O vacanta… Ca Pe Roate

Zilele trecute anuntam pe Facebook ca urma sa povestesc despre vacante si calatorii la radio in cadrul emisiunii “Ca pe Roate” de la Radio Romania Actualitati.

Invitatia a venit in urma cu ceva timp de la realizatorul emisiunii, Dan Creta si am acceptat-o cu bucurie pentru ca vroiam sa povestesc tuturor despre vacante si calatorii, despre Romania si despre locurile frumoase pe care le-am vazut in ultimul timp.

Ca Pe Roate este una dintre cele mai de succes emisiuni ale postului national de radio. In fiecare sambata si duminica, intre orele 15-18, la Radio Romania Actualitati se invart rotile, se rotesc pedalele, se rasucesc ideile, se intorc lucrurile pe toate partile, se incing microfoanele si se bate toba despre evenimentele dinamice de urmărit in weekend si despre locurile frumoase de vazut in Romania.

In cadrul emisiunii din 3 august cu tema “Cum iti plac vacantele? Active sau de relaxare?” am povestit despre cele 2 bloguri ale mele, Travel with a Smile si Turism Market, despre vacante si calatorii, despre tabere tematice, despre tabara #ExploreazaDelta care are loc chiar in aceasta saptamana, despre turismul online si despre agentiile de turism, despre marele meu vis, acela de a face o calatorie in jurul lumii.

Daca vrei sa asculti emisiunea o gasesti aici: CaPeRoate.RRA.03.08.2013

Mai jos gasesti cateva franturi din discutia pe care am avut-o in cadrul emisiunii. Merita insa sa asculti emisiunea(o gasesti pe linkul de mai sus). Are doar 20 de minute si regasesti in ea intreaga poveste.

Dan Creta: De unde pasiunea de a calatori?

Carmina: din copilarie, parintii mei m-au luat cu ei peste tot si astfel am ajuns sa imi placa foarte mult sa calatoresc.

Tatal meu avea o vorba “ai fost usarnica de mica” si prin acest lucru arata faptul ca mie mi-a placut sa calatoresc intotdeauna din moment ce aveam mereu pregatit un pic bagaj. Povestea intreaga o gasesti aici.

Dan Creta: Cui se adreseaza proiectele tale?

Carmina: E important ca atunci cand pleci la drum sa o faci cu zambetul pe buze si sa ai sufletul deschis.

Blogul Travel with a Smile se adreseaza iubitorilor de calatorie iar pe el am introdus conceptul de tabere tematice si dezvoltare personala prin calatorii si experiente.

Am povestit apoi cate putin despre tabara Calatorii Culinare care a avut loc in aprilie si despre planul legat de viitoarele tabere, tabara de fotografie in luna octombrie, o noua tabara culinara in decembrie (detaliile despre acestea vor veni la momentul potrivit).

Blogul Turism Market este blogul specialistilor din turism. Cititorii nostri fac parte din mai multe categorii: agentii de turism, hotelieri, companii aeriene, bloggeri de turism, studenti, etc. Aici pe Turism Market suntem 10 autori, cu totii am lucrat sau lucram in turism si scriem din proprie experienta despre lucrurile de care ne lovim zi de zi. Totodata, Turism Market organizeaza workshopuri si evenimente dedicate fiecarei categorii de cititori.

Dan Creta: Este turismul online pe cale sa devina preponderent?

Carmina: In ultimul timp turismul online a castigat si catiga teren. La acesta se adauga aplicatiile de mobil aparute in ultimul timp. Pe de alta parte, cele 2 categorii, turismul online si turismul traditional se completeaza. Unei persoane careia ii palce sa se descurce singura ii va fi mereu la indemana un site sau o aplicatie de telefon pentru a achizitiona anumite servicii turistice. Pe de alta parte exista si persoane care nu stiu exact unde vor sa mearga in vacanta si care se simt mai bine atunci cand cineva ii ajuta in organizare si in alegerea vacantei potrivite. Aceste persoane au nevoie de consultanta din partea unei agentii de turism iar acest lucru nu poate fi comparat cu nimic. O discutie face to face, la telefon sau pe e-mail cu un astfel de consultant de turism poate di decisiva.

Dan Creta: Ai propus turismul responsabil si sa redevenim turisti in Romania? Cum adica sa redevenim turisti in tara noastra?

Carmina: Prin acest lucru am vrut sa atrag atentia asupra faptului ca desi avem multi turisti straini care vin in tara noastra, noi, locuitorii Romaniei nu ne cunoastem tara suficient si este pacat.

Dan Creta: Povesteste-ne despre tabara #ExploreazaDelta. Cum este ea o alternativa a unui sejur obisnuit la mare?

Carmina: Prin #ExploreazaDelta aduc ideea unei vacante “altfel”. Este vara si cu totii ne dorim sa mergem la mare. Am pornit de la ideea asta si am spus “ce-ar fi sa ne mutam putin mai sus de mare”, sa ajungem in delta si sa descoperim frumosetea acesteia?

Programul din #ExploreazaDelta este facut in asa fel incat sa testezi cat mai multe activitati cat sa iti faci o idee despre ce poti face in aceasta destinatie. In Delta ne vom distra facand plaja si baie, plimbare cu barcile, fotografie, vizita la Cetatea Halmyris, vizita in padurea Caraorman, vizitarea satului vechi Murigiol cunoasterea oamenilor locului, pescuit. Avem cate putin din fiecare 🙂

Dan Creta: Poate deveni obositor un program de genul asta?

Carmina: Depinde cum este facut programul, daca este adaptat temei si varstei participantilor.

Dan Creta: Care este visul tau cel mai mare?

Carmina: Sa fac un tur in jurul lumii. Nu singura ci alaturi de alte persoane iubitoare de calatorii care sa aiba un vis in acest sens. Nu vor fi multe persoane ci doar cele care trebuie sa fie acolo. Nu m-am gandit in cate zile voi face acest tur insa mi-ar placea sa am cateva luni la dispozitie. Nu mi-am facut inca planul legat de ce locuri voi vizita insa este in lucru.

Inregistrarea emisiunii de mai sus apartine Radio Romania Actualitati. Multumesc pe aceasta cale lui Dan Creta care mi-a pus la dispozitie inregistrarea pentru a o putea publica aici, pe blog.

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *