Hai în tabăra Horse Riding Adventure & Wine Explorer. Ediție de vară 20-23 iulie 2020

După 2 ani, 4 ediții ale taberei de echitație Horse Riding Adventure și un premiu la eTravel Conference, iată că anul 2020 aduce ediția a cincea a taberei. Cu mici schimbări și prima ediție de vară 🙂

În primul rând trebuie să spun că ediția a cincea a fost planificată inițial pentru luna mai 2020 (chiar la aniversarea de 10 ani a acestui blog), însă cum pandemia Covid19 a afectat întreaga lume, am fost nevoită să o amân puțin. Mă gândisem să amân pentru toamnă însă dacă tot putem călători anul acesta mai mult în România am zis să încurajez cât mai din timp călătoriile tematice în locații în mijlocul naturii, acolo unde avem spațiu personal destul, iar activitățile pot avea loc în siguranță în aer liber.

Așa că am zis să îți fac propunerea unei noi tabere chiar acum, vara.

Am vorbit apoi cu centrul de echitație și pensiunea Potcoava Mountain Hideaway, locul meu preferat de mers la căluți și, cum și ei abia au redeschis locația de o săptămână luând toate măsurile de igienă necesare, am stabilit împreună să facem o nouă ediție a taberei de echitație în perioada 20 – 23 iulie 2020.

Ca și până acum, aceasta se adresează celor aflați la început de drum în ale echitației, însă de data asta vine cu câteva  lucruri noi față de edițiile anterioare.

Astfel, ediția a cincea a taberei de echitație are loc în perioada 20 – 23 iulie 2020 tot la centrul de echitație și pensiunea Potcoava Mountain Hideaway, aflată la poalele munților Leaota (aflat la 120km de București).

Primele 4 ediții ale acestei tabere m-au ajutat enorm să rafinez programul și să aduc de fiecare dată ceva nou. În plus, am primit un super feedback de la participanți – unii chiar s-au apucat serios de călărie după taberele acestea și au prins drag de căluții blonzi de la Potcoava.

Mai mult de atât, tot în urma feedbackului și a ceea ce au observat trainerii de la Potcoava, începând cu ediția a cincea adăugăm programului câte o sesiune de teorie despre cai și călărie în fiecare zi a taberei. Asta înseamnă că pe parcursul zilei, după toată partea practică alături de cai, ne strângem cu toții să stăm de vorbă despre cai în mod oficial, uneori numai cu concluzii, alteori cu slideuri puse pe videoproiector. Acest lucru va asigura că la finalul taberei fiecare participant pleacă nu numai cu entuziasmul generat de tabără, ci și cu câteva cunoștințe solide despre cai și echitație, putând oricând să continue lecțiile de echitație în cunoștință de cauză.

Și pentru că ediția a cincea are loc pe timp de vară, ți-am pregătit o surpriză în plus: până acum includeam la fiecare ediție a taberei câte o degustare de vin în una din seri, lucru care a fost primit cu mult entuziasm și curiozitate de participanți.

Cum de la ultima ediție și până în prezent am lansat oficial proiectul de vinuri Winesday ce se adresează celor curioși în ale vinurilor dar care nu au îndrăznit niciodată să pună întrebări, am zis că este momentul perfect pentru a face câte o incursiune teoretică și practică în lumea vinurilor alături de participanții acestei ediții.

Astfel, ediția din această vară a taberei Horse Riding Adventure este axată atât pe echitație, cât și pe vinuri.

În ambele cazuri vom avea parte de teorie și practică în cantități moderate astfel încât să învățăm împreună lucruri noi și totodată să ne bucurăm de vară într-un loc remote din mijlocul naturii.

Pentru a avea timp de toate, am lungit puțin programul taberei.

Acesta începe mai devreme în prima zi (ora 11, spre deosebire de dățile trecute când începea după amiază) tocmai pentru că am aranjat programul astfel încât fiecare zi să includă teorie și practică legată de echitație, precum și câte un pahar de vin (sau două…) și o poveste despre vin.

Și dacă tot dezvălui din surprize, află că în ultima seară degustarea de vin se va ține în foișorul acoperit de la Potcoava, adică unul din locurile preferate ale tuturor celor care ajung aici și totodată loc recunoscut pentru sesiunile de outdoor cooking ce se desfășoară aici. Și vom îmbina frumos cina din acea seară cu cea mai complexă degustare de vin a taberei.

Dacă vrei să îți faci o idee despre cum au decurs edițiile anterioare poți citi articolul acesta și acesta, poți viziona videoclipul de mai jos și poți să te uiți peste fotografiile din acest articol – toate sunt realizate pe parcursul taberelor din 2018 și 2019.

Pe lângă noutățile legate de partea teoretică legată de echitație și includerea unor workshopuri de teorie și practică despre vin (adică degustări de vin), programul taberei este asemănător cu cele anterioare: vom fi ghidați de Ionuț Popescu, proprietarul centrului de echitație Potcoava (iar, cel puțin din punctul meu de vedere, el este cea mai recomandată persoană cu care să începi introducerea în echitație) și vom avea ca și parteneri de nădejde pe cei 15 cai blonzi din rasa Haflinger.

Ionut Popescu in mijlocul unei lectii de echitatie

Ca și la edițiile din 2019, vom petrece mai mult timp in preajma cailor și vom explora pe îndelete împrejurimile călare. Adică vom ieși destul de des din manej și vom explora dealurile și pădurile din jur călare.

După cum spuneam mai sus, la ediția din aceasta vară vom începe programul puțin mai devreme în prima zi pentru a ne acomoda cu toții cu căluții de la Potcoava și a face atelierul de horsemanship (atelier de introducere în echitație), iar în funcție de cum evoluează fiecare participant pe parcursul zilelor, vom adapta programul pentru fiecare persoană în parte.

Tabăra se adresează începătorilor în ale echitației însă, cum fiecare persoană este diferită, este posibil ca unii să învețe mai repede și alții mai încet și totodată fiecăruia dintre participanți să îi placă mai mult o secțiune sau alta a activităților propuse.

În funcție de cum evoluează fiecare participant, vom ieși în împrejurimile de la Potcoava zilnic să încercăm echitația în natură în ture calare mai lungi sau mai scurte.

Exercitiu cu jaloane in timpul uneia din taberele anterioare Horse Riding Adventure organizate la Potcoava
Exercitii la sol cu caii in manej
Dupa ce inveti sa mergi calare in manej este timpul sa incerci si prin padure. Senzatia este cu totul diferita.

Cui se adresează tabăra:

Tabăra “Horse Riding Adventure & Wine Explorer” se adresează începătorilor în ale echitației (poți participa chiar dacă nu te-ai urcat niciodată pe cal, dar poți participa și dacă ai deja câteva cunoștințe și ai mai călărit în alte centre de echitație), pasionaților de călătorie și natură și celor care își doresc să descopere echitația ca și activitate de petrecere a timpului liber.

Totdata, ediția din această vară se adresează și celor pasionați de vin care vor să descopere arome noi și care vor să învețe totodată ce vinuri li se potrivesc și cum să aleagă vinurile în funcție de ocazia pe care o întâmpină – vinuri potrivite pentru a fi savurate chiar și la prânz pe timp de vară, vinuri potrivite cu aperitive, vinuri mai corpolente ce merg bine cu anumite feluri de mâncare, vinuri pentru aniversări și ocazii speciale.

Tabăra se adresează persoanelor adulte și include atât teorie cât și practică legată de echitație și vin.

Tabăra #HorseRidingAdventure & #WineExplorer (acestea sunt hastagurile oficiale pe care le poți urmări in social media) are loc în perioada 20 – 23 iulie 2020 și în cadrul acesteia ai parte de:

 • introducere în echitație (atelier horsemanship): este momentul în care înveți să te apropii și să comunici cel mai bine cu caii
 • lecții de echitație și plimbări călare în fiecare zi
 • training și suport permanent din partea lui Ionuț Popescu – proprietar Potcoava
 • înveți despre vin și încerci vinuri noi la degustările de vin realizate în fiecare seară
 • mâncare sănătoasă preparată cu ingrediente naturale din zonă

 

 

De ce să vii?

 • ai parte de o tabără de echitație autentică
 • călătorești și descoperi noi activități în aer liber
 • centrul de echitație Potcoava dispune de cai antrenați special pentru a fi potriviți pentru învățare
 • caii sunt din rasa Haflinger, cai de munte veniți din zona Sud-Tirol, recunoscuți atât pentru frumusețea lor cât și pentru performanțele pe care le au în zonele de deal și munte.
 • spre deosebire de alte rase de cai, Haflingerul nu se împiedică, nu alunecă, merge foarte bine pe pante abrupte
 • ai parte atât de lecții de echitație in manej cât și în afara acestuia – sunt puține centre de echitație în România care oferă echitație în afara manejului
 • descoperi lumea vinurilor și afli ce îți place din degustările de vin realizate profesional cu vinuri premium în fiecare seară
 • savurezi mâncare tradițional românească pregătită cu ingrediente naturale și produse din zonă

Descarcă programul detaliat pe zile. Click aici.

Programul a fost conceput alături de cei de la centrul de echitație Potcoava Mountain Hideaway și te așteptăm cu drag!

Tarife si detalii organizatorice

Tarif*:

1780 lei/persoană în cameră dublă/pachet
2100 lei/persoană în cameră single/pachet

*Tabăra se adresează adulților însă, la cerere, se poate oferi tarif pentru copii dacă aceștia sunt interesați de activitatea de echitație și sunt suficient de mari pentru a participa la lecții de echitație (minim 6 – 7 ani). Copiii vor fi cazați în cameră cu părinții. În mod evident, copiii nu vor participa la activitățile legate de vin.

Special pentru cei care au mai fost în tabere organizate de mine: Cei care au participat la una din taberele tematice pe care le-am organizat în anii trecuți au 5% reducere la tariful de persoană în cameră dublă afișat mai sus.

Tariful este aplicabil pentru înscrieri cu plată integrală până pe 10 iulie 2020 și include 10% reducere față de cel standard (tariful standard este 1980 lei/persoană în cameră dublă).

Perioada taberei: 20 – 23 iulie 2020

Tariful include:

 • 3 nopți cazare în cadrul unității de cazare de 3* recent renovate deținute de centrul de echitație Potcoava
 • pensiune completă începând cu prânzul din ziua 1 și terminând cu prânzul în ziua 4
 • apa plată la discreție pe tot parcursul zilei (la mese și în afara acestora)
 • toate activitățile legate de călărie individuale și de grup (lecții de călărie, plimbare călare)
 • lecțiile teoretice zilnice despre echitație
 • echipamentul de siguranță necesar activităților de echitație
 • foc de tabără în una din seri
 • partea teoretică legată de vin și degustările de vin profesionale din fiecare seară

Tariful nu include:

 • transportul la și de la Centrul de echitație Potcoava (sat Brebu, comuna Runcu, județ Dâmbovița; hartă aici)
 • alte băuturi și servicii care nu sunt menționate la “tariful include”

Important:

 • Începând cu data de 10 iulie 2020 înscrierile se închid indiferent de numărul de persoane înscrise. În cazul în care locurile se vor ocupa mai înainte de această dată înscrierile se vor închide la acea dată și vom anunța acest lucru aici pe site.
 • Pentru organizarea acestei tabere am negociat cu cei de la Potcoava un tarif special tocmai pentru a încuraja accesul publicului la activitățile ecvestre – un domeniu atât de frumos, însă încă puțin cunoscut în România!
 • Pentru că ne aflăm în perioada aceasta post-Coronavirus nu putem accepta înscrieri de câte 1 persoană decât în cameră single. Ținem la siguranța oaspeților noștri și recomandăm ca cei care doresc să vină neînsoțiți în tabără să aleagă camera single.

Număr minim participanți: 6
Număr maxim de participanți: 12

Cazarea o vom avea la pensiunea de 3* deținută de Centrul de echitație Potcoava. Pensiunea dispune de 13 camere duble renovate pe parcursul anului 2019, un restaurant ce servește un meniu al zilei, un living generos cu bibliotecă, terasă exterioară și un foișor numai bune pentru a savura mesele. Camerele dispun de paturi duble sau twin, baie proprie și un balcon generos ce oferă priveliște asupra Munților Leaota. Pentru că încurajăm petrecerea timpului în natură, camerele NU dispun de TV.

Mai jos găsești câteva fotografii cu camerele din pensiune, precum și un tur virtual foto 360° (interior + exterior) pentru a-ți face o idee. Dă click pe pin-uri, mișcă cursorul/telefonul stânga-dreapta și descoperă întreaga locație.

Cum te înscrii:

Din experiența taberelor anterioare grupul se va forma destul de repede, așa că dacă vrei să prinzi un loc în tabăra Horse Riding Adventure & Wine Explorer înscrie-te chiar acum pe formularul de mai jos (click pe butonul “Mă înscriu”):

Locurile au fost ocupate iar formularul a fost scos.

 

Iată ce ai de făcut pentru a-ți asigura locul în tabără:

 • te înscrii pe formularul de mai sus până pe 10 iulie 2020
 • vei primi datele pentru plată și factura fiscală (dacă dorești factură fiscală pe persoană juridică te rog să îmi trimiți datele de facturare pe email) într-un e-mail după ce vei confirma înscrierea telefonic/prin email. Din experiența mea, locurile se epuizează repede, așadar recomand să achiți factura în cel mult 48 de ore de la primirea acesteia pentru a-ți asigura locul în tabără.
 • plata se poate face în cont sau cu tichete (vouchere) de vacanță. Dacă vrei să plătești cu tichete de vacanță te rog să mă anunți la înscriere pentru a te îndruma mai departe.
 • îmi trimiți un e-mail cu dovada plății în cel mai scurt timp posibil, dar nu mai târziu de 10 iulie pe adresa carmina@travelwithasmile.net
 • Oferta este valabilă în limita locurilor disponibile, iar confirmarea locurilor se face pe email în ordinea înregistrării plății integrale. Din experiența mea asta înseamnă că locurile se pot ocupa integral chiar și înainte de data de 10 iulie.
 • Pentru a valida înscrierea este nevoie să urmezi toți pașii menționați mai sus. Pe tot parcursul înscrierii precum și pe perioada de timp până la tabără și pe parcursul taberei îți stau la dispoziție cu orice fel de informații ai nevoie pe email carmina@travelwithasmile.net și la telefon 0745 310 811.

Confirmarea înscrierii se face pe e-mail după efectuarea plății, în limită locurilor disponibile. Atenție! Nu te alarma dacă nu primești confirmare imediat după ce trimiți dovada plății. Durează procesarea datelor, însă vei primi răspuns în cel mult 48 ore.

Sunt disponibile numai 12 locuri așa că dacă vrei să ai locul asigurat înscrie-te cât mai repede.

De reținut:

 • Pentru a ne asigura că toți participanții sunt în siguranță pe tot parcursul taberei, pensiunea Potcoava a luat măsuri sporite de igienă – la recepție există un ecran de plexiglas între recepționer și turistul venit la check-in, întreg personalul pensiunii poartă mască de protecție în spațiile interioare, fiecare cameră este dezinfectată înainte de a fi predată turiștilor, accesul în spațiile comune interioare (Recepție, holuri, living room) se face numai cu purtarea măștii de protecție, iar în cadrul pensiunii există câte un aparat cu dezinfectant la fiecare intrare.
 • Rezervarea locurilor confirmate și achitate nu poate fi anulată cu mai puțin de 30 de zile înainte de data călătoriei. Astfel, sumele achitate nu vor fi returnate în cazul în care retragerea se face cu mai puțin de 30 de zile înainte de călătorie (în acest caz penalizarea este de 100% din suma achitată).
 • Bineînțeles, în contextul Covid-19, în măsura în care în România se va institui o nouă perioadă de stare de urgență ce va împiedica accesul turiștilor la pensiune sau va împiedica ieșirea acestora din localitățile de reședință, vom lua o decizie de comun acord – fie vom reprograma tabăra și vom muta banii achitați pe noua perioadă stabilită, fie vom returna banii.
 • Tabăra se adresează persoanelor peste 18 ani. Nu există o limită maximă de vârstă, însă persoanele care doresc să participe la tabăra de echitație trebuie să aibă o condiție fizică bună (nu trebuie să fie o persoană sportivă, însă să facă față activităților zilnice alături de cai).
 • Număr minim de persoane participante: 6 persoane. Dacă nu se întrunește numărul minim tabăra va fi reprogramată sau banii vor fi returnați fiecărui participant în tabără.
 • Numărul maxim de persoane participante: 12 persoane. Avem la dispoziție numai o parte din capacitatea de cazare a pensiunii.
 • Programul taberei Horse Riding Adventure & Wine Explorer este dependent de vreme așa că ne rezervăm dreptul de a face orice modificări necesare pentru a asigura siguranța tuturor participanților precum și desfășurarea excursiei în cele mai bune condiții.
 • Transportul până la centrul de echitație Potcoava și înapoi nu este inclus în preț, fiecare participant ajungând la centrul de echitație în mod individual.
 • În cazul edițiilor anterioare ale taberei am ajutat cu drag în cazul în care cineva nu a avut mașină cu ce să ajungă la fața locului și i-am găsit un loc în mașina unuia dintre participanții care a avut câte un loc liber. Având în vedere contextul Covid-19, pentru a respecta cât mai mult normele de igienă, din păcate de această dată nu te pot ajuta cu acest aspect.
 • La fața locului la Potcoava există suficiente locuri de parcare în curtea pensiunii.
Cerul instelat de la Potcoava nu se compara cu niciun alt loc pe timp de vara.

Te aștept cu drag să petrecem aceste 4 zile în compania celor mai frumoși cai pe care i-am cunoscut vreodată!

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *