Călătoriile tematice ale lui 2019

A venit deja primăvara, dorul de ducă este din ce în ce mai prezent, motiv pentru care a sosit timpul să îți spun ce planuri de călătorie am în acest an.

Și nu e vorba de călătoriile mele personale ci despre călătoriile pe care vreau să le fac împreună cu tine, cel/cea care mă citești.

După cum știi deja, de câțiva ani încoace organizez diferite călătorii tematice în diverse locuri din România. Îmi doresc să inspir cât mai multe persoane cu aceste călătorii mai ales în ceea ce privește călătoria în funcție de hobbyurile și pasiunile pe care le are fiecare. Am pornit de la această idee încă de când am deschis blogul în 2010 și, cu fiecare an ce a trecut, am mai făcut câte un pas în această direcție. Nu de alta, dar există atâtea locuri frumoase pentru călătorii și atâtea teme de abordat pe parcurs încât e nedrept să ne rezumăm la “vacanța la mare” și la “vacanța la munte”.

De doi ani încoace am organizat cu drag excursii tematice în Delta Dunării (cu teme precum: fotografie, canoe și gastronomie), iar de anul trecut am inaugurat o nouă temă – echitația.

Mă bucur să spun că toate aceste teme au fost îmbrățișate cu drag de călători ca și tine iar drept dovadă stau nenumăratele fotografii realizate în timpul călătoriilor și impresii primite după încheierea acestora. În al doilea rând mă bucur să îți spun că ambele teme de călătorie au fost premiate în cadrul celei mai așteptate conferințe dedicate industriei de turism din România, eTravel Conference atât în 2017 cât și în 2018 (am scris despre asta aici).

This slideshow requires JavaScript.

Călătoriile tematice ale lui 2019

 

Și cum cea mai mare energie și mulțumire pe care o pot avea vine de la cei care mă citesc și care participă la evenimentele propuse de mine, ei bine, încă de la finalul lui 2018 lucrez la planul călătoriilor tematice pentru 2019.

Acum este în proporție de 90% gata și îți pot dezvălui o bună parte din informații.

1. #HorseRidingAdventure – Tabara de echitație la centrul Potcoava Mountain Hideaway

Prima călătorie tematică din acest an este dedicată echitației:

 • 18-21 aprilie 2019: #HorseRidingAdventure la Potcoava Mountain Hideaway – este pentru a treia oară când mă întorc cu drag la centrul de echitație Potcoava pentru a realiza o tabără dedicată celor aflați la început de drum în ale călăriei.
 • călătoria se adresează în principal adulților, ca și până acum
 • pentru mine Potcoava este și rămâne locul în care am învățat să călăresc și în care am învățat să mă împrietenesc cu caii  și să am o experiență cu totul diferită față de alte centre de echitație
 • detaliile acestei călătorii sunt aici
 • pe final de an organizez a doua călătorie cu tema echitație din acest an: în perioada 17-20 octombrie 2019 tabăra #HorseRidingAdventure ajunge la ediția a patra

2. #DeltaExplorer – tabere de fotografie și canoe

Călătoriile în Delta Dunării se întorc și ele în 2019, după cum urmează:

 • 6-9 mai 2019, #DeltaExplorer – tur foto: dedicat celor pasionați de fotografia wildlife și de natură (detaliile taberei sunt aici)
 • 9-13 mai 2019, #DeltaExplorer – tur foto: dedicat celor pasionați de fotografia wildlife și de natură (cu 1 zi mai lung decât cel anterior) – detaliile acestei tabere sunt aici
 • august 2019, #DeltaExplorer-tur de fotografie și canoe: vom îmbina plimbările cu barca cu motor cu cele cu canoe și vom admira frumusețea Deltei
 • toate aceste “tabere tematice” (cum îmi place să le spun) sunt dedicate iubitorilor de călătorie care fie sunt pasionați de fotografie, fie sunt fotografi, fie îi tentează ideea de a încerca ceva nou. Mă adresez cu aceste călătorii persoanelor adulte însă în anumite cazuri pot participa și copii însoțiți de părinți (recomand numai părinților cu copii mari care împărtășesc pasiunea pentru fotografie)
 • detaliile despre aceste tururi vin in curand sunt aici – fii cu ochii pe blog 🙂

3. #WineExplorer în Republica Moldova

Îmi place să aduc ceva nou în călătorii așa că mi-am propus ca în fiecare an să abordez și câte o temă nouă. În 2019 tema nouă este legată de vin și gastronomie.

Tabere culinare am mai făcut, după cum știi, însă de data aceasta voi face ceva diferit. Nu mai mergem să învățăm să gătim noi ci vom merge să ne răsfățam cu vin și preparate culinare în asociere. Astfel, spre toamnă mă bucur să te invit la:

 • 21 – 24 noiembrie 2019: #WineExplorer în Republica Moldova
 • este prima tabără tematică pe care o fac în afara României (în ultimii ani), am deja susținerea ANTRIM (Asociația Națională pentru Turism Receptor în Republica Moldova), încă mai am de lucru la ea, însă sunt foarte entuziasmată de cum va fi și TREBUIA să îți dezvălui acest lucru acum
 • povestea pasiunii mele pentru vin se datorează unei vizite făcute în 2015 în Republica Moldova. Pasiunea aceasta a prins aripi apoi mergând la tot felul de degustări de vin și cursuri de calificare în domeniu

 • în noiembrie 2018 am mers “în recunoaștere” la crame în Republică Moldova pentru a verifica realitatea din teren și pentru a pune câteva lucruri la punct pentru tabăra din acest an

 • câteva impresii de la vizită mea în Moldova de anul trecut aici însă reține cuvântul “câteva”. Am scris în articol o mică parte din lucrurile extraordinare întâmplate acolo – mai am povești multe de spus în ceea ce privește vinurile moldovenești iar o parte dintre ele le vei afla aici pe blog, însă o și mai bună parte o vei afla chiar la fața locului în Republica Moldova, savurând vinurile.
 • detaliile taberei sunt aici


Acestea fiind spuse, m-aș bucura să-ți fi trecut deja în calendar excursia sau excursiile tematice care te interesează. Când vine vorba de călătorii planul făcut din timp este cel mai util 🙂

Acum mă întorc la planificare pentru că în 2 zile vin detaliile pentru prima tabără tematică din acest an: cea de echitație! Să ne citim cu bine!

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

2 Comments

 • Ce fain! Mi-ar plăcea tare mult să iau și eu parte la ele. Cea din Deltă îmi surâde așa muuult… cu toate că eu locuiesc în Deltă! 🙂 Și cea din Moldova pare tare interesantă, mai ales c-am luat parte la câteva degustări prin cramele lor. Mai prost stau cu timpul vara. Pentru sfârșit de toamnă, sau iarna nu puneți nimic la cale?

 • Buna Angela. Te astept cu drag in una din calatoriile anului 2019 🙂 Iar daca Delta iti surade cel mai mult si ai putin timp primavara aceasta te astept.

  Calatoria la cramele din Republica Moldova este posibil sa fie pe final de august sau pe final de septembrie. Nu am inca toate detaliile despre aceasta, insa in momentul in care le voi avea le voi anunta prin intermediul newsletterului prima data. Daca nu esti inca abonata si vrei sa fii la curnet cu tot ce organizez gasesti formularul de inscriere la newsletter in coloana din dreapta de pe aceasta pagina.

  Cat despre toamna este foarte posibil sa organizez o noua excursie dedicata echitatiei – undeva in luna octombrie. Insa despre acest lucru voi avea detalii abia la inceputul verii.

  In ceea ce priveste iarna inca este departe si nu zic “nu” organizarii unei noi calatorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *