Valentine’s Day: legenda, cadouri, locatii ideale pentru a petrece aceasta sarbatoare

Cu totii stim ca pe 14 Februarie se sarbatoreste Valentine’s Day sau Ziua Indragostitilor. Dar ce inseamna aceasta zi?  Unde a aparut prima data si cu ce este ea diferita astazi?

Se spune ca aceasta sarbatoare exista inca din secolul XIV in Europa, ea fiind adusa pe pe continetul american. Fiecare tara are traditia ei in ceea ce priveste sarbatoarea iubirii, astfel:

  • ziua de 14 februarie il comemoreaza pe Sf. Dwynwen, sfantul patron al indragostitilor galezi
  • in Danemarca si Norvegia se sarbatoreste Valentinstag pe 14 februarie, insa nu este sarbatorit pe scara larga
  • in Franta se sarbatoreste Sf. Valentin pe 14 februarie
  • in Suedia 14 februarie mai este numita “ziua tuturor inimilor”, insa nu este o sarbatoare oficiala
  • in Slovenia, ziua de 12 martie este cunoscuta ca ziua iubirii sau Sf. Gregor. In schimb, in Slovenia exista o zicala ce spune ca ziua de 14 februarie “aduce cheile radacinilor” (se spune ca din aceasta zi plantele incep sa creasca)
  • in Romania, sarbatoarea iubirii mai este denumita Dragobete si se sarbatoreste pe 24 februarie. Dar, pe langa Dragobete, la noi se sarbatoreste si Valentine’s Day.

Cum sarbatorim ziua iubirii? Daruind iubire partnerului de viata, petrecand mai mult timp impreuna, facand mici surprize iubitului/iubitei.

La noi ziua de Valentine’s Day este cunoscuta ca o sarbatoare comerciala din pacate. Eu cred ca este mai mult de atat. Ne bucuram de o zi anume dedicata iubirii asa ca trebuie sa o sarbatorim ca atare. Este important ca macar o data pe an sa sarbatorim cu adevarat iubirea. Si mai bine ar fi daca am fi constienti de ea in fiecare zi si am arata-o partenerului de viata. Astfel, ne-am putea bucura de iubire in fiecare zi 🙂

Cadourile simbolice cred ca sunt cele mai reusite pentru aceasta sarbatoare.  A-ti arata dragostea fata de cineva este atat de simplu: spune-i cateva cuvinte din suflet, petrece cat mai mult timp de calitate alaturi de persoana iubita si cu siguranta ii vei arata ceea ce-ti doresti. Poate o cutie de bomboane, sau o prajitura/tort cu un mesaj dedicat iubitului/iubitei sunt cele mai reusite cadouri.

Daca te-ai gandit ca anul acesta sa-i faci o surpriza mai mare iubitului/iubitei tale, puteti alege impreuna o destinatie de vacanta in care sa petreceti cateva zile pline de dragoste.

Mai jos gasesti cateva idei de locuri ideale pentru indragostiti:

Polinezia Franceza – Bora Bora: Hotel Four Seasons Resort 5*

Polinezia Franceza – Papetoai: Hilton Moorea Lagoon Resort & Spa 5*

Insulele Fiji – Royal Davui Island: Royal Davui Island Resort 5*

St Lucia – Soufriere: Jade Mountain Resort 5*

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *