Pe urmele dacilor, Calare in Carpati

A inceput luna lui Gustar, poate cea mai fierbinte luna a anului. Ma gandesc cu un dor nebun la zilele cu temperaturi sub 30 de grade pe care le-am petrecut in ultimul timp in diverse locuri la munte… in Romania.

De ceva timp sunt o calatoare inraita, imi place sa descopar locuri si oameni si merg cat de des pot…oriunde.

Acum cateva saptamani am pornit intr-o calatorie in trecut, pe urmele dacilor, in munti, in aventura #CalareInCarpati.

A fost o calatorie destul de linistita si totodata plina de noutati. Vinovat de lucrurile noi si vechi in acelasi timp a fost Mugur Pop, cel care a trecut Carpatii calare pe un cal alb numit Suri.

DSC_0196_1

A fost o calatorie de cunoastere si de intoarcere in timp. Si de povesti cum numai Mugur stie sa le spuna.

Despre ce au fost povestile?

Despre multe lucruri: despre daci, despre Carpati, despre natura, despre viata, despre istoria romanilor, despre orice. Stateam cu totii si il ascultam pe Mugur fara sa punem prea multe intrebari.

Mugur are un talent de a povesti, te captiveaza prin ceea ce spune si iti da o stare de bine si de relaxare doar ascultand ceea ce are de spus. Cam asa au stat lucrurile: Mugur povestea iar noi ascultam. Totul petrecandu-se undeva in mijlocul naturii (fotografia de mai jos a fost facuta la Cetatea Costesti)

DSC_0355_1

In #CalareInCarpati am ascultat astfel de povesti si am cunoscut-o si pe Suri. Suri este un cal alb foarte frumos si linistit. A stat si ea alaturi de noi la povesti insa la un moment dat a profitat de neatentia noastra si a disparut.

DSC_0359_1

Plimbarea lui Suri singura pe dealurile fostei cetati dacice nu a durat prea mult. Am gasit-o in cele din urma si am readus-o in mijlocul nostru, la povesti.

Dupa povesti am intrat apoi pe taramul dacilor de demult si am vizitat Sarmizegetusa Regia, Cetatea Costesti si Cetatea Blidaru.

Daca Sarmizegetusa Regia este un obiectiv turistic cunoscut si vizitat de multi iubitori ai istoriei, Cetatile Costesti si Blidaru nu sunt la fel de cunoscute. Cetatile Costesti si Blidaru  dispun de cateva ziduri originale insa pana in prezent doar atat s-a descoperit in cazul lor. Ce-o fi oare ascuns in pamant? Numai pe viitor vom putea afla.

#CalareInCarpati a fost o iesire in natura cu si despre oameni. Ne-am relaxat, am ascultat povesti in varf de deal si ne-am bucurat pur si simplu de natura si de liniste. Lucruri foarte rar de gasit in orasele aglomerate pe care le cunoastem atat de bine.

Gasesti mai jos cateva fotografii de prin Carpati.

Cetatea Blidaru (se ajunge aici prin padure, mergand pe jos aproximativ 50 de minute din satul Costesti)

DSC_0051_1

La Blidaru n-am fost singuri. Ne-am intalnit cu cativa oameni ai locului

DSC_0066_1

DSC_0070_1

DSC_0129_1

DSC_0133_1

DSC_0137_1

DSC_0142_1

Noi, Mugur, Suri si natura la Cetatea Blidaru

Tabara “Călare în Carpați” a fost un eveniment organizat de Foto UnionDacia Plant și Asociația Descoperă Natura.

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *