Vacanta in Delta Dunarii

Ca si tine, locuiesc intr-un oras mare, aglomerat, cu un ritm de viata tare alert si obositor de cele mai multe ori.

Imi place orasul in care locuiesc, imi place agitatia pe care o simt in jur si pot spune ca daca nu ar mai fi, mi-ar lipsi.

Pe de alta parte am momente in care simt nevoia sa ma relaxez, sa fug de ritmul asta nebun in care se intampla lucrurile si sa uit de toate. Sa merg undeva departe unde sa iau o pauza. Undeva unde sa nu am semnal la telefon, internet (desi recunosc ca internetul mi-ar lipsi) si nici TV. Undeva unde sa fiu inconjurata de natura si sa aud doar sunetul frunzelor, al pomilor si al apei in jurul meu.

Cu totii avem nevoie de un moment de respiro si cred ca din ce in ce mai multi dintre noi asociaza momentul acesta cu ideea de vacanta.

Anul asta pentru mine este anul experientelor (am inceput sa invat snowboard – moment incheiat cu un accident neasteptat dar din care am invatat multe, tango), am inceput sa fac drumetii la munte, pun accent mai mult pe fotografii de calitate si invat cate ceva in fiecare zi.

Pe langa acest lucru mi-am dat seama ca sanatatea este cea mai importanta dintre toate drept pentru care am devenit mai atenta la acest aspect si la timpul de odihna. Si, ca rezultat, atunci cand merg undeva in vacanta iau in calcul atat odihna cat si experientele noi.

Si cum este vara si mi s-a facut dor de mare (cred ca toti ne gandim la o vacanta la plaja) am stat si m-am gandit unde as putea merge sa ma relaxez si sa am o vacanta diferita de cele pe care le-am avut pana acum. Si, uitandu-ma pe harta Romaniei mi-am amintit de Delta. Am fost acolo acum multi ani insa am prieteni care au fost chiar anul trecut si mi-au povestit cat de mult s-a schimbat Delta.

Din povestile prietenilor am aflat ce impresie le-a lasat lor Delta: un loc inconjurat de natura, verdeata, simplitate, loc de tihna cu oameni frumosi. Pe de alta parte unele locatii din Delta par a fi uitate de timp lucru care mi s-a parut foarte interesant si numai bun de explorat mai ales de noi, cei care traim in orase aglomerate. Avem nevoie de experiente de genul atsa pentru a ne deconecta si pentru a trai putin altfel decat o facem de obicei.

Nu stiu cum iti pare tie Delta insa mie in acest moment mi se pare un mic colt de rai. Si vreau sa incerc o vacanta aici 🙂

M-am documentat si am schitat activitatile pe care le poti face aici:

  • plaja si baie
  • pescuit
  • fotografie de peisaj si de pasari
  • vizita in sate traditionale
  • cunoasterea oamenilor si a obiceiurilor locului

Dintre toate fotografia de peisaj si de pasari si descoperirea oamenilor de aici mi se par cele mai interesante.

Pe de alta parte m-am gandit cum sa fac sa impart cu tine putin din experienta mea din Delta si ti-am pregatit ceva (m-au ajutat raspunsurile pe care le-am primit pe e-mail in urma intrebarii din acest articol).

Maine vei afla cum poti ajunge si tu in Delta si de ce activitati te vei putea bucura.

Ne auzim in cateva ore.

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *