În vizită la Art & Craft: magazinele din aeroportul Otopeni

Iubesc drumurile spre aeroport. Indiferent dacă urmează să plec undeva sau să aștept pe cineva. Iar acum drumul la aeroport a căpătat o nouă conotație odată cu vizita la magazinele Art & Craft.

Știi că sunt fan Art & Craft, că le admir activitatea și creativitatea și am scris cu mai multe ocazii fie despre campaniile lor despre România, fie despre cum susțin meșterii populari, fie despre produsele și colecțiile unice ce le poartă numele.

Cunosc produsele companiei Art & Craft de aproape 4 ani și le recomand cu drag atunci când vrei ceva autentic românesc. Ei bine, de data aceasta am avut parte de o vizită-surpriză despre care o să îmi amintesc mult timp de aici înainte. Am avut ocazia să îi vizitez pe cei de la Art & Craft la ei acasă, în cele 3 magazine din Aeroportul Otopeni (Henri Coandă, București) și am aflat astfel care sunt ultimele noutăți în materie de colecții autentice ce poartă semnătura companiei cât și produse realizate special pentru cei 100 de ani de la Marea Unire.

Primul magazin este poate și cel mai întins. Îl găsești imediat cum treci de controlul pașapoartelor și intri în zona de duty free, pe partea dreaptă. Nu ai cum să ratezi magazinul pentru că are o insulă întreagă frumos amenajată ce poartă numele Art & Craft. Pe această insulă vei găsi câte un design diferit în fiecare sezon și, garantat, aici vei vedea în premieră cele mai noi produse scoase pentru că aici ajung prima dată.

Aici am avut ocazia să admir noile produse din colecția “Kisses from Transylvania” (colecție dedicată doamnelor și domnișoarelor) și să mă îndrăgostesc de o micuță geantă de umăr ce poartă următorul mesaj scris de Bram Stoker: “I have crossed oceans of time to find you”. Aveam să aflu că geanta se găsește în colecție de ceva timp și că cireșele cu lichior în ciocolată sunt cele mai noi produse din colecția Kisses from Transylvania.

Nici colecția pentru domni (Transylvania) nu a fost uitată și cel mai nou produs de aici este reprezentat de pralinele Silvoriu umplute cu lichior de prune. Mda, cred că și doamnele și domnișoarele ar fi încântate de ele 🙂

Noua ciocolata cu zmeura din colectia Kisses from Transylvania si noile bomboane Silvoriu din colectia Transylvania

Tot în acest magazin am găsit și câteva produse dedicate Centenarului și am aflat că acestea au fost la mare căutare în ultimul timp.

În scurta mea vizită am putut sta de vorba cu doi dintre angajații companiei în acest magazin iar aceștia mi-au spus că produsele care duc cu gândul la România (produse de artizanat, ii, produse de lemn și ceramică) sunt cele mai căutate alături de dulciurile românești. Nucile umplute din colecția Via Delice sunt în continuare cele mai căutate (așa a fost încă de acum câțiva ani când le-au introdus pe piață), alături de turtă dulce pe care o găsim și la Via Delice, dar și în colecția Vladut’s Story.

Și dacă tot am ajuns la Vladut’s Story trebuie să îți spun că și aici am găsit câteva produse noi însă….Le-am văzut mai pe îndelete în cel de-al treilea magazin din aeroport. Revin cu detalii puțin mai târziu în articol.

Tot aici în primul magazin am admirat pe îndelete toată colecția “Once upon a time în Romania”. Lansată de câteva luni, colecția aceasta mi s-a părut cea mai înfloritoare. Sau, cel puțin, mi s-a părut că are cele mai multe produse noi, toate fiind foarte inspirationale. Colecția duce mai departe poveștile românești și am avut ocazia să recunosc câteva personaje pe cănile de ceramică și chiar și pe cele din metal. Și cât de mult îmi plac cănuțele de metal-le-am descoperit și utilizat vara această cel mai mult în vacanță la cort. Pe lângă acestea, am observat jurnalul dedicat călătoriilor, rucsacul ce te îndeamnă la următorul city break, precum și nenumăratele produse cu pisici. Da, cu pisici. Cu toții iubim pisicile iar designul celor de la Art & Craft este unul foarte reușit.

Cel de-al doilea magazin aflat în aeroportul Otopeni poată numele de “Delicious by Art & Craft” și se află pe culoarul principal, pe partea stângă, chiar înainte de porțile de îmbarcare. Așa cum spune și numele, magazinul se axează pe delicatese culinare: pe de o parte vinde produsele din colecțiile autentice Art & Craft (Via Delice, Vladut’s Story, Once upon a time in Romania, Transylvania, Kisses from Transylvania, Bloody Famous și Delicious), iar pe de altă parte vinde și produse ale partenerilor (companii românești care comercializează dulciuri, brânzeturi, produse din carne, dulcețuri și alte bunătăți).

Intrarea in magazinul “Delicious by Art & Craft”

Bine că am ajuns în aeroport după ce am mâncat pentru că vizita la acest al doilea magazin a fost grea. Nu am rezistat și am încercat noile praline în ciocolată din colecția Bloody Famous și am zis că las pe data viitoare ciocolata cu zmeură din colecția Kisses from Transylvania.

Tot aici am aflat câte ceva și despre dulciurile ce aparțin colecției “Once Upon a time in România”: colecția include 2 feluri de chec și vreo 3 de nuga. Și dacă tot eram aici, am încercat și nuga însă m-am oprit la timp și am zis că chec prefer să comand pentru Crăciun.

Magazinul Delicious are și câteva produse care îi poartă numele: 2  tipuri de cornulețe realizate cu făină integrală și mai puțin zahăr. Aviz celor care caută dulciuri un pic mai sănătoase!

La final a venit rândul celui de-al treilea magazin, cel aflat lângă porțile de îmbarcare cu numerele 7 și 8. Magazinul se numește simplu, “Art & Craft“, și include numai produse autentice ale brandului. Aici am putut admira în liniște iile (sunt și fan ii și, după cum se vede, în timpul vizitei am purtat ia care îmi este cea mai dragă din colecție… pentru că da, de 3 ani am o colecție de ii) dar și produsele noi Vladut’s Story.

Vladut’s  Story este o colecție dedicată copiiilor însă cu foarte mare succes și în rândul adulților. De data aceasta Vladut’s m-a încântat cu cănuțele metalice și cu rucsacul marcă proprie. Copiii se pot bucura și de o gentuță pentru pachetul de la școală, dar și de agendă, pix și penar ce-i poartă numele. Asta pe lângă turta dulce și prune în ciocolata, niște produse cu tradiție din această colecție despre care nu mai povestesc nimic pentru că mi se face deja poftă 🙂

Cam aceasta a fost vizita mea la magazinele Art & Craft din aeroport. Am plecat plină de inspirație și cu multe idei de cadouri de Crăciun.

În ultimii doi ani o bună parte din cadourile pentru cei dragi au fost luate de la ei, dar nu din magazinele din aeroport (nu ajung acolo chiar așa des precum mi-aș dori) ci din magazinul online www.artandcraft.ro care are livrare atât în România cât și în afara granițelor.

Așadar, dacă te-am inspirat cu acest articol și vrei să oferi și tu o parte din produsele noi celor dragi, magazinul online este deschis 24 de ore pe zi.

Închei acest articol aici însă nu înainte de a răspunde câtorva întrebări primite pe facebook zilele trecute.

La final de noiembrie am organizat un concurs pe profilul meu personal de Facebook când am anunțat vizita mea la aeroport și am primit câteva întrebări intersante. O parte din întrebări și-au găsit deja răspunsul în rândurile de mai sus, iar pentru celelalte întrebări răspund mai jos:

Dragă Cosmin, Art & Craft nu are în rețetele sale sarmale însă știu că tu ești cel mai în măsură să ne spui dacă sarmalele sunt turcești sau nu 🙂 Doar tu stai zile și nopți și cauți rețete vechi. M-aș bucura să îmi spui tu cum stau lucrurile și, cine știe, poate îi conving pe cei de la Art & Craft să facă și sarmale într-o zi!

Iuliana și Simona, cei de la Art & Craft mi-au spus că rămân deschiși oportunităților și că au în vedere extinderea și în magazine din țara, dar și în afara țării. În prezent îi găsești în magazinele din aeroporturile București, Cluj, Sibiu, Târgu Mureș, Craiova, Timișoara și Constanța. Compania se adresează deoportriva românilor și străinilor.

Cami și Andreea Claudia, rețetele sunt toate și ușoare și grele în același timp. Depinde pe cine întrebi. Cu toate astea, rețetele Art & Craft rămân secrete. Nici KFC-ul nu divulgă ingredientele secrete, nu?

 Legat de “produsul cel mai iubit” al celor de la Art & Craft n-aș putea avea un răspuns exact. I-am întrebat și mi-au spus că fiecare dintre produsele lor sunt preferate într-un fel sau altul. Doar ei le-au creat 🙂 Cât despre creativitatea pe care au avut-o în realizarea produselor să știți că este un efort comun al companiei pentru că fiecare membru al echipei contribuie fie cu idei, fie cu retușarea lor.

Cel mai des ingredient folosit în dulciuri aș putea spune că este …făina 🙂

Anca: Cel mai în pericol să dispară din patrimoniul tradițiilor românești nu este un singur meșteșug ci majoritatea meșteșugurilor realizate manual: lucrul în lemn, ceramică, țesături. Din acest motiv Art & Craft încurajează meșterii populari în a face aceste produse în continuare pentru că ei îi promovează prin campanii dedicate (în limbă engleză și română) și le vând produsele (în magazinele din aeroporturi și în magazinul online).

Alina: promovarea către clienții țintă se face atât online cât și în offline (ex.evenimente dedicate), cu accent pe online: prin social media și colaborarea cu creatori de conținut din diverse nișe.

Pe data viitoare!

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *