Începe sezonul cadourilor: dăruiește românește

Dacă este octombrie începe cea mai frumoasă perioadă de peste an. Pentru mine și cu siguranță pentru mulți alți călători ca și mine cărora le place să se pregătească din timp în ceea ce privește Sărbătorile.

Luna octombrie o asociez mereu cu sosirea toamnei în adevăratul sens al cuvântului, cu mirosul de dovleac copt, cu ideea de a mă obișnui cu sosirea iernii (asta e un pic mai greu, recunosc!) și cu o sărbătoare împrumutată pe care o avem și noi în România: Halloween.

Cumva, luna octombrie reprezintă punctul zero în ceea ce privește pregătirile pentru sfârșitul de an. Așa că dacă tot vorbesc astăzi despre pregătiri am zis să îți spun și ție cum fac eu și să îți dau câteva idei care cu siguranță te vor ajută în ceea ce privește cadourile pentru cei dragi, colegi de birou sau parteneri de afaceri, prieteni apropiați sau mai îndepărtați și așa mai departe.

În fiecare an începând cu jumătatea lunii octombrie planific din timp următoarea perioadă pentru ca de obicei lucrurile sunt destul de aglomerate pe final de an. Și mă gândesc, bineînțeles, la cadouri.

Obișnuiesc chiar să fac și câte o listă cu locurile în care voi merge în preajma Sărbătorilor pentru că îmi place să am câte o mică surpriză pentru fiecare.

Mai mult de atât, am chiar și o listă cu momentele în care am nevoie de cadouri pentru cei din jur. Acestea sunt:

  • Halloween: nu este sărbătorit oficial la noi, însă tot apar tot felul de petreceri și momente în care te vezi cu cei dragi. Și dacă tot ne vedem, let’s throw a party, right?
  • Sf. Andrei: am cel puțin un “Andrei” în familie
  • 1 Decembrie: ziua României merită sărbătorită românește
  • 5 Decembrie: cea mai frumoasă zi-ziua mea de naștere. Pe care iubesc să o sărbătoresc călătorind
  • 6 Decembrie: să vedem dacă anul asta Moș Nicolae vine cu dulciuri sau cu nuielușă 🙂
  • 25 Decembrie: Crăciunul-și cât l-am așteptat pe Moș Crăciun!
  • 31 Decembrie: întâmpinăm Anul Nou cu bucurie
  • Luna decembrie: prilej de bucurie la petrecerile de Crăciun

Acum că lista momentelor este gata, am continuat cu lista locurilor în care știu deja că voi fi în perioada următoare și mai rămâne să pregătesc câte un cadou pentru cei pe care îi voi avea alături, nu?

În acest sens, ca și în ultimii patru ani, tot cei de la Art & Craft mă salvează cu ideile de cadouri de inspirație românească. Cadouri pe care le pot lua ca și până acum din magazinul online, dar și din magazinul din Băneasa Shopping City pe care l-au deschis în primăvara acestui an (Cred că îți amintești întâlnirea pe care am făcut-o cu cititorii acestui blog chiar la magazinul lor în luna iunie).

Și asta pentru că prefer să mă ocup de cadouri și să le am în bagaj înainte de a merge la aeroport  (după cum știi deja Art&Craft este prezent cu produsele de inspirație românească în principalele aeroporturi din România).

Și dacă tot am văzut la ultima vizită în aeroport avută săptămâna trecută o mulțime de produse noi din mai toate colecțiile Art & Craft (vezi postarea de pe Facebook mai jos), am pus deja câteva pe lista de cadouri de cumpărat pentru sărbătorile de final de an.

Mai mult de atât, am aruncat un ochi pe siteul lor și la pachetele corporate pentru că o parte din cadourile pe care le am de cumpărat se adresează colegilor freelanceri cu care lucrez (eu nu am colegi de birou – însă îi asimilez ca și cum ar fi colegii mei de birou pentru că lucrăm exact la fel, însă în spații diferite), partenerilor de afaceri și clienților cu care lucrez de ani de zile.

Așa că pe lângă familie și prietenii apropiați, lista cadourilor de iarnă îi include și pe colegi, parteneri și clienți pentru că iubesc să aduc puțină bucurie în sufletul tuturor.

Și dacă tot vorbim despre “pachete corporate” să știi că cei de la Art&Craft le-au numit “corporate” însă acestea sunt foarte variate și se pot potrivi nu numai colegilor sau partenerilor de afaceri ci și celor dragi de acasă. Cum ar fi pachetele “Vladut’s Story” și “Vladut’s Story back to school” potrivit celor mici, pachetele “Once upon a time in Romania – Florita” potrivit doamnelor și “Once upon a time – Albă ca Zăpada” potrivit fetițelor, pachetul “Kisses from Transilvania” potrivit pentru doamne (soră nu am, dar mă bate un gând să îi iau mamei) și pachetul “Transylvania” potrivit domnilor.

Pe lângă acestea, există pachete cu produse mix din mai multe colecții-acestea fiind bine potrivite mai ales pentru cadourile de împărțit la birou sau cadourile pentru petrecerile de Crăciun, Secret Santa și așa mai departe: pachetul mix, pachetul românesc, pachetul Taste of România, pachetul Happy Traveler.

Acestea fiind spuse eu m-am pierdut deja pe siteul celor de la Art & Craft la câte produse noi și faine am găsit-trebuie să fac selecția și cred că până la final de octombrie pun la punct cumpărăturile de cadouri. Am aruncat și o privire pe pachetele promoționale, apropos, poate vrei să te uiți și tu pe aici.

Spor la cumpărături și la planurile de iarnă!

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *