Innsbruck, metropola alpina din centrul Europei

„Podul peste orasul Inn” asa cum se traduce numele orasului este locul unde poti schia in orice anotimp. Pe ghetarul Stubai vei gasi zapada mereu asa ca te poti racori aici chiar si in timpul verii!

Innsbruck, capitala Tirolului si unul dintre cele mai frumoase orase din Austria, este o destinatie pe care iubitorii sporturilor de iarna trebuie sa o viziteze neaparat.

Innsbruck a fost gazda Jocurilor Olimpice de Iarna de două ori pana acum: in 1964 si in 1976, cand a inlocuit Denverul.

Cand mergi in Innsbruck este bine sa-ti planifici vacanta dinainte. Ai foarte multe de vizitat si trebuie sa te organizezi foarte bine. Cateva dintre obiectivele pe care le poti vizita sunt: Golden Roof(Acoperisul de Aur), Turnul orasului, Casa Helbling, Nordpark, Castelul Ambras, Catedrala St. James,  Kristalwelten- Muzeul Swarovski.

„ Golden Roof” (Acoperisul de aur) este situat chiar la intrarea in fosta cetate. Astazi simbol al orasului, Golden Roof a fost construit in 1420 si dat in folosinta o data cu ocazia nuntii Imparatului Maximilian cu Maria Bianca Sforza in 1494. Constructia sa este legata de numele arhitectului casei regale, Niklas Turing, picturile murale au fost realizate de Jorg Kolderer iar blazonul a fost atribuit lui Gregor Turing. Golden Roof este considerat a fi una dintre cele mai frumoase realizari ale stilului gotic tarziu din Europa. A fost folosit ca si balcon pentru turniruri, jocuri si festivităti ale orasului dar intotdeauna a avut statutul de simbol al puterii lui Maximilian si a Habsburgilor.

Fosta primarie si Turnul Orasului formeaza centrul arhitectural al strazii Herzog- Friedrich, situata in centrul vechi. Turnul Orasului a fost construit la mijlocul secolului al XV-lea peste vechea primarie (Rathaus) de catre locuitorii Innsbruck-ului. Initial, Turnul Orasului avea un acoperis construit in stil gotic, in perioada 1560-1561 acesta fiind schimbat cu unul in stil baroc. Turnul nu a fost construit numai ca un turn de paza sau ca un turn cu ceas, ci si ca un simbol vizibil al bunastarii si puterii locuitorilor Innsbruckului.Turnul are 56 metri inaltime si este un bun punct de belvedere al orasului.

Casa Helbling se afla in piata centrala a orasului vechi si este una dintre cele mai frumoase case din Austria. A fost construită in stilul gotic tarziu si decorata cu stucaturi in stil rococo de catre Anton Gogl in 1730.

Cele două turnuri si cupola masiva construite in stil baroc ale Catedralei St. James iti dau impresia de maretie asupra orasului.

In sud-estul Innsbruckului, situat chiar in mijlocul unui parc imens, se inalta Castelul Ambras. Castelul a fost construit ca si locuinta pentru Philippine Welser de catre Ducele Ferdinand a II-lea cu care se casatorise in secret.

La mica distanta de Innsbruck se află Kristalwelten- Muzeul Swarovski. Este un paradis mai ales pentru doamne si domnisoare! Trebuie sa amintesc aici ca pana in luna august 2011 Kristalwelten se afla in renovare, dar in tot acest timp muzeul se va muta la Oficiul de Turism Innsbruck.

Merita sa mergi in Innsbruck pentru a vizita toate acestea! Iar cea mai buna solutie pentru a vedea cat mai multe obiective turistice este să iti achizitionezi un Card Innsbruck. Cu ajutorul acestuia, ai intrarea gratuita nu numai la obiectivele turistice, dar ai inclus si transportul in tot orasul cat si in jurul acestuia. In plus, ai incluse si trei urcari/coborari cu telecabina pe cele mai cunoscute partii de aici: Nordpark, Patscherkofel, Mutters.

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

6 Comments

  • Foarte frumos oras, am fost si eu de mai multe roi, ultima data acum doua saptamani. mergi pe strazi si de jur imprejur Alpii cu o priveliste superba. Atat vara cat si iarna. La doi pasi se poate schia exceptional, cand am fost recent tocmai ce se desfasura Olimpiada copiilor si a tinerilor pentru sporturi de iarna.Chiar merita vizitat !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *