Insula iubirii, Santorini

Situata in sudul Marii Egee, la Nord de  Creta, Insula Santorini face parte din Insulele Ciclade si este una dintre cele mai frumoase insule ale Greciei.

Numele i-a fost dat de catre venetieni, in cinstea Sfintei Irina. Totodata, Santorini este ultimul loc unde a trait Homer si se spune ca actuala Insula Santorini a facut parte din legendara Atlantida.

Insula Santorini este de origine vulcanica, iar frumusetea salbatica si peisajul uimitor pe care il gasim aici este rezultatul eruperii vulcanice din secolul al XV-lea i.Hr. Astazi, Santorini este un grup de insule format din Thera (Thira), cea mai mare dintre insule, Thirassia, Nea Kameni (vulcan inca activ), Palea Kameni si Aspronisi. Suprafata totala este de 76 kilometri patrati.

Insula s-a format prin prabusirea craterului vulcanic in mare,  locul sau fiind luat de  Caldera de astazi. Pentru a vedea uimitoarea priveliste a Calderei va recomand sa faceti o excursie cu vaporasul in cursul serii. Culorile sunt calde si schimbatoare, iar experienta va fi cu siguranta de neuitat.

Capitala insulei este orasul Fira, numit si orasul alb. Casele de un alb stralucitor, cu acoperisurile rotunjite, par chilii sapate in lava pietrificata. Cu siguranta recunoasteti cupolele albe, dar si cele albastre ale bisericilor aflate aici. Se spune ca pe aceasta insula se afla peste 250 de bisericute. Atat bisericutele cu cupole albastre  cat si casele albe, sunt semne specifice ale Insulei Santorini.

Printre case, stradute mici si inguste isi fac loc, acestea ducand spre magazine, taverne, si totodata spre o priveliste minunata.

Orasul Fira nu are plaja, dar are peisaje de neuitat. Pentru cei ce vor sa se bucure si de plaja avem ceva special. Insula Santorini este renumita pentru plajele cu nisip negru (Kamari, Perissa), rosu (Akrotiri) si alb (accesibila cu barca din Akrotiri). Totodata, in Santorini gasiti si hoteluri foarte frumoase si cu servicii impecabile.

Se spune ca in Santorini se poate vedea cel mai frumos apus de soare din lume. Din orasul Oia puteti admira, alaturi de alti turisti veniti aici, frumoasa imagine a apusului.

Santorini este locul perfect pentru o vacanta cu persoana iubita sau pentru luna de miere. Gasesti aici atat liniste cat si distractie, peisaje superbe, locuri uimitoare, plaje ascunse , magazine cu suveniruri dar si produse de lux, taverne si restaurante, muzee si situri arheologice.

Santorini este o insula unica, cu peisaje superbe, iar romantismul plajelor sale atrage din ce in ce mai multi turisti in fiecare an. Merita sa vezi macar o data in viata apusul de soare de pe insula iubirii, Santorini!

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

3 Comments

  • Eu m-am intors din Santorini acum o saptamana si cred ca nu exista destinatie mai romantica decat aceasta.
    Am scris si un articol in care am pus toate informatile necesare pentru cineva care si-ar dori sa se duca intr-o astfel de vacanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *