Fotografia cu telefonul. Conteaza ce telefon ai?

Acum o luna de zile ma pregateam sa plec in #TFB4, tabara de fotografie  pentru bloggeri. Pe masura ce data plecarii se apropia testam din ce in ce mai mult fotografie pe Instagram, tema principala a taberei.

Mi-a placut mereu fotografia insa nu am fost niciodata adepta fotografiei cu telefonul. Mi-a placut sa descopar mereu aparate foto noi cu setari mai mult sau mai putin complexe. Eram obisnuita ca in fiecare calatorie sa am geanta speciala pentru aparatul foto. Cu obiective de schimb, lucru care nu era deloc comod 🙂

Cand am auzit ca in #TFB4 vom face fotografii doar cu telefonul mi s-a parut interesant, insa am avut o oarecare urma de indoiala in ceea ce priveste calitatea fotografiilor cu telefonul. Mai facusem fotografii cu telefonul insa niciodata nu mi s-au parut a fi foarte bune.

Am inceput sa testez fotografia cu telefonul dupa cum spuneam.

Cu cateva zile inainte de #TFB4 am primit un Samsung Galaxy S4 pentru a-l testa. Cu acest tip de telefon urma ca toti participantii la #TFB4 sa faca fotografii. La primirea telefonului am avut parte si de un mic training legat de fotografiile pe care le poate face un S4. Am aflat astfel de cateva moduri de fotografiere foarte interesante precum Dual Shot, Drama Shot, Sound & Shot .

Pe masura ce treceau zilele petrecute in Thassos m-am acomodat din ce in ce mai mult cu fotografia cu telefonul. In ficare zi am testat ceva nou si am facut o multime de fotografii (pe care le poti vedea pe Instagram).

M-a ajutat destul de mult camera de 13 megapixeli pentru a face fotografii foarte clare. Totodata, memoria de 16GB s-a dovedit a fi perfecta pentru fotografiile de calatorie. Am reusit sa fac fotografii aproape de limita memoriei telefonului 🙂

Ce mi-a placut la Galaxy S4:

  • faptul ca este usor de utilizat si intuitiv
  • pentru fotografia de calatorie a fost perfect (am eliminat geanta separata pentru aparatul foto cu tot cu obiective de schimb)
  • memorie suficienta pentru 8 zile de fotografii (puteam sa adaug un un card mini SD daca era nevoie dar nu a fost)
  • multitudinea de moduri de fotografiere
  • calitatea fotografiilor 
  • faptul ca puteam edita si posta fotografiile imediat pe blog, Instagram sau Facebook
  • nu a trebuit sa stau sa setez prea multe lucruri cand am facut fotografii

Daca ar fi sa aleg acum intre un aparat foto performant si un telefon… as alege un telefon pentru fotografia de vacanta. Este mult mai usor de utilizat pentru un calator chiar neinitiat in ale fotografiei, este mai usor de luat in orice geanta si ai posibilitatea de a face fotografii de calitate.

Mai jos gasesti cateva fotografii facute in Thassos cu Samsung Galaxy S4

20130521_110847_1

20130526_101610_2

20130526_101144_3

IMG_20130522_085629

IMG_20130521_203312

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *