Calatorie muzicala in Europa

Suntem la jumatatea lunii octombrie iar toamna si-a intrat in drepturi. Pe unde calatorim toamna? As spune ca sunt preferate destinatiile relativ apropiate Romaniei pentru ca poti da o fuga pe aici destul de repede.

Fie ca vrei sa mergi in vacanta cu iubitul/iubita sau cu gasca de prieteni poti profita de acest sezon daca vrei sa cunosti cat mai multe despre anumite destinatii. Vara a trecut, aglomeratia la fel, iar acum ai timp sa vizitezi in liniste aproape orice loc.

Ce spui de o calatorie muzicala in Europa?

Stii de cand erai la scoala ca Europa a avut parte de unii dintre cei mai mari muzicieni ai lumii insa nu ai avut pana acum ocazia sa calatoresti in tarile lor natale si sa ii descoperi. Daca ai chef de o calatorie culturala prin orasele muzicale ale Europei ti-am pregatit cateva informatii care te vor ghida in calatoria ta.

Inima Europei este totodata inima muzicii clasice europene. Daca iti place sa cunosti istoria unei anumite locatii aceasta calatorie va fi un deliciu pentru tine.

Viena este denumita si “Orasul muzicii” . Capitala Austriei are o istorie muzicala bogata: aici au trait si au compus capodopere ale muzicii clasice  Beethoven, Haydn, Johann Strauss, Mozart si Schubert. Astazi poti vizita muzeele dedicate fiecaruia dintre ei in Viena.

In Viena vei gasi o multime de statuete dedicate lui Johann Strauss, regele valsului, iar una dintre cele mai cunoscute este statuia din Stadtpark.

Orasul lui Mozart este Salzburg, aflat la 3 ore distanta de Viena. Aici are loc Festivalul de la Salzburg in fiecare an in luna iulie, festival dedicat lui Mozart ce este considerat festivalul anului. Chiar daca festivalul a tercut anul acesta, merita sa dai o fuga in Salzburg: vei vizita aici Casa in care s-a nascut Mozart, Casa in care a trait si a compus marele compozitor, Castelul Hohensalzburg, Gradinile Mirabell. Daca vrei sa duci o mica amintire celor de acasa poti cumpara bomboane Mozartaler, specifice acestei zone.

Te departezi apoi de Austria pentru a merge in Praga, capitala Cehiei, si ea cu tradirie in muzica. Aici poti vizita Muzeul Antonin Dvorak. In acest loc compozitorul Antonin Dvorak a traiti si a compus muzica toata viata sa. Astazi Muzeul gazduieste seri dedicate muzicii clasice. Ce este cel mai interesant este faptul ca muzicienii care tin concerte aici sunt imbracati in costume de epoca, aducand aminte de secolele trecute si integrand foarte bine muzica acelor vremuri in zilele agitate ale epocii noastre.

Si Budapesta are o traditie muzicala. Aici te poti bucura de un specacol la Opera unde Liszt si Mahler au fost dirijori (in fiecare an stagiunea se deschide in luna septembrie si dureaza pana in luna iunie).

In fiecare an cu ocazia Sarbatorilor de iarna atat in Viena cat si in Budapesta au loc nenumarate concerte. Merita sa petreci macar o data Sarbatorile in atmosfera muzicii clasice. Va fi ca o calatorie in trecut dar in vremuri moderne.

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *