Vacanta la mare: sfaturi de calatorie

Abia asteptai sa vina vara ca sa mergi in vacanta la mare! Ti-ai facut planuri din timp, ai facut deja rezervare la hotel iar acum te pregatesti de plecare!

Pentru a avea o vacanta reusita am sa iti scriu in continuare cateva lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand pleci in vacanta:

  • in primul rand ai grija sa ai toate actele necesare: pasaport/buletin; viza turistica (daca este nevoie); voucherul de cazare (sau pentru intreg pachetul turistic); asigurarea medicala; biletele de avion in cazul in care calatoresti cu avionul; asigurare auto si Carte Verde (daca vei calatori cu masina); permis auto-e bine sa verifici inainte daca in tara in care iti vei petrece vacanta este recunoscut permisul auto romanesc; adresa si numarul de telefon al Ambasadei Romaniei in tara de destinatie
  • daca vei calatori cu copii verifica ce acte sunt necesare (gasesti mai multe informatii aici www.politiadefrontiera.ro)
  • trebuie sa iei in considerare locatia in care te duci la mare pentru ca soarele poate fi mai puternic in unele locatii decat in altele. Trebuie sa ai la tine creme de protectie solara diferite: cu factor de protectie mai mare pentru primele zile si cu factor de protectie mediu sau mic pentru restul zilelor. Totodata iti recomand sa ai in bagaj si o crema calmanta ( crema de “dupa plaja”) pentru a calma pielea arsa de soare. Daca vrei sa ai un bronz foarte puternic iti recomand uleiul de plaja, dar, atentie: acesta nu se va folosi din prima zi pentru ca risti sa ai arsuri!
  • poti pune in bagaj si o camasa si pantaloni lungi. Chiar daca te duci intr-o locatie foarte calda este posibil sa prinzi si zile mai putin insorite!
  • ia la tine si un ghid de calatorie al tarii pe care o vei vizita. Vei vedea ca poti vizita multe locuri in destinatia aleasa de tine, poti participa la diferite evenimente si te poti bucura de o vacanta foarte activa!
  • nu uita sa iei aparatul foto si camera video pentru a avea si niste amintiri cat mai vii din vacanta!

Iti doresc sa ai o vacanta cat mai frumoasa, cu mult soare, relaxare si multe experiente noi!

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *