Calendar de Călător 2020

Ca în fiecare an, finalul lunii decembrie aduce cu el articolul numit “Calendar de călător”. Îmi amintesc că de fiecare dată când scriam acest articol din 2013 încoace sufletul mi se umplea de emoție și mă încărcăm cu energie efectiv privind fotografiile și articolele scrise de prin călătorii.

Anul acesta este diferit.

Sufletul mi s-a umplut și acum de emoție, însă mai ales de dor de locurile pe care le-am văzut în trecut pentru că anul acesta nu au fost prea multe locuri în care să ajung. Anul acesta mai mult am amânat vacanțe, deși luna ianuarie începuse cu planuri serioase: vizită la Veneția la jumătatea lui martie (și cât m-am visat plimbându-mă pe străduțele Veneției!) și mult așteptata lună de miere care urma în sfârșit să se întâmple la jumătatea lui aprilie!

Planurile au picat pe rând, ca piesele de domino.

Ianuarie a început cu mult avânt și planuri de călătorie după ce anul trecut am avut foarte mult de lucru iar călătoriile planificate din timp nu prea au mai avut loc în program. Am zis că anul acesta e mai bine să planific din timp așa că…zis și făcut! Mai mult de atât, mi-am propus că măcar o dată pe lună, când sunt acasă, să merg să descopăr restaurantele din București. Îmi place să descopăr mancăruri delicioase și vinuri potrivite și să mă bucur de ele într-o atmosferă aparte. Cumva știu mai multe restaurante faine în țară decât știu în București și mi-am propus să schimb acest lucru. Pentru mine, o călătorie între arome este tot o călătorie. Așa că am vrut că acest an să fie înconjurat de arome noi descoperite în restaurante, fie ele mâncăruri sau vinuri noi.

Nu aveam cum să știu că lucrurile vor sta foarte diferit, că vom avea un virus ce va da peste cap toate planurile și industriile de pe fața pămantului. Totodată, nu aveam de unde să știu că în acest an dificil voi scoate la lumină un proiect la care visam de 2 ani și pentru care mă pregăteam de 4 ani: este vorba despre proiectul Winesday ce îmbină călătoriile cu vinul, te invită să îți descoperi soiul de vin preferat și să îl savurezi fie acasă, fie la vreun restaurant, fie la vreo degustare sau chiar într-o călătorie la cramă sau în altă parte.

Anul 2020 a fost anul în care am călătorit cel mai puțin însă tot am strâns câteva călătorii mai apropiate pe parcursul său. Și, cel mai important, am învățat să am răbdare, să mă bucur de amintiri, să îmi fac planuri de călătorii viitoare cu mai multă ardoare. Las mai jos călătoriile din calendarul meu de pe 2020 și sper să îți fie cu inspirație!

Ianuarie 2020

Dacă tot mi-am propus că anul acesta să merg mai des să descopăr restaurante prin București, pentru mine acest lucru reprezentând o călătorie a simțurilor (din moment ce descopăr arome și gusturi noi), am început anul cu un brunch sau “mic prânz” la Stația Universitate.

Nu a fost o călătorie în adevăratul sens al cuvântului (decât poate o călătorie pe jos printr-un București gol, ca de primă zi a anului), ci o călătorie a gusturilor. Și pentru că îmi place să descopăr rețete noi de prin toate destinațiile în care merg, am fost uimită de ce feluri de mâncare faine fac cei din Stație. Ouăle turcești mi-au rămas în suflet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carmina Nitescu (@carminanitescu)

Începem anul cu răsfăț culinar la Mic Prânz Anti-Mahmureală @Stația Universitate

Ii urmăream pe Facebook de ceva timp…

Posted by Carmina Nitescu on Wednesday, January 1, 2020

Spre sfârșitul lunii ianuarie, am avut parte de o călătorie la Oradea. A fost cu ocazia unui curs pe care l-am susținut acolo, însă am avut grijă să îmi iau timp și pentru mine așa că, după 2 zile de curs, am mai rămas o zi să mă plimb prin frumosul oraș art nouveau ce m-a fermecat acum câțiva ani când am fost să îl cunosc cu adevărat. Chiar dacă de data asta era iarnă (fără zăpadă), m-am plimbat pe jos peste tot prin centrul orașului și am revăzut locuri dragi. Totodată, cum spuneam că îmi plac călătoriile culinare, m-am oprit la Spoon să savurez un pahar cu vin și ceva bun de mâncare. Mi-am promis să mă reîntorc aici într-o vară și, neapărat, într-o luna decembrie când va fi Piața de Crăciun.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Winesday.ro (@winesday.ro)

Finalul lunii ianuarile și începutul lui februarie m-a găsit în una din cele 2 călătorii în afara țării din acest an-la Istanbul. Bănuiam eu că este prima dintr-un șir mai lung, însă e data asta n-a fost să fie. M-am bucurat însă de fiecare clipă petrecută în Istanbul și, după 35 km făcuți pe jos în numai 2 zile am apucat să îmi fac o idee despre schimbările pe care le avea orașul față de acum 6 ani când îl vizitasem pentru prima dată. Am scris despre întreaga experiență la Istanbul, aici.

Ieri și azi am mers în total 35 km pe jos iar drumul ne-a purtat de mai multe ori prin fața Hagia Sofia, unul din cele mai vizitate locuri din Istanbul.

Posted by Carmina Nitescu on Saturday, February 1, 2020

Apusul de soare văzut de pe malul asiatic al orașului Istanbul.

Nu este sezon turistic, însă întreaga faleză este plină…

Posted by Carmina Nitescu on Saturday, February 1, 2020

Începutul unei săptămâni bune arată așa: cu o cafea la presă savurată în ceașcă autentică turcească și cu unul din deserturile mele preferate – kunefe. ☕🍮

Posted by Carmina Nitescu on Sunday, February 2, 2020

Dacă și tu ai fost în trecut la Istanbul (sau poate nu ai fost deloc) și vrei să îți faci o idee despre cum atmosferă recomand să dai play videoclipului de mai jos. Este unul din cele 3 videoclipuri realizate de Călin în vizita noastră și îți arată Marele Bazar precum și Bazarul de Mirodenii. Găsești însă toate videoclipurile și fotografii suplimentare în articolul menționat mai sus.

Februarie 2020

Luna februarie m-a găsit petrecând Valentine’s Day la centrul de echitație și pensiunea Potcoava Mountain Hideaway (am scris despre schimbările avute loc aici din 2016 până în prezent, practic de când știu locul ăsta). A fost un mix între o zi de vacanță și prima degustare de vin a anului în deplasare. Menționez acest lucru pentru că, la 2 ani distanță de când am susținut prima degustare de vin din viața mea, de data asta degustarea a fost ținută pentru prima dată în mod oficial sub brandul Winesday. Cu ea am lansat în lume numele Winesday și am început să povestesc despre concept celor din jur. Plănuiam “lansarea oficială” a proiectului la final de februarie însă ea a avut loc, de fapt, în aprilie, în online. Călătoria asta scurtă a fost cea care mi-a deschis noi orizonturi în lumea vinului pentru viitor.

Îmi era dor de locul ăsta. Așa că am venit aici odată cu primăvara 🐎

Posted by Carmina Nitescu on Saturday, February 15, 2020

Și uite așa a decurs degustarea de vin de la Potcoava din această seară. 🍷

Am ales pentru seara aniversară de Valentine…

Posted by Carmina Nitescu on Saturday, February 15, 2020

Și dacă tot am fost zilele trecute la Potcoava nu puteam să nu profit de ocazie să mai fac o lecție de echitație. 🐎

Posted by Carmina Nitescu on Tuesday, February 18, 2020

Martie – Aprilie – Mai 2020

După cum bine știi, Coronavirus a ajuns și în România la final de februarie, iar la jumătatea lui martie România a intrat în stare de urgență. Atât noi cât și toate țările din lume am luat o pauză de la tot. Inclusiv de la călătorii. Nu mi-aș fi imaginat vreodată că acest lucru este posibil însă iată că s-a întâmplat. Personal am stat acasă din 9 martie – așa s-a nimerit, nu a fost cu intenție. Nu știam însă atunci că voi număra 70 de zile de autoizolare până să ies din nou din casă.

Chiar dacă nu am călătorit, am folosit perioada aceasta cu folos:

  • am scris cât de mult am putut pentru a susține industria de turism în care lucrez de 14 ani (la 1 noiembrie am intrat în anul 15) și care a avut atât de mult de suferit anul acesta. Dacă și tu lucrezi în industria de turism sau crezi că îți sunt utile articolele pe care le-am scris în cadrul proiectului meu, Turism Market, le găsești aici.
  • am refăcut blogul de călătorii. La 1 mai 2020 Travel with a Smile a împlinit 10 ani și i-am faut cadou un logo nou și un site nou. Iar despre aniversare și ce au însemnat pentru mine acești 10 ani am scris aici.
  • cum până acum nu avusesem suficient timp să definitivez proiectul de vinuri la care lucram și visam de 2 ani, iată că acum s-a întâmplat iar în 20 aprilie 2020 am lansat Winesday – proiect dedicat iubitorilor de vin și celor curioși să afle mai multe și să deguste din licoarea lui Bacchus. Proiectul se adresează celor care vor să știe mai multe despre vin, dar și să deguste vinuri la ei acasă sau în forme organizate, precum și să facă excursii la crame și în alte locuri în care pot avea parte de vin – educație despre vin, dar și practică. Dacă și pe tine te pasionează vinul sau ești curios zic să mă urmărești pe newsletterul de pe siteul Winesday pentru noutăți pe viitor. Chiar și în acest an ciudat cum a fost 2020 tot am găsit o portiță pentru a putea organiza vizite restrânse (în siguranță și cu distanțare) precum și degustări de vin.

Iunie 2020

După 3 luni de stat acasă a sosit timpul pentru o primă călătorie într-un loc drag mie, la centrul de echitație Potcoava Mountain Hideaway. În primul rând m-am bucurat enorm să ies din casă și să văd în jurul meu atâta verdeață. Tânjeam mult după o ieșire în natură așa că vizita de la finalul lunii iunie, chiar de când s-a redeschis pensiunea, a fost binevenită. Plus că am profitat de ocazie să pun lucrurile la punct pentru prima tabără de echitație Horse Riding Adventure din acest an.

După cum bine știi, obișnuiesc să organizez 2 tabere de echitație pe an: una primăvara și una toamna. Cum anul acesta în primăvară am stat cu toții acasă, am organizat prima tabără de echitație din acest an abia în iulie. Dar informații despre ea găsești mai jos, la călătoriile lunii iulie.

Permiteți să raportez de pe planeta Potcoava : începând de astăzi se redeschide centrul de echitație și pensiunea…

Posted by Carmina Nitescu on Monday, June 22, 2020

Fresh from the oven. Așa a fost ieri, la Potcoava: ☺️

Posted by Călin Stan on Monday, June 22, 2020

În ultimii 4 ani, azi, eram la Potcoava:
– în 2016 organizam infotripul “România Autentică” și descopeream pe îndelete…

Posted by Carmina Nitescu on Tuesday, June 23, 2020

Iulie 2020

Luna iulie a început cu un brunch din seria Muntenia Brunch (am scris anul trecut despre aceste brunchuri) ce a fost ținut la Sitaru, în județul Ilfov. Nici de data asta n-am plecat prea departe de casă, însă am apreciat din nou natura din jurul meu (de care mi-a fost ATÂT DE DOR în lunile cât am stat în casă), precum și faptul că, pe lângă mâncarea delicioasă, au avut și un stand cu vinuri tare faine alese de Florin de la Bem un vin. Dacă ești pasionat de vin zic să îl urmărești și pe el, face degustări interesante în Vâlcea (și din acest an și degustări online cu trimiterea kit-urilor de degustare la tine acasă).

Declar deschis sezonul brunch-urilor!

Primul Muntenia Brunch organizat de Gate to Romania în acest an are loc la Sitaru…

Posted by Carmina Nitescu on Saturday, July 4, 2020

Primul #MunteniaBrunch de anul acesta s-a întâmplat la Sitaru, Grădiştea în Ilfov, acasă la Diana şi Alex, cei care o…

Posted by Gate to Romania on Tuesday, July 7, 2020

Luna iulie a fost una din cele mai generoase în materie de călătorii în acest an. Chiar dacă am stat mai mult prin România, iată că am descoperit și redescoperit locuri tare frumoase.

Îmi doream de vreo 2 ani încoace să ajung la cramele din Transilvania așa că la mijlocul lunii iulie acest lucru a fost posibil. Am mers să vizitez astfel Villa Vinea, cramă aflată la nici 30 km de Târgu Mureș și la crama Liliac, aflată la vreo oră de mers la nord de Târgu Mureș. Dacă la Villa Vinea am poposit pentru câteva ore pentru a vizita crama și a-i afla povestea, la Liliac am mers să îmi îndeplinesc un vis: să petrec o noapte in vie. Știam de 2 ani de zile că au o cabană mică în vie în care ai cazare (1 singură cameră) și în care pot organiza degustări private de vin, cu cină, cazare și mic dejun. Și pentru că eu și Călin împlinisem 2 ani de la căsătorie la început de iulie, iată că la mijlocul lui iulie am mers la Liliac Lodge Batoș să sărbătorim. Câteva fotografii din experiență las mai jos, iar detalii suplimentare găsești în articolul acesta pe care l-am scris pe Winesday.

Am zis să fugim din București undeva la munte unde e mai răcoare.

Așa că îmbinăm călătoria cu vinul și am ajuns la Villa Vinèa, în mijlocul viei și al Transilvaniei. 🍷

Posted by Carmina Nitescu on Friday, July 17, 2020

A fost fain în vie, dar și când am intrat în cramă la Villa Vinèa!

Cum era de așteptat, mi-a plăcut zona baricurilor și am găsit și 2 budane de câte 5000 litri.

Posted by Carmina Nitescu on Friday, July 17, 2020

E timpul pentru degustare. Astăzi descoperim vinurile cramei Liliac la ele acasă: la cabănuța Liliac Lodge aflată în mijlocul viei, în vârful dealului, în inima Transilvaniei.

Posted by Carmina Nitescu on Saturday, July 18, 2020

Liliac Lodge Batoș – “our zen place for the night”.

Sau cum să fugi de aglomerație și să te bucuri de o zi în natură 🏡🍷🍇

Posted by Carmina Nitescu on Sunday, July 19, 2020

Dacă tot am venit la crame în Transilvania mă bucur să încerc vinuri noi cum este acest Neuburger 2018, un vin proaspăt cu arome delicate de piersici.

Parcă aș mai sta puțin 🍷🌿

Posted by Carmina Nitescu on Sunday, July 19, 2020

După vizita la crame a urmat tabăra de echitație de la Potcoava. A fost prima din acest an și a cincea de când organizez aceste tabere, iar de data aceasta am modificat puțin programul: am câștigat încă o jumătate de zi, iar pe lângă partea practică de la echitație am inclus și o parte teoretică pentru o mai bună asimilare a informațiilor și am inclus și vinul – teorie și practică – în ecuație în fiecare seară. Așa că de aici înainte tabăra se va numi “Horse Riding Adventure & Wine Explorer”. câteva imagini din tabără găsești mai jos.

Tabăra de echitație a început deja de 3 zile. Fiecare zi a fost diferită și plină de lucruri noi încât nici nu știu când a trecut timpul.

Revin 🙂

Posted by Carmina Nitescu on Wednesday, July 22, 2020

Tabăra Horse Riding Adventure & Wine Explorer 20-23.07.2020 s-a încheiat.

Au fost 4 zile în care am experimentat o…

Posted by Carmina Nitescu on Friday, July 24, 2020

Nici nu știu când a trecut tabăra Horse Riding Adventure & Wine Explorer 20-23.07.2020. Au fost 4 zile minunate…

Posted by Carmina Nitescu on Monday, July 27, 2020

A doua seara de degustare cu Winesday si Carmina Nitescu.
De data asta e o seara dedicata Chateau Vartely Winery,…

Posted by Diana Maria Voicu on Tuesday, July 21, 2020

Am făcut ce am făcut și am intrat și eu în rândul lumii: poză cu cometa! 🥳

Posted by Călin Stan on Thursday, July 23, 2020

După tabără drumul m-a dus din nou prin Transilvania pentru a revedea câteva din satele săsești în care an de an se organiza festivalul Săptămâna Haferland. Cum în acest an nu a fost posibil să se organizeze festivalul, am dat o tură așa, de dor, iar apoi am scris despre locurile acelea frumoase cu care mă obișnuisem să mă întâlnesc vară de vară. Găsești articolul aici.

Finalul lunii iulie m-a prins vizitând cramele din Dealu Mare. A fost o vizită “de lucru” ca să îi spun așa, în care am vrut să văd cum se pregătesc cramele din Dealu Mare pentru “Marea Evadare”, adică weekendul cramelor deschise ce urma să aibă loc pe 22 și 23 august. Cum am făcut parte din proiect alături de Winesday și am promovat și am participat la eveniment, trebuia să mă asigur mai întâi că lucrurile sunt făcute ca la carte, nu? Așa că ziua de 30 iulie a reprezentat un adevărat “maraton” la 7 crame.

Ieri am lipsit motivat de aici. 🍷

Am dat o fugă până în Dealu Mare să descopăr cramele ce își vor deschide porțile în…

Posted by Carmina Nitescu on Friday, July 31, 2020

August 2020

Luna august nu a fost despre așa multe călătorii ci mai mult despre vin. Am organizat primele 2 degustări de vin publice, în București, degustări la care participanții care s-au înscris au putut face o călătorie pe hartă și în simțuri.

Pe 12 și 19 august am organizat degustări de vin la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, evenimente ce îmi doresc ca pe viitor să le pot organiza lunar (anul acesta din păcate nu a fost posibil din cauza Coronavirus). Evenimentele au fost organizate în aer liber și au reunit oameni pasionați de vin dar și de hărți. La degustări am ales vinuri din anumite zone de pe o hartă veche ce face parte din patrimoniul Muzeului Hărților, hartă ce a fost prezentată amănunțit.

Aseară a avut loc primul eveniment de degustare de vin pe terasa de la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi pe…

Posted by Carmina Nitescu on Thursday, August 13, 2020

Aseară mi-am așteptat oaspeții pe terasa de la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi cu harta viticolă a României…

Posted by Carmina Nitescu on Thursday, August 20, 2020

Zilele de 22 și 23 august m-au găsit în “Evadare în Dealu Mare” – weekendul cramelor deschise. Dacă la final de iulie am mers aici să văd pregătirile, ei bine, de data asta m-am bucurat de vizită pe larg. În fiecare din cele 2 zile de vizite am vizitat  câteva crame, le-am aflat povestea și m-am convins că Dealu Mare este o zonă excelentă atât pentru realizarea vinurilor, dar și pentru picnicuri în vie și degustări tematice. În 2021 sper ca se va mai organiza acest eveniment însă am și ceva planuri cu Winesday în această zonă. Stai pe aproape!

A doua cramă a zilei la Evadarea în Dealu Mare este Licorna Winehouse unde am avut ocazia să mergem în vie și să…

Posted by Carmina Nitescu on Saturday, August 22, 2020

Weekendul trecut a avut loc Evadarea în Dealu Mare, eveniment organizat de Asociația Dealu Mare la care am participat cu…

Posted by Carmina Nitescu on Tuesday, August 25, 2020

Finalul lunii august m-a găsit făcând un nou drum la Potcoava, de data aceasta pentru o degustare de vin privată realizată în mijlocul naturii. A fost o ieșire scurtă însă cu planuri de călătorii viitoare ce urmau să se întâmple cât de curând.

Saturday afternoon chill Potcoava

Posted by Carmina Nitescu on Saturday, August 29, 2020

Nu puteam încheia luna august fără a prezenta o ultimă degustare de vin. 🍷

Așa că weekendul acesta m-am bucurat să mă…

Posted by Carmina Nitescu on Monday, August 31, 2020

Septembrie 2020

Luna septembrie a început cu o călătorie foarte mult așteptată. Pentru prima oară de când începuse pandemia, am ieșit din țară. Și unde să mergem dacă nu la mare în Grecia? Pentru al treilea an la rând am mers în Thassos, loc ce ne-a devenit drag odată ce l-am cunoscut. Iar anul acesta cea mai bună veste pe care am avut-o pe 31 august a fost că am ieșit negativi la testul covid, ne-am făcut bagajele și am plecat în vacanță. Avem noi o “tradiție” pe care ne străduim să o ținem am de an: niciun an fără o vizită în Grecia. Și iată, ne-a ieșit și de data asta!

Nu e niciodată prea târziu să ajungi la mare în Grecia. Nici chiar pe 33 august 😜

Nu sunați, intrăm noi din când în când pe aici.

Posted by Carmina Nitescu on Wednesday, September 2, 2020

Neața!
Am zis să păstram și anul acesta tradiția fotografiei la răsărit în Thasos 😂

Posted by Călin Stan on Friday, September 4, 2020

Thasos, în lumina potrivită.
Înainte de apus 😊

Posted by Călin Stan on Monday, September 7, 2020

For a good week always start with a view. 🏖️🌞🌊

Posted by Carmina Nitescu on Sunday, September 6, 2020

La câteva zile de la întoarcerea în țară ni s-a făcut dor de ducă iar însă nu am ajuns decât până la Snagov. Faină plimbare cu barca am avut!

Pe principiul “nu sunați, ieșim noi din când în când” am încheiat ultimul weekend de vară înconjurați de ape. Acum, pe cai și.. pe curând!

Posted by Carmina Nitescu on Sunday, September 13, 2020

Spre finalul lunii septembrie am organizat o nouă degustare de vin la Muzeul Hărților – aviz amatorilor de vinuri și călătorii. Când nu putem face călătorii fizic undeva, e bine să călătorim și pe hartă și să îi aflăm povestea, nu? De data aceasta am ales numai vinuri roșii din Dealu Mare (chiar scriam mai sus că zona e super faină din punct de vedere al vinurilor), iar harta ce a fost prezentată în amănunt a fost una din cele mai vechi din muzeu. Să mai spun că veștile despre această degustare au ajuns tocmai în China? Este clar că abia aștept să organizez din nou aceste degustări și sper că anul 2021 să fie mult mai bun din acest punct de vedere.

Aseară mi-am așteptat oaspeții la cea de-a treia ediție a degustării de vin “Vin pe hartă” la Muzeul National Al…

Posted by Carmina Nitescu on Thursday, September 24, 2020

Miercuri e despre vin și socializare 🍷.

Posted by Svetlana Matvievici on Wednesday, September 23, 2020

Finalul lunii septembrie m-a găsit călătorind din nou: în Delta Dunării. A fost al patrulea an la rând în care am organizat o tabără de fotografie aici și mă bucur tare mult că am reușit să o organizez și în acest an ciudat. A fost o gură de aer proaspăt pentru toți participanții, mai ales că majoritatea dintre ei mai fuseseră în aceasta tabără și în anii trecuți.

Anul ăsta descoperim Delta Dunării în fotografie într-un mod diferit: la început de toamnă. 📷

Posted by Carmina Nitescu on Friday, September 25, 2020

Neața din Delta Dunării!

Parcă îmi era dor de răsăritul soarelui văzut de pe baltă. Și am avut noroc să întâlnim și pelicani juvenili (pui de anul acesta, mai negricioși).

Posted by Carmina Nitescu on Saturday, September 26, 2020

Și s-a mai încheiat o tură foto Delta Explorer în Delta Dunării! 📷🦅🦆🐎

Nici nu știu când au trecut cele 4 zile petrecute…

Posted by Carmina Nitescu on Monday, September 28, 2020

După tabără am mai rămas puțin în Delta Dunării pentru a descoperi o zonă total nouă și pentru…a merge la pescuit. Și uite așa am descoperit Holbina Trei Bibani, loc de vis pentru iubitorii de pescuit sportiv la răpitor. Chiar dacă eu nu am fost atât de activă în ale pescuitului, l-am văzut pe Călin bucurându-se din plin de experiență, iar eu m-am încărcat cu energie savurând fiecare secundă în natură.

Ei, hai că nu am fost degeaba la pescuit. Cu tot cu norocul începătorului, și-a făcut apariția o știucă 🎣

Posted by Carmina Nitescu on Tuesday, September 29, 2020

Fiecare an vine cu provocări, descoperiri și sporturi noi. 🎣

Zilele acestea am descoperit un loc tare fain pentru…

Posted by Carmina Nitescu on Wednesday, September 30, 2020

Octombrie 2020

Luna octombrie a fost mai puțin generoasă în călătorii, însă tot am ajuns cu 2 ocazii într-un loc drag sufletului meu: la centrul de echitație Potcoava. La jumătatea lunii octombrie a avut loc cea de-a doua tabără de echitație și vin din acest an (și a șasea din serie) și mă bucur mult că am avut parte de vreme bună și oameni frumoși în jur.

După un așa prim răsărit, așteptăm zile cu mult soare în tabăra de echitație care începe azi. La Potcoava , ca de obicei 🐎🍁🌞

Posted by Carmina Nitescu on Wednesday, October 14, 2020

În prima zi în tabăra Horse Riding Adventure & Wine Explorer 15 – 18.10.2020 Matilda mi-a fost partener de lucru jumătate de zi.

După zâmbet, zic eu că ne-am înțeles bine 🐎

Posted by Carmina Nitescu on Thursday, October 15, 2020

Cu imaginea asta am început zilele trecute aventura cu numărul 6 la echitație la Potcoava și cu soarele ăsta voi rămâne în suflet toamna asta. 🌞🍁🐎

Bună dimineața!

Posted by Carmina Nitescu on Monday, October 19, 2020

M-am bucurat enorm să văd că grupul din tabăra din această toamnă a fost format atât din oameni pe care i-am cunoscut cu această ocazie, dar și din participanți ce au revenit cu drag după 1 an. Știam eu că odată ce afli că îți place la căluți e clar că îi vei mai vizita și pe viitor.

Văzută de sus, tabăra de echitație arată cam așa. Bună dimineața!

Acum… Pe cai 🐎🐎🐎 și pe curând!

Posted by Carmina Nitescu on Saturday, October 17, 2020

Finalul lunii m-a găsit tot la Potcoava, de data asta petrecând weekendul de Halloween într-un mod tare fain: am ținut o degustare de vin în orb celor ce au fost în pensiune în acel weekend. Iar dialogul cu participanții a fost extraordinar de fain când fiecare încerca să ghicească vinul din pahar. O parte din ei au și ghicit!

Atunci când toamna se împletește cu iarna în prima zi a lui noiembrie. 🍂❄️

Weekendul ce tocmai a trecut m-a găsit la…

Posted by Carmina Nitescu on Monday, November 2, 2020

To be or not to be … blind tasting 🍷

În curând pe Winesday și www.winesday.ro

Posted by Carmina Nitescu on Monday, November 2, 2020

Zilele trecute am avut ocazia de a prezenta unul din cele mai catifelate Syrah-uri 🍷 pe care le-am încercat anul asta:…

Posted by Carmina Nitescu on Wednesday, November 4, 2020

Noiembrie 2020

Luna noiembrie a sosit cu o nouă călătorie mult așteptată însă destul de aproape de casă. În vară când fusesem la Evadare în Dealu Mare reușisem să ajung la parte din cramele de aici. Însă din 3 tururi disponibile nu am putut alege decât 1/zi, deci 2 tururi diferite în acel weekend. Și cum au mai rămas crame nevizitate plus că anul acesta s-au mai lansat câteva crame în zonă, am zis că e timpul să merg să le descopăr. Așa că am mers împreună cu un grup restrâns de prieteni să aflăm ce secrete ne dezvăluie toamna aceasta Dealu Mare. A fost o ieșire scurtă însă extrem de plăcută. Promit să povestesc despre ea, însă voi face asta pe siteul Winesday unde voi muta tot ce ține de impresii și călătorii despre vin.

Se spune că toamna e mai frumos în vie. Așa că anul acesta am luat drumul vinului din Dealu Mare la pas.

Prima oprire a…

Posted by Carmina Nitescu on Wednesday, November 11, 2020

Timp de 2 zile pline Licorna Winehouse ne-a fost gazdă primitoare în Dealu Mare și ne-a încântat pe de o parte cu…

Posted by Carmina Nitescu on Friday, November 13, 2020

Rezumat de vacanță în Dealu Mare. Nu, nu s-au adunat chiar atâtea sticle degustate în câteva zile, însă experiențele la…

Posted by Carmina Nitescu on Thursday, November 12, 2020

Finalul lunii noiembrie m-a găsit sărbătorind Ziua României și Aniversarea de 5 ani Potcoava la ea acasă. Bineînțeles, cu o degustare de vin realizată în siguranță pentru cei cazați în pensiune. Mă bucur mult că am putut participa la aniversarea acestui loc tare drag mie și totodată am primit și eu un cadou: prima zăpadă a anului ce s-a așternut pe 30 noiembrie.

Astăzi am furat puțin startul aniversării de 5 ani a centrului de echitație și pensiunii Potcoava cu o degustare de vin…

Posted by Carmina Nitescu on Sunday, November 29, 2020

Iarna e frumoasă aici la Potcoava. Mai ales când prinzi prima zăpadă a anului și te bucuri ca un copil. ❄️☃️

Bună dimineața!

Posted by Carmina Nitescu on Sunday, November 29, 2020

Decembrie 2020

Luna decembrie a acestui an a fost fără călătorii. Însă cum știu că în anii trecuți am fost în perioada aceasta la muuuulte Piețe de Crăciun, am ales să nu stau supărată că anul acesta nu se pot organiza ci, din contră, să mă bucur de momentele petrecute în anii anteriori în acele locuri pline de magie. Așa că am trecut prin toate fotografiile și articolele scrise aici pe blog despre toate Piețele de Crăciun vizitate în ultimii 5 ani (din 2016 încoace am numit călătoriile Winter Explorer). Făcusem o tradiție și din vizitarea Piețelor de Crăciun an de an însă, cum anul acesta nu s-au organizat, am profitat de ocazie să mă gândesc la anii trecuți și la toate întâmplările petrecute. Ce-i drept, am unele dintre cele mai frumoase amintiri din viața mea la Piețele de Crăciun și plănuiesc că și de aici înainte să îmi fac noi amintiri. Când și cum se va putea, bineînțeles.

Anul 2020 a fost un an extrem de dificil din toate punctele de vedere. Însă cum știu că am văzut o mică parte din lume, am stat și am făcut planuri pentru viitor, am visat, am mutat de 2 ori o călătorie îndepărtată și mult, foarte mult așteptată, însă sper eu că anul 2021 să fie mai blând cu noi și să ne putem relua călătoriile în siguranță în toate colțurile lumii.

Sper ca locurile menționate mai sus să îți fi dat câteva idei de călătorie pentru anul viitor și îți doresc să ai călătorii frumoase și în siguranță! Menționez aici că în toate locurile în care am fost în acest an m-am simțit și am fost în siguranță. Am fost sănătoasă la plecarea în fiecare loc în parte și m-am întors sănătoasă. Ceea ce sper să se întâmple și de aici înainte și fac tot ce ține de mine pentru asta!

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *