Vara a inceput deja la #GalaPrestige

Asa cum anuntam zilele trecute, in acest prim weekend de primavara am participat la Gala Primaverii Prestige, un eveniment organizat de Prestige Tours si dedicat agentiilor de turism partenere.

Am pornit spre Sinaia vineri, 28 februarie, in ultima zi oficiala de iarna, alaturi de alti 10 bloggeri de travel si de un autocar plin de agentii de turism din Bucuresti.

In scurta noastra iesire de weekend aveam sa aflam cateva noutati despre ofertele de vara si am avut astfel ocazia sa dezbatem pe tema mult doritei vacante de vara.

_NIK7796_1

Daca ai urmarit hastagul #GalaPrestige pe Facebook, Twitter si Instagram ai aflat deja cum au decurs lucrurile. Revin cu acest articol pentru a face un rezumat legat de ce s-a intamplat acolo.

_NIK7807_1

Gala Prestige a avut loc pe parcursul unei zile intregi si a constat in:

 • prezentarile hotelurilor si partenerilor din Turcia
 • prezentarea destinatiilor operate de Prestige Tours in aceasta vara
 • prezentarea sistemului de rezervari online
 • prezentarea unui program de fidelizare dedicat consultantilor de turism
 • cina festiva

Sa le iau pe rand:

Evenimentul a inceput cu introducerea facuta de presedintele Happy Tour Group, Dl. Javier Garcia del Valle, urmata de prezentarea partenerilor din principala destinatie operata de Prestige Tours, Turcia, in speta, Antalya.

A urmat prezentarea agentiei partenere din Turcia, Neva Travel, agentie cu care Prestige Tours lucreaza de mai multi ani si pe care personal o recomand tocmai pentru ca am avut o experienta tare placuta alaturi de ei.

In primavara lui 2012 am avut ocazia de a merge in Antalya cu Prestige Tours si Neva Travel iar lucrurile au stat in felul urmator:

 • la sosirea in Antalya atat eu cat si restul pasagerilor care mergeau in Alanya am fost intampinati cu floti si dusi in timp foarte scurt la destinatie
 • am fost intampinati de un ghid vorbitor de limba romana
 • ghidul a avut grija sa nu ne lipseasca nimic si ne-a recomandat activitatile pe care le puteam face in zona (in mod normal erau dosponibile mai multe activitati insa fiind inceput de sezon-final de aprilie- nu toate au fost disponibile)
 • In aceasta calatorie am avut si o experienta la care nu ma gandeam niciodata: am pierdut bagajul, lucru care nu credeam ca mi se va intampla vreodata. Ghidul de la Neva Travel m-a ajutat in timp util: a a aflat in decurs de o ora ce s-a intamplat cu bagajul, unde era si a aranjat lucrurile astfel incat bagajul sa ajunga la mine in Alanya in cel mai scurt timp posibil. Am scris despre aceasta experienta si aici.

Sa revin la evenimentul din weekend ca deja gandul meu era in vacanta 🙂

Dupa prezentarea Neva Travel au urmat prezentarile hotelurilor Akka Hotels, Ela Quality Resort, Emirhan Resort & Spa, Kaya Palazzo, Mardan Palace, Susesi, World of Wonders (WOW) Hotels: Klemlin Palace & Topkapi Palace, Zen- The Inn Alanya.

Spre final am avut parte cu totii de o lectie de turism si de un exemplu demn de urmat pe partea de turism medical: Global Health Care Travel Council (GHTC) a fost prezent prin Turkish Healtcare Travel Council (THTC) la #GalaPrestige .

Asa cum bine a notat colegul meu din blogosfera, Florin Arjocu de la DrumLiber.ro, “turcii sunt dati dracului in sensul bun”. El a publicat un rezumat foarte complet al celor prezentate de THTC, rezumat pe care il reproduc in contianure (multumesc, Florin):

 • la nivel global, 400 miliarde de dolari vor fi veniturile aduse de turismul medical (spa&balneo, de batranete, intretinere, etc.)  iar ei au inteles asta.
 • sunt pe locul 5 in lume ca numar de pacienti sositi in Turcia pentru turism medical, cam 600 000 de persoane.
 • au un sistem integrat cu toate partile implicate
 • se lauda ca de 90 de ani investesc in partea umana: degeaba ai ultimele dotari si echipamente (vezi Dubai), daca nu ai si medici, asistenti care sa le foloseasca. Iar ei spun ca au medici foarte buni.
 • au un consiliu national care se ocupa doar de asta; in acest consiliu sunt 292 de entitati, iar ca statiune Balneo/Spa trebuie sa ai o suprafata minima de spa pentru a intra in consiliu;
 • au spa-uri și izvoare cu apa calda dedicate special turismului medical
 • au 62 de spitale certificate international
 • Turkish Airlines ofera o reducere de 15% pentru cei care vin in Turcia la tratamente medicale (trebuie doar o confirmare de la spital ca persoana respectiva vine la tratament), ofera reprogramarea zborului gratuita (de oricate ori, fara limita)
 • poti lua serviciile medicale de la agentiile de turism partenere
 • au birouri pentru turismul medical in cam 60 de tari, dar primesc turisti pe tema medicala din peste 100 de tari”

Finalul primei parti a prezentarii galei Prestige a fost marcata de o scurta preznetare a destinatiei Antalya, destinatie care se pare ca este preferata de romani si in acest an.

In partea a doua a Galei:

 • s-a prezentat sistemul de rezervari Prestige-online.ro,
 • s-au prezentat destinatiile operate de agentie in acest sezon de vara (Turcia- Antalya si Bodrum, Grecia- Creta, Chania, Rhodos, Kos, Mykonos, Santorini, Corfu, Spania- Mallorca, Tenerife, Cipru si Israel)
 • a fost prezentat un program de fidelizare al consultantilor de turism, “Universul Exploratorilor Prestige” (programul a fost gandit pentru a fi disponibil intreg anul 2014 si are mai multe nivele)
_NIK7850_1
Ziua s-a incheiat cu cina festiva care s-a lasat cu muuulte diplome si premii castigate de consultantii de turism prezenti la eveniment. Si, pe buna dreptate, oamenii acestia isi meritau diplomele si premiile. Dupa un sezon de vara 2013 (si cand spun asta stiu ce insemana sa fii in sezon de vara intr-o agentie de turism) au fost premiate agentiile partenere care au dpus cel mai mare efort in consilierea turistilor si in vanzarea vacantelor pe destinatiile cele mai dorite de romani.
_NIK7907_1
Daca vrei sa vezi cum a decurs #GalaPrestige gasesti cateva fotografii in acest album.
Concluzia evenimentului a fost ca vara a inceput deja fie ea pe hartie sau pe monitoarele calculatoarelor: cu totii visam la mare, la vacanta si ne dorim sa ne facem planurile din timp.
Nu de alta dar vine in curand Targul de Turism al Romaniei (13-16 martie 2014, Bucuresti) si vom avea parte la el de multe oferte de vacanta dintre care vom alege.

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *