Ce am invatat pe Instagram in #TFB4

Tabara de fotografie #TFB4 s-a incheiat insa am ramas cu multe noutati invatate legate de fotografie.

Am plecat la drum putin sceptica la ideea ca voi face fotografii doar cu telefonul in aceasta tabara. Mi-a placut mereu sa fac fotografii si sa testez cat mai multe tipuri de aparate foto. Pana in prezent am testat mai multe aparate Canon si Nikon (de la aparate compacte al DSLR) insa camerele telefonelor mobile nu le-am prea testat.

Inainte de plecarea in tabara am primit un Samsung Galaxy S4 pentru a-l testa in Thassos. L-am primit cu vreo 2 zile inainte de plecare asa ca am avut timp sa ma obisnuiesc cu el.

O data ce am plecat spre Thassos am inceput sa fac fotografii cu telefonul din ce in ce mai mult. La inceput cautam acea “imagine perfecta” insa mi-am dat seama destul de repede ca pot gasi subiecte bune de fotografiat oriunde: in masina (am mers cu Ford Transit si am fost 7 bloggeri in masina iar subiectele bune de fotografiat nu au intarziat sa apara), intr-o pauza de drum, pe ferry boat, pe plaja, intr-o localitate, pe strada, etc

Cum tema acestei editii a #TFB4 era fotografia pe Instagram fiecare participant din tabara si-a demonstrat talentul la fotografie utilizand camera foto a telefonului, setarile standard de Instagram si nu numai 🙂

Cu ocazia asta am testat si eu mai multe softuri de editare si pot spune ca mi s-a schimbat cu totul perceptia asupra fotografiei cu telefonul. Daca pana acum imi doream sa testez cat mai multe aparate foto si sa fac comparatii acum sunt tare curioasa ce telefoane fac cele mai bune fotografii si ce alte softuri de editare noi au mai aparut 🙂 Uimitor pentru mine as putea spune pentru ca nu sunt o persoana tehnica deloc… In plus, deja nu-mi mai place HTC-ul pe care il am si ma indrept spre,..un Samsung poate?

Am testat asa (aplicatii pentru Android): Snapseed, Photo Collage si Aviary. De la Alexandru Negrea am aflat si de Photo Grid  si de Photo Squarer pe care nu am apucat inca sa il testez deloc insa este pe lista de asteptare deja.

La Snapseed (aceasta aplicatie am testat-o cel mai mult) mi-a placut ca, pe langa faptul ca este foarte usor de utilizat, ai multe optiuni legate de: indreptarea imaginii, optiuni pentru imbunatarirea contrastului, a luminozitatii, a detaliilor, filtre alb-negru, vintage, drama,   a focusului, optiune pentru a taia fotografia in ce forma vrei tu (poti edita o fotografie direct sub forma patrata ca sa fie potrivita pentru Instagram).

Aviary mi s-a parut putin mai complex ca Snapseed insa nu am testat atat de mult incat sa le pot compara.

Photo Collage este o aplicatie care te ajuta sa unesti mai multe fotografii intr-un colaj. Exemple gasesti aiciaici si aici.

Pe langa faptul ca am testat aceste aplicatii in tabara m-a mai ajutat ceva sa invat sa fac fotografii mai bune: echipa Foto Union formata din Cristian Sutu si Radu Badoiu. Cei 2 nu mi-au dat pace pana n-au scos fotografii bune de la mine. Daca in primele zile majoritatea fotografiilor mele nu erau suficient de expresive, pana la finalul taberei am ajuns sa fac cateva fotografii foarte bune (care stiu ca le-au placut si lor). Multumesc Cristi si Radu pe aceasta cale ca v-ati tinut cu “critica” de mine. A functionat pana la urma 🙂

Cateva exemple de fotografii editate cu Snapseed:

20130518_191123_1

20130520_143533_1

20130520_103526_1

20130521_135027_1

20130521_132906_1_1

20130521_182148_2

20130524_192826_2

Editata cu Aviary:

IMG_20130524_110136

Editata cu Photo Collage:

IMG_20130519_202923

Abia astept sa continui sa fac fotografii si sa testez mai departe aceste aplicatii. Ies lucruri frumoase daca iti place ce faci 🙂

incarcator telefon OYGTesteaza si tu fotografia cu telefonul si vezi cum ti se pare.

In plus, nu uita sa iei un incarcator suplimentar la tine. Un gadget de genul asta te va scuti de multe griji atunci cand nu mai ai baterie la telefon.

Samsung Galaxy S4 mi-a aratat ca poate face fotografii foarte frumoase insa daca nu as fi avut un incarcator suplimentar, n-ar fi rezistat bateria la cate fotografii am facut zilnic (in total am 14GB de fotografii realizate cu telefonul in 9 zile).

Am avut la mine un Colia Power OYG 6000 de la Fun Gadgets si s-a dovedit a fi exact ce imi trebuia. Nu mai folosisem pana acum un incarcator suplimentar(gasesti mai multe exemple aici) insa am avut surpriza ca acest incarcator sa-mi incarce telefonul complet cam de 3 ori (incarcarea se facea foarte repede) si astfel sa pot folosi intreaga zi telefonul pentru a face fotografii.

Gasesti aici mai multe fotografii facute de telefonul de echipa #TFB4 in tabara din Thassos.

Tabăra de Fotografie pentru Bloggeri este un eveniment organizat de Foto Union, cu sprijinul BancpostCosmoteSamsung Galaxy S4FordPixelpedia,Booking GreeceIzvorul Cristalin

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

3 Comments

  • V-am urmarit pe instagram si ma intrebam ce softuri folositi de va ies pozele asa de placut (imi placeau efectele). Eu am un S3 si sunt destul de multumit de cum face poze. Nici nu vreau sa ma gandesc cum face un S4 :). Imi place fotografia si am un DSLR entry level dar demult de pe vremea lui Sony ericsson k750i am prins drag si de foto cu telu iar Instagramul a fost cireasa de pe tort. Am multe poze pe care le consider altfel facute cu telef pur si simplu

  • In acest caz cred ca articolul de mai sus a venit la fix! Am mentionat in el exact ceea ce am folosit: fotografiile realizate cu Samsung Galaxy S4; softuri de editare- Snapseed, Aviary si Photo Collage.

    spor la fotografiat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *