Viata la tara la #ATRADoftana

Ti-am povestit deja de scurta mea iesire pe Valea Doftanei de saptamanile trecute.

As mai avea o multime de lucruri de spus despre aceasta zona, mai ales pentru ca nu ma asteptam sa gasesc atatea lucruri simple si frumoase in acelasi timp.

In una din zilele petrecute la #ATRADoftana am avut ocazia sa ma plimb pentru cateva ore prin sat si sa descopar oamenii de acolo.

Mi-au placut extrem de mult acele cateva ore pentru ca am simtit asa o liniste si pace de care imi era dor. Era o zi ca oricare alta pentru locuitorii satului, insa pentru mine (locuitor de Bucuresti:) ) a fost o zi foarte diferita decat am de obicei.

Pensiunea Atra Doftana se afla intr-o zona destul de retrasa iar pentru a iesi in sat am mers pe jos cateva sute de metri. Am intalnit peisaje foarte frumoase si verzi aici, iar pe drum, m-am intalnit cu un localnic care mergea agale cu caruta. Mi-am dat seama atunci ca viata la tara pare a fi mult mai linistita decat stim noi.

viata la tara 12

viata la tara 9

viata la tara 4

viata la tara 7

viata la tara 6

O data ajunsa in sat, am putut observa de la distanta ce-i drept, cam cum se munceste aici. Era sambata si toti erau cufundati in treburile lor.

viata la tara 5

Chiar si copiii mergeau la scoala. In drumul meu m-am intalnit cu un baietel care parea tare concentrat la ce invatase la scoala in ziua respectiva.

viata la tara 8

Dupa plimbarea prin sat, dupa amiaza, am urcat la o stana din zona Valea Doftanei unde am gasit si mai multa liniste. Si acum ma intreb cum o fi oare sa traiesti in munti si sa te bucuri in fiecare zi de peisajele acelea de la munte.

La stana, ciobanii au stat de vorba cu noi si ne-au primit in “casa” lor improvizata. Ne-au servit cu mamaliga calda si branza, mancare “traditionala” de la ei.

viata la tara 18

viata la tara 16

viata la tara 17

Totodata, am prins cateva imagini cu activitatile lor obisnuite de seara.

viata la tara 14

viata la tara 15

Concluzia trasa dupa aceasta iesire la munte a fost ca fiecare dintre noi ar trebui sa-si gaseasca timp sa se bucure de lucrurile simple si sa stea cat mai mult in natura. Eu una am simtit lipsa iesirilor in natura si este interesant ca realizez acest lucru abia cand ajung sa merg undeva departe de orasul in care traiesc.

Fotografiile din acest articol au fost facute cu telefonul si publicate pe Instagram.

Daca vrei sa vezi cateva fotografii facute de colegii mei din aceasta excursie gasesti aici un e-book pregatit cu fotografiile tuturor bloggerilor participanti.

#ATRADoftana a fost un eveniment organizat de Eventur, in colaborare cu Pensiunea ATRASony Romania si Miraj Sun Travel.

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *