#WinterExplorer: Piețele de Crăciun ale României 2019

În ultimii 5 ani luna decembrie a adus ceva în plus: am adăugat activităților obișnuite de iarnă câte o călătorie mai scurtă sau mai lungă la Piețele de Crăciun din România sau din Europa.

Făcând retrospectiva Piețelor de Crăciun văzute în ultimii ani, sufletul mi s-a umplut de dor. Cum anul acesta Piețele de Crăciun vor trebui să aștepte și totodată am realizat că nu am scris nimic despre vizitele la Piețele de Crăciun din Brașov și Sibiu pe care le-am făcut în 2019, am zis că acum este momentul.

Ca să mai treacă dorul, las în continuare câteva imagini de la Brașov și Sibiu surprinse în cea mai frumoasă perioadă a anului, în perioada de dinainte de Crăciun.

Piața de Crăciun de la Sibiu a fost prima din cele 2 vizitate în 2019.

Piata de Craciun Sibiu 2019

În fiecare an caut ca ziua mea de naștere să mă prindă făcând ce îmi place cel mai mult așa că o călătorie a fost întotdeauna alegerea cea mai potrivită. De data asta ziua de 5 decembrie m-a prins la Sibiu. Am ajuns aproape de apusul soarelui și de momentul aprinderii luminițelor în Piața Mare din Sibiu. M-am cazat chiar în centru, la The Council, alegând singura cameră cu vedere spre Piața Mare pentru că îmi doream să mai simt puțin pulsul chiar și după ce frigul mă va alunga din mijlocul căsuțelor frumos aranjate de sărbătoare.

Prima oprire la Piața de Crăciun a fost, cum era de așteptat, la una din căsuțele ce vindeau vin fiert. Temperatura cu minus de afară (nu rețin câte grade erau, însă am înghețat de tot în primele minute când am ajuns la Sibiu) m-a făcut să caut pentru început căsuțele cu vin fiert și alte bunătăți, iar abia apoi pe cele cu cadouri lucrate de mână și altele asemenea.

Pentru mine luminițele ce mă înconjoară, precum și vinul fiert cu scorțișoară și bucăți de fructe (pe care le mănânci la final) este un semn de sărbătoare. Asociez vinul fiert cu perioada Crăciunului și a atmosferei specifice din Piețele de Crăciun în care simt mereu armonie, bucurie și liniște în suflet.

De data aceasta vizita a durat o singură după amiază însă am făcut turul Pieței de Crăciun de vreo 2 ori, m-am bucurat ca un copil la vederea nenumăratelor podoabe de Crăciun lucrate în lemn și m-am încărcat cu energie pur și simplu de la atmosfera simțită în jur.

Apoi, dorind să sărbătoresc, am mers la unul din restaurantele mele preferate din Sibiu, la Benjamin Steakhouse, pentru o cină în doi. Am ales ceva bun de mâncare și un vin roșu ce a mers numai bine cu preparatele comandate.

Seara am încheiat-o la căldură în camera de hotel, privind Piața de Crăciun până târziu când toate căsuțele s-au dus la culcare.

A două Piață de Crăciun vizitată în 2019 a fost cea de la Brașov și am ajuns acolo chiar după ziua mea. Recunosc, anul acesta am fost mai mult pe fugă și nu am apucat să văd chiar pe îndelete Piețele de Crăciun ca în ceilalți ani însă mă bucur mult că am ajuns și că am simțit atmosfera de sărbătoare.

La Brașov, culmea, nu mi s-a mai părut așa de frig – deși, știind cum e vremea de obicei la Brașov, mă așteptam ca iarna să fie mai puțin blândă ca în alte locuri. Și pentru că frigul mi-a dat pace, cât timp m-am plimbat printre căsuțele luminate și îmbrăcate de sărbătoare, am făcut câteva fotografii pe care le găsești mai jos.

Anul 2020 nu aduce cu el momente petrecute la Piețele de Crăciun, însă aduce momente multe petrecute acasă alături de cei dragi. Iar dacă tot nu putem merge la Piețe de Crăciun anul acesta, am în plan ca în perioada următoare să trec prin toate fotografiile și articolele scrise în urma vizitelor la Piețele de Crăciun din România și din Europa din ultimii 5 ani. În felul acesta o să retrăiesc câte puțin din momentele acelea, se va mai duce dorul și se va umple sufletul de magie, iar anul următor sper să mă găsească descoperind cel puțin o Piață de Crăciun în care nu am mai ajuns până acum.

Dacă și tu ești fan al Piețelor de Crăciun, urmărește pagina de Facebook a Travel with a Smile începând cu ziua de luni, 7 decembrie 2020. Voi posta acolo în fiecare zi câte un link cu un articol scris despre Piețele de Crăciun vizitate începând din 2015. Articolele se vor întinde în fiecare zi din timpul săptămânii până aproape de Crăciun. Este modalitatea mea de a sărbători  Piețele de Crăciun și atmosfera lor inconfunabilă în acest an în care Crăciunul rămâne doar acasă și în suflet.

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *