Cetatea Sighisoara

Cetatea Sighisoarei  a fost intemeiata in Evul Mediu si este cea mai frumoasa  cetate medievala inca locuita din sud- estul Europei.

Simbolul Cetatii si principalul punct de interes este Turnul cu Ceas, turn construit pentru a apara poarta principala a cetatii. Turnul a primit aceasta denumire datorita ceasului cu figurine ce este asezat aici. Turnul are 64 m inaltime si din 1898 adaposteste Muzeul de istorie al Sighisoarei.

Pe langa Turnul cu Ceas, in cetate mai gasim si alte turnuri pastrate de-a lungul timpului: Turnul Fierarilor, Turnul Tabacarilor, Turnul Cizmarilor, Turnul Croitorilor, Turnul Franghierilor, Turnul Macelarilor, Turnul Cojocarilor, Turnul Cizmarilor, Turnul Cositorarilor.

Pe langa aceste turnuri, in cetate mai sunt si alte puncte de interes, precum:

  • Biserica din Deal – construita cu intermitente din 1345 pana in 1525, cladire reprezentativa a stilului gotic in Romania
  • Piata Cetatii: situata chiar in centrul cetatii, aceasta este inconjurata de cladiri ce dateaza din secolele XVII si XVIII. Intreaga viata a orasului se desfasura aici. Astazi Piata Cetatii gazduieste numeroase targuri si festivaluri, cel mai cunocut fiind Festivalul ” Sighisoara Medievala”.
  • Scara scolarilor (scara acoperita) a fost construita in 1662 pentru a facilita urcarea elevilor la Scoala din Deal si avea 300 de trepte

 

  • Casa Vlad Dracul: dateaza din secolele XIV- XV si se presupune ca intre anii 1431 si 1435  aici a trait principele Vlad Dracul , fiul lui Mircea cel Batran. Totodata, se spune ca aici a fost nascut, in 1431, Vlad Tepes, fiul principelui Vlad Dracul. Astazi Casa Vald Dracul adaposteste un restaurant in stil medieval.
  • Casa Venetiana: dateaza din secolul XVI si este cunoscuta datorita ferestrelor duble ce imita stilul goric venetian.
  • Casa cu Cerb este situata in centrul cetatii si este denumita asa datorita picturii murale exterioare ce reprezinta un cerb in marime naturala cu capul si trofeul montate pe zid. Astazi cladirea este centru cultural, hotel si restaurant.

Va invit sa faceti un drum pana la Sighisoara pentru a vedea aceasta cetate unica!

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *