O seara de poveste la Conacul Archia

Joia trecuta iti spuneam ca urma sa plec intr-o noua expeditie foto in judetul Hunedoara in tabara EnjoyHD.

Daca ai urmarit pe Instagram, Facebook si Twitter hastagurile #EnjoyHD, #ConaculArchia si #Mobilitate ai vazut deja cam ce am vizitat.

Revin acum cu povestea primei seri petrecute alaturi de colegii mei de la #EnjoyHD la Conacul Archia.

Dupa un drum de aproximativ 9 ore (ne-am plimbat putin pe Transalpina pana la destinatia finala, Deva) am ajuns aproape ultimii la conac (eu impreuna cu cei 3 calatori care mi-au fost alaturi: Raluca, Radu si Dan). Am fost intampinati de gazdele de la conac, de catre Toma si Alex, organizatorii taberei si, bineintels, de colegii nostri.

Eram tare curioasa cum este conacul. Am stat de-a lungul timpului in multe hoteluri si pensiuni, unele foarte cochete, altele foarte moderne,  insa niciodata nu am stat intr-un conac. Asa ca eram tare curioasa cum este acolo 🙂 Ma uitasem pe site inainte si stiam ca toate camerele sint diferite una de alta. Mi-au ramas ochii pe 2 camere: Maci si Radacini. Intamplarea a facut sa nimeresc in camera Radacini, camera care m-a facut sa ma simt in mijlocul naturii (vezi foto mai jos).

DSC_0063_1

DSC_0057_1

Mi-a placut la Archia si am ramas foarte surprinsa de unul din servicii: accesul wireless. Eram acolo peste 20 de persoane, toti cu telefoanele si laptopurile deschise si foloseam intens accesul wi-fi. Acesta a “rezistat” fara probleme atat in cadrul conacului cat si in curtea interioara si pe dealul din apropiere (iar aici ne intrebam cu totii “cum de merge netul?”).

Cat am stat la conac am aflat ca acesta este construit in stilul specific anilor 1920 insa cladirea este noua, construita in 2008. Pot spune ca stilul a fost respectat si chiar are atmosfera unui conac vechi, bine ingrijit si cochet. Gasesti cateva imagini din conac mai jos.

DSC_0065_1

DSC_0068_1

DSC_0070_1

Dupa ce am admirat camera, mi-am luat aparatul foto si am iesit afara la ceea ce urma sa fie prima activitate de grup din aceasta tabara. Am participat cu totii la jocurile medievale pregatite special pentru noi.

Programul din prima seara a fost o surpriza pentru noi si ne-am bucurat de el din plin.

Pe langa faptul ca am asistat la o simulare de “batalie” (nu pot sa ii spun chiar asa pentru ca erau doar 2 persoane), am invatat sa trag cu arcul(cel dacic a fost cel mai interesant), am sarit cu sacul si am putut testa cu totii cateva costume medievale.

Seara s-a incheiat cu un foc de tabara imens insa te las sa vezi toate astea in imaginile de mai jos.

DSC_0077_1

DSC_0090_1

DSC_0110_1

DSC_0169_1

DSC_0226_1

DSC_0278_1

EnjoyHD este un eveniment organizat de Eventur si Enjoy Diversity, in parteneriat cu Consiliul Judetean Hunedoara, Conacul Archia, Michelin Romania si Autonom Rent-a-Car

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *