Orasul muzicii…. VienaCentrul Imperiului Habsburgic de-a lungul a sase lungi si turbulente secole, Viena si-a pastrat mostenirea culturala unica si a implinit profetia antica „Soarele nu va apune niciodata peste Republica Alpina”.

Viena va asteapta cu arhitectura sa baroca splendida, inspirata si creata de mesteri pregatiti in Italia si care au avut ambitia in secolele XVII si XVIII sa creeze aici o replica a Romei. Porti si fatade bogat ornate, fascinante turnuri si coloane ale Catedralei St.Stefan si ale Bisericii Sf.Charles, impreuna cu magnificele Palate Imperiale Hofburg si Schonbrunn, sunt marturia epocii de aur a Vienei.

Actuala capitala a Austriei a devenit resedinta a Habsburgilor in 1278, iar intre 1438 si 1918 a fost resedinta imperiala.

Viena este situata pe Dunare, la poalele masivului muntos Padurea Vieneza (Wienerwald) si concentreaza o cincime din populatia tarii.

Prin importanta pozitiei sale politice si geografice, Viena a fost scena multor evenimente istorice europene: atacul si asediul turcilor din 1529 si 1683, domnia imparatesei Maria Thereza (1740-1780), Congresul de la Viena (1814-1815), ce a urmat infrangerii lui Napoleon, condus de diplomatul austriac Matternich, domnia imparatului Franz Joseph (1848-1916).

Iti scriu cu drag despre locurile pe care le descopar si despre experientele de calatorie pe care le traiesc!

e-mail: carmina@travelwithasmile.net

Facebook Twitter LinkedIn Google+ YouTube Skype 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comentarii

  1. Pingback: Calatorie muzicala in Europa | Travel with a Smile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *