Salzburg… orasul lui Mozart

Salzburg este al doilea cel mai mare oras din Austria si o destinatie turistica minunata ca si Viena. Orasul Salzburg este construit in stilul baroc si este orasul nativ al compozitorului Mozart. Daca va place arhitectura clasica combinata cu atmosfera eleganta si gradini minunate, unde altundeva puteti intalni ce veti intalni in Salzburg?

 

Unul dintre cele mai mari centre culturale europene, Salzburg isi uimeste vizitatorii la tot pasul: alei pitoresti ce impanzesc centrul vechi, biserici, renumita cetate, peisajul inconjurator sunt doar o parte din bogatiile turistice si culturale ale orasului. Sa nu uitam ca Salzburg este un oras al muzicii (orasul natal al lui Mozart), al festivalurilor, dar si al cladirilor construite in stil baroc si nu in ultimul rand un centru cultural si educational.

Drumetii apreciaza in Salzburg dealurile molcome in jurul lacurilor din nord si jocul alternativ intre muntii cu pasuni, varfuri dure de stanci si lacurile pitoresti din sud. Peste o zecime a landului federal este parte a Parcului national Hohe Tauern, cel mai mare din Austria. Si peste o treime din suprafata tarii se afla sub protectie naturala. Minele deschise vizitarii, cum ar fi cele din Hallein va rapesc in lumea subterana a „aurului alb“ – sarea. Cetati semete, cum ar fi cetatea Hohensalzburg, castele ca Hellbrunn si multe muzee va invita la calatorii diverse in timp. In timpul verii la stanile din Salzburg va puteti bucura de linistea de pe sutele de pasuni alpine existente aici. Drumul de biciclete prin Tauern incepand cu cascadele Krimmler dupa Zell am See este o bucurie activa extraordinara in tara ciclistilor si a celor cu mountainbike. Evenimentele culturale sunt permanent o ispita pentru orice simturi – de la jocurile festive ale orasului Salzburg pana la toamna taraneasca la sate.

La 300 km de Viena, strabatut de un rau care curge linistit intre malurile pe care iarba creste in voie, raspandind un miros discret de fan incalzit la soare, la poale de munte, Salzburg atrage, in fiecare an, mii de turisti, dar si de rafinati iubitori ai muzicii, care “invadeaza” linistitul oras patriarhal pentru a patrunde in lumea veacului XVIII, strabatand stradutele inguste de-a lungul carora te imbie la tot pasul cafenele cochete, restaurante ascunse sub arcade, elegante si discrete, dar si mici magazine in care rochiile tiroleze (extrem de scumpe), diamantele si “suvenirurile” atrag ca un magnet (nu doar privitorii), bucurandu-se de o plimbare cu trasura trasa de cai impodobiti, pentru ca seara, in smoching si rochii lungi, cu paiete si bijuterii de o eleganta fastuoasa dar de bun gust, iubitorii muzicii sa isi bea sampania pe una dintre numeroasele terase, inainte de a intra in legendarele sali de spectacol sau de concert Festspielhaus sau Mozarteum.In fiecare vara aici are loc Festivalul de la Salzburg, iar cu aceasta ocazie orasul este vizitat de foarte multi iubitori ai muzicii.

Intr-o asemenea atmosfera de frumusete si relaxare, tentatiile artistice sunt irezistibile si, in ciuda preturilor adesea prohibitive, salile sunt pline, biletele fiind epuizate in general cu mult timp inainte de evenimentul respectiv.

In Salzburg puteti vizita frumosul Castel Hohensalzburg, Casa unde s-a nascut Mozart, Casa Mozart (in care acesta a trait in perioada 1773-1780), Getreidegasse(zona comerciala a orasului), dar si Palatul si Gradinile Mirabell, Catedrala, Biserica Franciscana, Catedrala St. Peter, Universitatea.

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *