#CalatorInBucuresti- vino si tu in turul foto de pe 28 august

Am trecut de jumatatea lunii august, soarele este inca puternic insa cu totii ne pregatim pentru toamna. Am fost deja plecati in vacanta vara asta (sau poate urmeaza sa mergem chiar acum, pe final de august) insa dorul de duca este parca mai puternic ca oricand. Ne gandim ca vine toamna, trec zilele astea frumoase si parca am mai vrea sa prelungim putin vacanta.

Ce facem in cazul asta? Unde mai plecam? Sa mai profitam putin de caldura si de soare?

O solutie buna si la indemana ar fi sa privim in jurul nostru. Cum ar fi sa exploram putin orasul in care locuim? Cunoastem oare toate locurile interesante?

Daca am avea un prieten din strainatate care vine in vizita la noi si care ar dori sa vada orasul, ce i-am arata si unde l-am duce?

De exemplu in Bucuresti. Ce avem de aratat in Bucuresti unui strain? Aceleasi lucruri pe care vrem si noi sa le cunoastem si care ne scapa de cele mai multe ori, fiind “ascunse” de treburile zilnice pe care le avem.

Pentru ca de 11 ani orasul meu este Bucuresti, am avut multe tentative de a-l cunoaste de-a lungul timpului. Am inceput sa il cunosc pe vremea cand mergeam la facultate, cautam job sau vroiam sa ma mut in alta parte. Am continuat prin a explora apoi mai multe parti ale sale, ca si “calator”, iar vara trecuta am fost curioasa de o noua perspectiva atunci cand am ales sa fac un tur cu Bucharest City Bus (gasesti video-ul pe care l-am facut cu aceasta ocazie aici).

Asa aglomerat cum este el, Bucurestiul are multe locuri mai putin cunoscute chiar si de locuitorii sai. Cand am plecat “expeditie in Bucuresti” nu ma gandeam ca voi afla atatea lucruri noi. Atunci mi-am dat seama ca suntem cu totii inconjurati de frumusete numai ca de cele mai multe ori suntem distrasi de rutina zilnica si trecem pe langa ele ca si cum nu ar exista.

Cum ar fi sa privim Bucurestiul cu alti ochi? Cum ar fi sa ne simtim “calatori in orasul nostru”?

M-am gandit mult la acest lucru si mi-a venit ideea. Ce ar fi sa iti arat si tie cateva dintre locurile mai putin cunoscute ale Bucurestiului?

Si pentru ca orice idee legata de calatorii si expeditii este un lucru serios pentru mine, am hotarat sa fac o iesire in Bucuresti la care sa te invit si pe tine. Alaturi de prieteni, bineinteles 🙂

Uite despre ce este vorba.

Vom face un tur foto in Bucuresti, vom admira apusul soarelui si lumina de la apus si vom explora cateva pasaje din Bucuresti.

Daca Pasajul Macca/Vilacrosse este unul dintre cele mai cunoscute, afla ca exista mai multe pasaje in locuri pe care nici nu le banuiesti (toate aflate in centrul istoric al Bucurestiului).

In turul pe care ti-l propun vom vizita 7 pasaje si vom face fotografie de seara in oras. Dintre pasaje mentionez: Macca/Vilacrosse, Hanul cu Tei, Pasajul Francez. La acestea se vor adauga inca 4 pasaje. Ramane sa le descoperim impreuna.

Detaliile sunt urmatoarele:

Tur foto: #CalatorInBucuresti

Cand? 28 august 2013

Ora: 18:30- 21:30

Unde ?: ne intalnim in Piata din spate de la Hanul lui Manuc

Ce facem?

  • fotografie de strada
  • fotografie la apus
  • tur ghidat (in limba romana) prin centrul istoric cu prezentarea a 7 pasaje din Bucuresti

De ce sa vii? 

  • vrei sa cunosti cateva locuri ascunse ale Bucurestiului (fiecare pasaj prezentat are povestea lui)
  • vrei sa afli cateva noi modalitati de abordare a orasului si sa faci fotografii de calitate in centrul istoric
  • vrei sa testezi un aparat de fotografiat
  • vrei sa cunosti oameni cu aceleasi pasiuni ca si tine
  • vrei sa afli putin din istoria Bucurestiului vechi

Iubitorii de fotografie sunt invitati sa isi ia aparatul de fotografiat si sa se alature acestui tur.

Important:

  • nu uita cardul de memorie pentru aparatul de fotografiat
  • te rog sa fii punctual si sa ajungi la ora 18:30. In primele 30 de minute se vor imparti aparatele de test si vei afla detaliile legate de abordarea subiectelor si de fotografia la apus.

La ora 19 vom pleca cu totii insotiti de Ionut Maftei de la Bucharest Experience, ghidul nostru care ne va povesti si ne va arata pasajele mai putin cunoscute ale Bucurestiului. Vor urma apoi 2 ore si jumatate de plimbare, voie buna, fotografii si oameni frumosi.

Investitia ta in acest tur este de 30 lei/persoana

Nr locuri disponibile: 30 locuri

Pentru a te inscrie este suficient sa completezi formularul de mai jos. Vei primi un e-mail de confirmare din partea mea, e-mail in care iti voi cere sa reconfirmi inscrierea prin click pe un link.

Update: numarul maxim de participanti a fost atins. Oprim aici inscrierile la eveniment.

Dupa ce te inscrii completand formularul vei primi pe email datele de plata.

Mai multe informatii despre tur gasesti si in evenimentul de pe Facebook.

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *