Insula Zakynthos

Si daca tot e vara….. soare….caldura….va invit sa faceti o scurta vizita in Zakynthos.

Se spune ca Insula Zakynthos a fost insula preferata de Apollo si Artemis, pentru plajele nisipoase, apele adanci, clare si albastre, peisaleje idilice si nu in ultimul rand pentru frumoasele apusuri de soare.

Aflata in Marea Ionica, Zante (numele grecesc al insulei) este una din insulele preferate de turistii din intreaga lume! Capitala insulei se numeste tot Zante, iar la numai 8 km departare se afla statiunea cea mai cunoscuta, Laganas.

Laganas este faimoasa atat pentru frumoasele peisaje, plaja intinsa , dar si pentru viata de noapte! Se spune ca Laganas face concurenta Ibizei in sezonul de vara. Gasiti aici numeroase restaurante si taverne, dar si cluburi variate ce te tin treaz pana in zori!

Tot in Laganas gasim si o specie rara de broasca testoasa: Caretta Caretta. Aceasta specie este protejata de lege si o puteti vedea la Parcul National al Marinei din Zakynthos.

Un alt loc care trebuie neaparat vizitat in Zakynthos este plaja Navagio ( cunoscuta si sub numele de Shipwreck)- una din primele 10 cele mai frumoase plaje din lume. Poti admira aici frumoasa priveliste de la inaltime sau poti merge intr-o excursie de o zi (ce include si Grotele albastre-Blue Caves) ca sa viziteti plaja Navagio si sa te bucuri si de o baie de soare!

 

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *