase intr-un tur de cateva ore.
Finalul lunii august m-a gasit colindand din nou Munti Apuseni. Am mers in Trascau pentru a ma familiariza si mai mult cu zona pentru ca tocmai lansasem cea de-a treia tabara pe care o organizam pe blog, #FotoExpeditia- Munti Trascau si Pestera Huda lui Papara.
Am vizitat satul Rimetea, am admirat de la distanta muntele Piatra Secuiului cu gandul ca “il voi cuceri” in octombrie cand vom avea o zi de drumetie aici, am mers sa vad pestera Huda lui Papara (doar pe dinafara pentru ca nu era nimeni la pestera in acel moment) si localitatea Sub Piatra. Am stat chiar la pensiunea la care urma sa merg in tabara din octombrie pentru a ma asigura ca serviciile sunt in regula.
Septembrie 2013
Prima zi de toamna m-a gasit pe drumuri. Asa cum imi place mie. In locul meu preferat, la Sighisoara.
Sighisoara este un oras cetate care a supravietuit timpului. Unii spun ca este singura cetate medievala inca locuita din estul Europei. Pentru mine este o cetate in care ma simt ca acasa si in acelasi timp ca intr-un film. Si revin cu placere aici ori de cate ori am ocazia.
Am stat la Casa Wagner care pentru mine inseamna o parte din sufletul Sighisoarei. Aflata in mijlocul cetatii, Casa Wagner este un hotel care pastreaza atmosfera de demult. E liniste la ei si m-am simtit mereu ca acasa. Am si o camera preferata – 34. Este o camera micuta, orientata cu vederea spre spatele hotelului insa mie mi-a placut in mod deosebit.
La aproape o saptamana dupa intoarcerea de la Sighisoara m-am hotarat sa incerc ceva nou. Sa merg la cort 🙂
Ce m-a facut sa merg la cort? O noua tabara de fotografie care m-a fascinat. Avea sa aiba loc in Dobrogea si era organizata de unul dintre fotografii cei mai buni pe care ii stiu, Mircea Bezergheanu. Ce a iesit din acesta tabara poti vedea aici.
Apoi am plecat spre Hunedoara, la #EnjoyHD, eveniment organizat de Toma Nicolau si Alex Filip, intr-o noua expeditie foto pe Instagram.
Trebuie sa recunosc ca inainte de a ajunge aici nu stiam despre existenta Geoparcului Dinozaurilor din Hateg. Am vizitat apoi cetatea Colt, construita in secolul XIV si inconjurat de o legenda care spune ca jules Verne s-a inspirat de aici atunci cand a scris “Castelul din Carpati”.
Am ajuns apoi si la Densus, o biserica veche pe care o vazusem cu ani in urma in timp ce era restaurata si la Cascada Lolaia.
Dupa cateva zile petrecute la Conacul Archia in ultima zi am ajuns la Castelul Corvinilor (si pe acesta il vizitasem candva demult insa la momentul respectiv nu am reusit sa intru in toate incaperile pentru ca se filma un film si mare parte din castel era inchis).
Sfarsitul lunii septembrie m-a gasit pe noi drumuri, ca un adevarat calator. Am plecat timp de cateva zile prin tara in aventura #CalatorInRomania, fara a avea o tinta anume. Am vrut sa merg pur si simplu in locuri pe care nu le mai vazusem pana atunci si sa ma las in voia neprevazutului.
Am ajuns pentru prima oara la Cazanele Dunarii si la Baile Herculane. Am descoperit locuri frumoase dar care din pacate au fost uitate. Iar in sufletul meu si-a facut loc o dorinta noua: sa cunosc Romania cat mai mult si sa le-o arat tuturor prin calatoriile si evenimentele pe care le organizez.
Asa ca in 2014 se stie deja: am in plan si mai multe calatorii..in Romania.
Octombrie 2013
La inceput de toamna am visat o calatorie la munte, o calatorie axata exclusiv pe fotografie de toamna.
Asa ca in primul weekend din octombrie am luat rucsacul in spate si am plecat. A fost prima oara cand mergeam intr-o excursie de 3 zile cu rucsacul in spate.
Ninsese la munte iar lucrul acesta m-a luat prin surprindere. Am ajuns intr-un final cu zapada pana la brau si sa fac fotografii de iarna si nu de toamna asa cum imi propusesem. Gasesti povestea si cateva dintre fotografii aici.
Vremea s-a mai incalzit apoi si a urmat #FotoExpeditia din munti Trascau. Tabara pe care o visasem si o planuisem inca din luna iunie, avea loc in sfarsit!
Ce am facut aici? Fotografii, evident. Si ne-am luptat putin cu natura pentru ca a fost o perioada ploioasa.
Am fotografiat in satul Sub Piatra, am mers pe Piatra Secuiului o zi intreaga, am mers la Geamana sa vedem lacul de decantare si am intrat si in Pestera Huda lui Papara.
In pestera trebuia sa intram pentru fotografie inca de a doua zi insa nu a fost posibil. Ploile inundasera pestera si se putea intra doar foarte putin. Pana la urma in ultima zi am intrat sa vedem macar pestera daca de fotografiat nu puteam (din cauza nivelului apei).
Chiar la intrare apa abia daca trece deasupra talpilor de obicei. Acum era crescuta foarte mult, iar in unele locuri imi ajungea pana la gat. Am intrat din curiozitate. Ne-am pus costumele de neopren si am testat apa rece ca gheata. Mi-am propus sa revin aici la vara si sa intru in pestera pentru fotografie.
Am scris mai multe despre cum a fost tabara #FotoExpeditia aici.
La o saptamana dupa tabara vremea s-a mai indreptat. De data aceasta am ajuns pe Valea Prahovei in tabara dedicata bloggerilor de travel pe care am organizat-o cu blogul Turism Market. S-a numit #CalatorPeValeaPrahovei si a fost o iesire cu prieteni vechi din blogosfera de travel.
Ce am dorit de la aceasta iesire? Sa cunoastem zona Valea Prahovei altfel decat o stim cu totii. Asa ca ne-am axat pe activitati: am fost la Escapade Adventure Park, la Cramele Halewood, la Castelul Cantacuzino si am facut si o drumetie in zona. In plus, ne-am bucurat de 2 seri tare frumoase la Hotel Cumpatu in Sinaia. Vinul fiert si sera de bancuri spuse in curte, langa focul de tabara mi-au ramas in suflet.
Daca vrei sa stii cum a iesit weekendul acesta, am scris aici despre asta.
Noiembrie 2013
Toamna am lasat-o putin mai usor cu calatoriile insa nu am putut sta deoparte de tot.
In noiembrie am facut un scurt tur al castelelor si cetatilor din Transilvania. Drumurile m-au dus din nou la Sighisoara insa am ajuns pentru prima data si la Targu Mures si pot spune ca a fost o iesire tare interesanta si..gustoasa. Am descoperit in Targu Mures un restaurant traditional unguresc, Laci Csarda, pe care cu siguranta il voi mai vizita cat de curand.
Decembrie 2013
Decembrie, luna cadourilor, luna mea preferata. Am inceput-o sarbatorind de ziua mea 🙂
Apoi mi-am facut bagajul pentru cea de-a patra tabara pe care am oganizat-o anul acesta pe blog, #PovestiCuScortisoara.
Cand m-am gandit pentru prima data la o tabara de iarna mi-am dorit sa fie ceva aparte. Ceva care sa imi aminteasca de Craciunul din copilarie. Ceva care sa ne transforme pe noi toti in copii.
Am visat mult tabara #PovestiCuScortisoara, am facut planuri insa ceea ce a urmat nu a fost conform cu niciun plan. Ci conform cu ceea ce am simtit cu totii. A fost un “Craciun anticipat” de care ne-am bucurat ca niste copii. Gasesti aici si aici cateva fotografii si povesti din tabara.
Cam acestea au fost calatoriile mele din 2013. A fost un an frumos, un an in care m-am descoperit pe mine, un an in care am invatat o multime de lucruri noi, un an in care am cunoscut cativa oameni minunati care nu au trecut doar prin viata mea ci au si ramas.
La final de 2013 am avut parte de 2 surprize legate de calatorii: am raspuns la intrebari legate de calatorii (si nu numai) la invitatia a doua persoane foarte dragi mie: Anda Stanciulescu si Cristina Patrascu (carora le multumesc pe aceasta cale).
Daca vrei sa vezi interviurile le gasesti aici:
Hai la Bord- Viziteaza Romania ori de cate ori ai ocazia. Ceva nou este acolo si te asteapta
CristinaPatrascu.ro- interviu video
Ce urmeaza acum? Planul pe 2014 🙂
Si pentru ca nu rezist prea mult fara un nou plan de calatorii o iau din loc chiar de pe 6 ianuarie. Mai exact de pe 5 ianuarie noaptea cand am tren spre Bucovina alaturi de o noua echipa de aventuriei in tabara #TFB7 organizata de Foto Union. Mergem sa sarbatorim Craciunul pe rit vechi pe 7 ianuarie.
Imi doresc si mai multe calatorii in 2014 si stiu ca se vor implini. Asa ca deocamdata visez pentru ca din ianuarie sa imi pun visul in aplicare.