Plimbare romantica de toamna prin Bavaria

Desi suntem in plina luna octombrie, toamna pare a fi foarte blanda cu noi si ne ofera o vreme calduta, numai buna pentru calatorii.

Ce spui de o plimbare romantica in doi pe undeva prin Bavaria?

Toamna este un anotimp romantic prin starea pe care o ofera, prin culorile aramii pe care le intalnesti la tot pasul, prin adierea vantului. Eu una nu gasesc un anotimp mai potrivit decat toamna atunci cand ma gandesc la o vacanta romantica in doi.

Te urci in masina alaturi de iubitul/iubita ta si porniti la drum. Pentru a ajunge in Bavaria (sudul Germaniei) este nevoie sa va opriti undeva pentru o noapte pentru ca drumul este destul de lung(cel putin daca plecarea este din Bucuresti). O cazare ar fi binevenita in Budapesta, adica pe undeva aproape de jumatatea drumului.

Daca tot va opriti in Budapesta puteti petrece si aici macar o zi pentru ca merita! Incercati aici o cina si o plimbare pe Dunare la apusul soarelui.

Va continuati apoi drumul catre sudul Germaniei. Va mai fi nevoie de inca o zi pentru a ajunge in aceasta zona. Drumul este putin mai lung decat cel din prima zi, insa soselele din Ungaria si Austria sunt suficient d ebine pregatite pentru a permite o calatorie placuta si rapida.

O data ajunsi in sudul Germaniei, zona Wurzburg, va puteti buura de frumusetea naturii asa cum nu ati mai vazut-o niciodata. Asezarile bavareze par a fi rupte dintr-un basm daca stai sa te bucuri de culorile toamnei si de frumusetea locurilor. Orasul Wurzburg este recunoscut in intreaga lume pentru bisericile sale renascentiste si conacele construite in stil baroc si roccoco.

Coborati apoi spre Augsburg, oras in care a fost introdusa Renasterea italiana in Germania de catre familia Fugger ce isi avea resedinta aici.

Dupa Augsburg coborati spre Fussen, zona ce adaposteste in jur de 60 de castele si palate. Cel mai cunoscut castel de aici este Castelul Neutschwanstein ce a fost construit in secolul XIX de catre Ludovic II al Bavariei, cunoscut si ca “regele nebun”.

La constructia Castelului Neutschwanstein Regele Ludovic II a avut in vedere ca acesta sa aiba “stilul autentic al vechilor castele ale cavalerilor germani”.

Astazi Neutschwanstein este un castel construit in stil romantic -renascentist foarte vizitat de catre turistii din intreaga lume. Situat pe un deal accidentat deasupra satului Hohenschwangau, castelul pare a fi ireal de frumos. Toamna este inconjurat de culorii galben-aramii ce ii dau un aer boem.

Un lucru inedit: Castelul Frumoasei din Padurea Adormita de la Disneyland a fost inspirat dupa Castelul Neutschwanstein.

Dupa cele cateva zile petrecute in Bavaria este timpul sa porniti spre casa. Drumul va dura tot cam ca si la dus, insa depinde de voi unde va veti opri pentru inca o noapte(sau doua) de cazare. Puteti alege ruta Salzburg- Viena- Budapesta si sa va opriti pentru o zi sau doua si in unul din orasele Austriei.

Plimbare de toamna placuta va doresc!

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *