Anul trecut am fost #CalatorInRomania si am strans o multime de fotografii si amintiri frumoase cu si despre Romania.
Am scris cate ceva despre locurile pe care le-am vazut in articolul despre Baile Herculane si despre Cheile Romaniei: Rametului, Turzii, Bicazului, Dobrogei si Cazanele Dunarii.
Este timpul ca si anul acesta sa pornesc la drum si sa fiu din nou #CalatorInRomania, sa ratacesc pe drumurile tarii si sa merg incotro ma duc pasii.
Fotografie realizata vara trecuta in Apuseni- priveliste spre Piatra Secuiului
Daca anul trecut cand am plecat in expeditia #CalatorInRomania aveam cat de cat o idee despre locurile pe care aveam in plan sa le fac (si am avut o lista destul de mare din care a trebuit sa aleg), anul acesta m-am hotarat sa restrang aria vizitata la Muntii Apuseni (daca mai ramane timp, voi merge si in alte parti, insa accentul il voi pune pe Apuseni).
De ce Apuseni?
Pentru ca m-am indragostit de aceasta zona anul trecut cand am ajuns aici pentru prima data. Prima mea experienta pe un traseu montan a fost in Cheile Rametului in Muntii Apuseni. Este povestea aceea in care mi-am rupt adidasii prin chei. Daca nu ai citit-o o gasesti aici.
De atunci lucrurile s-au schimbat:
- am invatat ce inseamna calatoria la munte si traseele montane
- am invatat cat de important este sa fii echipat corespunzator pentru drumetii
- mi-am cumparat echipament de munte (cel mai important lucru achizitionat: bocancii Millet care mi-au aratat ca o calatorie la munte poate fi facuta confortabil si fara sa te uzi)
- am mai facut cateva ture pe munte (Apuseni, Bucegi). Doua dintre experiente le-am descris aici (despre restul inca nu am gasit timp sa scriu): drumetie pe Piatra Secuiului in tabara #FotoExpeditia si prin Bucegi la Cabana Diham
- am facut cunostinta cu cortul si cu casutele de la cabanele de la munte (si am aflat cu ocazia asta cat de bine se doarme in natura si ce senzatie ai dimineata cand deschizi cortul si te trezesti in mijlocul naturii inconjurat de liniste si de aer curat)
Spuneam ca plec din nou la drum prin tara.
Motivul principal este acela de a descoperi locuri noi, linistite si traditionale. Visez sa gasesc sate uitate de lume (locuite) si oameni primitori. Plec la drum pentru experienta si pentru a gasi locuri frumoase. Si mai plec la drum pentru ca acolo ma regasesc si imi incarc bateriile.
Si pentru ca eu umblu in lung si-n lat tot timpul anului afla ca am pus la cale o noua tabara tematica.
In toate calatoriile in care am mers de un an incoace am vizitat locuri (despre unele am povestit, insa despre altele inca nu) care mi s-au parut foarte potrivite pentru a crea adevarate povesti de calatorie si tabere tematice pentru iubitorii naturii, ai fotografiei si ai traditiilor romanesti.
Locurile precum este cel din fotografia de mai jos (vom merge aici in tabara din septembrie) despre care iti voi povesti cu drag pe 12 august.
Tabara are loc pe la jumatatea lui septembrie si este dedicata iubitorilor de natura si traditie romaneasca.
Deocamdata nu iti pot da decat urmatoarele informatii:
- pe 12 august vin toate detaliile legate de tabara si incep inscrierile (ma intorc din munti pe 10 august si inca mai am cateva detalii de finisat pentru tabara; totul ar trebui sa fie gata pana pe 12 august)
- inscrierile vor fi deschise pana spre finalul lunii august
- daca nu ai avut pana acum ocazia sa cunosti cetatile vechi ale Transilvaniei si drumurile de munte de aici vei avea ocazia in aceasta tabara (pentru tabara ai nevoie de multa curiozitate, echipament minim de munte si un aparat de fotografiat)
Maine dimineata plec la drum in Apuseni si voi reveni cu povesti din calatorie la intoarcere si cu multe detalii noi despre tabara din septembrie.
In tabara am pregatit un program frumos, pot spune inspirational pentru toti cei care cauta Romania autentica.
Ne auzim pe 12 august pe blog.
Pana atunci insa ma poti urmari live in social media (Facebook, Twitter, Instagram) prin hastagul #CalatorInRomania.
Să nu ratați Peștera Scărișoara și Peștera Urșilor! 🙂
Am fost la ambele 🙂