Maine dimineata pornesc in cautarea Arche-ului

Este 17 mai, ora 21:15. Mai sunt cateva ore si pornesc catre Thassos in cautarea Arche-ului alaturi de alti 15 bloggeri.

Asa cum spuneam acum cateva zile, va fi o excursie inedita si experimentala as putea spune. De ce? Prin simplul fapt ca tabara asta aduce la un loc mitologia greaca si un obiect foarte modern: un smartphone.

Daca nu stii cum s-ar putea imbina cu succes cele 2, urmareste postarie din zilele urmatoare pe acest blog sau pe conturile mele de Facebook, pe Twitter si pe Instagram. Urmareste si #tfb4 pe Twitter daca vrei sa stii ce posteaza toti cei 16 bloggeri participanti.

Sau, mai bine sa ii las pe organizatori, Foto Union, sa spuna pe scurt despre ce este vorba in tabara:

“Arche este numele aventurii noastre de fotografie în Thassos. În greaca veche, arche (ἀρχή) însemna principiul, originea, sursa tuturor lucrurilor care există. De unde și interesul filosofilor presocratici pentru căutarea arche-ului, în încercarea de a explica sensul acestei lumi.

2500 de ani mai tîrziu, un grup de 16 bloggeri va pleca în căutarea arche-ului. Fiecare dintre ei va avea la îndemînă o unealtă modernă, inteligentă, pe care îndeobște o cunoaștem azi sub numele de smartphone. Știm, pare puțin straniu să te aventurezi într-o expediție foto în care singurul tău echipament să fie un smartphone. Mai exact, un Samsung Galaxy S4. Dar la fel de straniu ar fi putut să le pară și grecilor antici aflînd de la Thales că principul vieții este apa. Sau de la Heraclit că sursa tuturor lucrurilor este focul. Într-o lume în care putea părea blasfemie să negi rostul zeilor.”

Si ca sa vezi cam cum arata fotografiile facute pe Instagram, iti las cateva exemple mai jos (cele din Thassos urmeaza in articolele viitoare).

limonada cu de toate

Mogosoaia

echipa #tfb4

echipa #tfb4 2

Tabăra de Fotografie pentru Bloggeri este un eveniment organizat de Foto Union, cu sprijinul BancpostCosmoteSamsung Galaxy S4FordF64,Booking GreeceIzvorul Cristalin

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *