In cautarea Arche-ului in Thassos

Parca ieri a fost 1 Mai 🙂 O zi de “respiro” pentru noi toti.

Si pentru ca a fost atat de cald si frumos afara am pornit intr-o expeditie prin Bucuresti. Mereu mi-a placut sa descopar locuri noi. Desi cunosc orasul destul de bine cred ca as putea gasi multe locuri mai putin umblate prin capitala de fiecare data cand pornesc in “expeditie”.

Am ales centrul vechi si o plimbare pe stradute, fara o tinta anume. Vroiam doar sa respir, sa fac ceva total diferit decat fac in oricare alta zi, sa ma indrept intr-acolo unde ma duc pasii si sa fac fotografii cu orice ma inspira.

Am pornit de la Universitate, am ratacit pe stradutele vechi ale Bucurestiului apoi am ajuns prin Cismigiu. Si am facut fotografiile pe care le-ai vazut deja in articolul La povesti prin Bucuresti.

Ziua s-a incheiat insa povestea fotografiilor facute peste zi abia incepea. De ce? Pentru ca in plimbarile mele prin Bucuresti am cautat sa fac fotografii care sa raspunda la o provocare lansata pe blogul Foto Union

Tema fotografiilor a fost “Omul este măsura tuturor lucrurilor, a celor ce sunt întrucât sunt și a celor ce nu sunt întrucât nu sunt.”

Pe tot parcursul zilei am cautat sa surprind imagini cu oameni sau lucruri. Imagini cu stari care sa te faca sa simti ceva. Nu am stiut clar pana la sfarsitul zilei ce caut.

Apoi mi-am dat seama…. cautam un inceput. Povestea abia incepe aici.

Apoi m-am gandit sa povestesc ceea ce am simtit eu in aceasta zi de descoperire a Bucurestiului. Si am scris un articol cateva zile mai tarziu, chiar in ziua de dinaintea Pastelui cand am gasit un nou moment de respiro.

Dupa publicarea articolului am zis sa particip si la concurs pentru ca imi petrecusem cateva zile la rand gandindu-ma cum anume sa realizez mai bine tema propusa. Era deja ultima zi cand ma puteam inscrie asa ca in dimineata zilei de 5 mai, chiar de Paste, m-am inscris in concurs pe Blogal Initiative, locul unde aflasem despre provocare.

Pentru mine provocarea a constat in 2 lucruri:

  • sa particip la un concurs foto (am cochetat cu fotografia de multi ani insa ea a ramas pentru mine un hobby inca reexplorat indeajuns – simt totusi ca anul acesta voi face mai multe in acest sens 🙂 )
  • sa descopar Instagram (nu sunt o persoana tehnica deloc dar imi place sa testez tot felul de aplicatii si sunt la curent cu tot ce apare)- pentru ca fotografiile au fost facute cu aceasta aplicatie

Orele au trecut si abia seara tarziu mi-am vazut “candidatura” validata pe site. A urmat o zi de voturi, ca mai apoi, pe 7 mai sa aflu castigatorii.

E drept ca premiul pus la bataie, o “expeditie fotografica” in toata regula in Thassos m-a atras foarte mult. Plus ca tema aleasa avea si o poveste iar pentru mine este esentiala povestea in orice lucru.

Ceea ce m-a atras si mai mult a fost faptul ca tema concursului m-a pus pe ganduri si m-a facut sa-mi gasesc timp sa creez ceva. Acele fotografii si povestea din jurul lor.

Surpriza a venit apoi pe 7 mai spre miezul zilei cand am aflat ca am castigat unul din locurile puse la bataie in concurs. Am aflat de pe blogul Foto Union, apoi am vazut rezultatele si pe Blogal Initiative, locul unde candidasem (e drept, cautasem aici rezultatele concursului de dimineata insa siteul era picat asa ca am zis sa incerc mai tarziu).

A fost o surpriza frumoasa si neasteptata. Multumesc atat Blogal Initiative cat si Foto Union pentru premiu 🙂

Urmeaza acum expeditia fotografica cu care te voi tine la curent zilnic pe perioada calatoriei (18-26 mai). Abia astept sa descopar insula Thassos si povestile ei 🙂

Voi porni in cautarea Arche-ului in Thassos alaturi de ceilalti  bloggeri- in total suntem 16:

1. Costin Socrate Cocioabă
2. Alexandru Aristotel Negrea
3. Cosmin Zenon Tudoran
4. Anca Epicur Duma
5. Ruxandra Democrit Melinte
6. Dan Anaximandru Dragomir
7. Radu Aristip Bădoiu
8. Cristian Heraclit Şuţu
9. Maria Cristina Melissos Gânj
10. Oana Andreea Gorgias Baba
11. Alexandru Philolaos Damian
12. Lori Anaximene Alexe
13. Toma Xenofan Nicolau
14. Andreea Parmenide Burlacu
15. Carmina Leucip Niţescu
16. Ariel Pitagora Constantinof

A new beginning awaits ahead 🙂

Urmareste-ma pe Facebook, Twitter si Instagram ca sa descoperi si tu insula Thassos alaturi de mine.

Tabăra de Fotografie pentru Bloggeri este un eveniment organizat de Foto Union, cu sprijinul BancpostCosmoteSamsung Galaxy S4FordF64,Booking GreeceIzvorul Cristalin

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *