Hai în tabăra de echitație “Horse Riding Adventure” ediția a treia: 18 – 21.04.2019

După primele două ediții ale taberei de echitație “Horse Riding Adventure” organizate pe parcursul anului 2018 și după un premiu primit la categoria Special Projects în cadrul celei mai cunoscute conferințe din industria de turism din România, eTravel Conference, iată că a sosit timpul pentru ediția a treia.

Abia așteptam să îți vorbesc despre ediția aceasta pentru că o plănuiesc încă de la finalul anului trecut, de când am încheiat ediția a doua.

 

Astfel, ediția a treia a taberei de echitație are loc în perioada 18-21 aprilie 2019 tot la centrul de echitație și pensiunea Potcoava Mountain Hideaway, locul meu de suflet de la poalele munților Leaota (aflat la 120km de București).

Primele două ediții ale acestei tabere m-au ajutat enorm să rafinez programul și să aduc de fiecare dată ceva nou. În plus, am primit un super feedback de la participanți – unii chiar s-au apucat serios de călărie după taberele acestea și au prins drag de căluții blonzi de la Potcoava.

Dacă vrei să îți faci o idee despre cum au decurs edițiile anterioare poți citi articolul acesta, poți viziona videoclipul de mai jos și poți să te uiți peste fotografiile din acest articol – toate sunt realizate pe parcursul taberelor din 2018.

În mare parte programul taberei din această primăvară este asemănător cu cele anterioare: vom fi ghidați de Ionuț Popescu, proprietarul centrului de echitație Potcoava (iar, cel puțin din punctul meu de vedere, el este cea mai recomandată persoană cu care să începi introducerea în echitație) și vom avea ca și parteneri de nădejde pe cei 13 căi blonzi din rasa Haflinger.

Ionut Popescu in mijlocul unei lectii de echitatie

Spre deosebire de taberele anterioare, noutatea pe care o aduce ediția din această primăvară este faptul că vom petrece și mai mult timp in preajma cailor și vom explora pe îndelete împrejurimile călăre. Adică vom ieși destul de des din manej și vom explora dealurile și pădurile din jur călare.

Asta nu înseamnă că nu am petrecut destul timp la edițiile anterioare, însă am observat că majoritatea celor care au participat și-ar fi dorit să stea și mai mult pe lângă cai indiferent de cât de mult stătuseră deja – doreau fie să călărească, fie să aibă interacționeze cu ei sau pur și simplu să aibă grijă de ei și să facă diferite exerciții cu aceștia. Ei bine, la ediția a treia vom începe programul puțin mai devreme în prima zi pentru a ne acomoda cu toții cu căluții de la Potcoava și a face atelierul de horsemanship (atelier de introducere în echitație), iar în funcție de cum evoluează fiecare participant pe parcursul zilelor, vom adapta programul pentru fiecare persoană în parte.

Tabăra se adresează începătorilor în ale echitației însă, cum fiecare persoană este diferită, este posibil ca unii să învețe mai repede și alții mai încet și totodată fiecăruia dintre participanți să îi placă mai mult o secțiune sau alta a activităților propuse.

Una din zilele taberei este dedicată programului Haidook Experience, cel mai cunoscut și râvnit program pe care îl are centrul de echitație. Ce facem in această zi? Pe scurt, ne urcăm pe cai și mergem sus în munte unde vom petrece o zi de haiducie autentică cu tot cu pauză sub ramurile copacilor și cu picnic cu produse locale savurat în mijlocul naturii. Bineînțeles, în funcție de cât de pregătiți vom fi cu toții în ceea ce privește echitația Ionuț ne va spune dacă rămâne să facem în acea zi o tură lungă (o zi întreagă) sau dacă este mai bine pentru toată lumea să împărțim ziua în două și să facem două ture mai scurte. În ambele cazuri programul va fi la fel de interesant și ne vom distra pe cinste.

 

Cui se adresează tabăra:

 

Tabăra “Horse Riding Adventure” se adresează începătorilor în ale echitației (poți participa chiar dacă nu te-ai urcat niciodată pe cal, dar poți participa și dacă ai deja câteva cunoștințe și ai mai călărit în alte centre de echitație), pasionaților de călătorie și natură și celor care își doresc să descopere echitația ca și activitate de petrecere a timpului liber. Tabăra se adresează persoanelor adulte și include atât teorie cât și practică legată de echitație.

Tabăra #HorseRidingAdventure (acesta este hastagul oficial pe careîl poți urmări in social media) are loc în perioada 18 – 21 aprilie 2019 și în cadrul acesteia ai parte de:

 • introducere în echitație (atelier horsemanship): este momentul în care înveți să te apropii și să comunici cel mai bine cu caii
 • lecții de echitație și plimbări călare în fiecare zi
 • training și suport permanent din partea lui Ionuț Popescu – proprietar Potcoava
 • mâncare sănătoasă preparată cu ingrediente naturale din zonă

 

De ce să vii?

 

 • ai parte de o tabără de echitație autentică
 • călătorești și descoperi noi activități în aer liber
 • centrul de echitație Potcoava dispune de cai antrenați special pentru a fi potriviți pentru învățare
 • caii sunt din rasa Haflinger, cai de munte veniți din zonă Sud-Tirol, recunoscuți atât pentru frumusețea lor cât și pentru performanțele pe care le au în zonele de deal și munte.
 • spre deosebire de alte rase de cai, Haflingerul nu se împiedică, nu alunecă, merge foarte bine pe pante abrupte
 • ai parte atât de lecții de echitație in manej cât și în afara acestuia – sunt puține centre de echitație în România care oferă echitație în afara manejului
 • una din zile este dedicată programului “Haidook Experience” (cel mai cunoscut program al Potcoava): o zi întreagă petrecută pe cai, în mijlocul naturii
 • savurezi mâncare tradițional românească pregătită cu ingrediente naturale și produse din zonă

Descarcă programul detaliat pe zile. Click aici.

Programul a fost conceput alături de cei de la centrul de echitație Potcoava și te așteptăm cu drag!

Tarife si detalii organizatorice

Tarif:
1535 lei/persoană în cameră dublă/pachet
1810 lei/persoană în cameră single/pachet

 

*Tabăra se adresează adulților însă, la cerere, se poate oferi tarif pentru copii dacă aceștia sunt interesați de activitatea de echitație și sunt suficient de mari pentru a participa la lecții de echitație (minim 6 – 7 ani). Copiii vor fi cazați în cameră cu părinții.

Special pentru cei care au mai fost în tabere organizate de mine: Cei care au participat la una din taberele tematice pe care le-am organizat în anii trecuți au 5% reducere la tariful de persoană în cameră dublă afișat mai sus.

Tariful este aplicabil pentru înscrieri cu plată integrală până pe 5 aprilie 2019 și include 10% reducere față de cel standard (tariful standard este 1700 lei/persoană in cameră dublă).

Perioada taberei: 18 – 21 aprilie 2019

Tariful include:

 • 3 nopți cazare în cadrul unității de cazare de 3*  recent renovate deținute de centrul de echitație Potcoava
 • pensiune completă începând cu cină din ziua 1 și terminând cu prânzul în ziua 4
 • apa plată la discreție pe tot parcursul zilei (la mese și în afara acestora)
 • toate activitățile legate de călărie individuale și de grup (lecții de călărie, plimbare călare)
 • echipamentul de siguranță necesar activităților de echitație
 • foc de tabără în una din seri
 • o degustare surpriză
 • Bonus: acces la centrul SPA (sauna, jacuzzi, salină) – cu programare la Recepție

Tariful nu include:

 • transportul la și de la Centrul de echitație Potcoava (sat Brebu, comuna Runcu, județ Dâmbovița; hartă aici)
 • alte băuturi și servicii care nu sunt menționate la “tariful include”

Important:

 • Începând cu data de 6 aprilie 2019 înscrierile se închid indiferent de numărul de persoane înscrise. În cazul în care locurile se vor ocupa mai înainte de această dată înscrierile se vor închide la acea dată și vom anunța acest lucru aici pe site. 
 • Pentru organizarea acestei tabere am negociat cu cei de la Potcoava un tarif special tocmai pentru a încuraja accesul publicului la activitățile ecvestre – un domeniu atât de frumos, însă încă puțin cunoscut în România!

Număr minim participanți: 6
Număr maxim de participanți: 10

Cazarea o vom avea la pensiunea de 3* deținută de Centrul de echitație Potcoava. Pensiunea dispune de 13 camere duble renovate pe parcursul lunii martie al acestui an (da, chiar acum când citești acest articol se fac renovări – noi vom fi printre primii care vor fi cazați la pensiune după renovare), un restaurant ce servește un meniu al zilei, un mic centru SPA, un living generos cu bibliotecă, terasă exterioară și un foișor numai bune pentru a savura mesele în zile călduroase. Camerele dispun de paturi duble sau twin, baie proprie și un balcon generos ce oferă priveliște asupra Munților Leaota. Pentru că încurajăm petrecerea timpului în natură camerele NU dispun de TV.

Cum te înscrii:

 

Din experiența taberelor anterioare grupul se va forma destul de repede, așa că dacă vrei să prinzi un loc în tabăra #HorseRidingAdventure înscrie-te chiar acum pe formularul de mai jos (click pe butonul “Mă înscriu”):

Locurile au fost ocupate iar formularul a fost scos.

 

Iată ce ai de făcut pentru a-ți asigura locul în tabără:

 • te înscrii pe formularul de mai sus până pe 5 aprilie
 • vei primi datele pentru plată și factura fiscală (dacă dorești factură fiscală pe persoană juridică te rog să îmi trimiți datele de facturare pe email) într-un e-mail după ce vei confirma înscrierea telefonic/prin email. Din experiența mea, locurile se epuizează repede, așadar recomand să achiți factura în cel mult 48 de ore de la primirea acesteia pentru a-ți asigura locul în tabără.
 • îmi trimiți un e-mail cu dovada plății în cel mai scurt timp posibil, dar nu mai târziu de 5 aprilie pe adresa carmina@travelwithasmile.net
 • Oferta este valabilă în limita locurilor disponibile, iar confirmarea locurilor se face pe email în ordinea înregistrării plății integrale. Din experiența mea asta înseamnă că locurile se pot ocupa integral chiar și înainte de data de 5 aprilie.

Pentru a valida înscrierea este nevoie să urmezi toți pașii menționați mai sus. Pe tot parcursul înscrierii precum și pe perioada de timp până la tabără și pe parcursul taberei îți stau la dispoziție cu orice fel de informații ai nevoie pe email carmina@travelwithasmile.net și la telefon 0745 310 811.

Confirmarea înscrierii se face pe e-mail după efectuarea plății, în limită locurilor disponibile. Atenție! Nu te alarma dacă nu primești confirmare imediat după ce trimiți dovada plății. Durează procesarea datelor, însă vei primi răspuns în cel mult 48 ore.

Sunt disponibile doar 10 locuri asa ca daca vrei sa ai locul asigurat inscrie-te cat mai repede.

De reținut:

 • Rezervarea locurilor confirmate și achitate nu poate fi anulată cu mai puțin de 30 de zile înainte de data călătoriei. Astfel, sumele achitate nu vor fi returnate în cazul în care retragerea se face cu mai puțin de 30 de zile înainte de călătorie (în acest caz penalizarea este de 100% din suma achitată).
 • Tabăra se adresează persoanelor peste 18 ani. Nu există o limită maximă de vârstă, însă persoanele care doresc să participe la tabăra de echitație trebuie să aibă o condiție fizică bună (nu trebuie să fie o persoană sportivă, însă să facă față activităților zilnice alături de cai).
 • Număr minim de persoane participante: 6 persoane. Dacă nu se întrunește numărul minim tabăra va fi reprogramată sau banii vor fi returnați fiecărui participant în tabără.
 • Numărul maxim de persoane participante: 10 persoane. Avem la dispoziție numai o parte din capacitatea de cazare a pensiunii.
 • Programul taberei #HorseRidingAdventure este dependent de vreme așa că ne rezervăm dreptul de a face orice modificări necesare pentru a asigura siguranța tuturor participanților precum și desfășurarea excursiei în cele mai bune condiții.
 • Transportul până la centrul de echitație Potcoava și înapoi nu este inclus în preț. Ca și în taberele anterioare, voi ajuta în organizarea transportului pe mașini și îi voi pune în contact pe cei care nu au cu ce ajunge la destinație cu cei care vin cu mașina. La fața locului la Potcoava există suficiente locuri de parcare în curtea pensiunii.

Te aștept cu drag să petrecem aceste 4 zile în compania celor mai frumoși cai pe care i-am cunoscut vreodată!

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *