Herghelia Lucina- Leaganul calului Hutul

Imi place natura si tot ce tine de aceasta. Si imi place sa descopar locuri noi si oameni autentici.

Anul trecut am cutreierat Romania in cautare de locuri inedite iar in 2014 am continuat cautarile.

Am inceput anul pe drumuri de munte in Ciucas chiar in a doua zi a anului, apoi am facut o calatorie in nordul tarii, in Bucovina, pentru a cunoaste traditiile si obiceiurile de Craciun pe rit vechi (Craciunul a avut loc pe 7 ianuarie) in tabara de fotografie #TFB7.

In una din zile, in tabara de fotografie am mers la “Herghelia Lucina- Leaganul calului Hutul” in localitatea Moldova Sulita. Dupa un drum foarte pitoresc din localitatea Patrauti – Suceava traversand o parte din Bucovina, am ajuns in mijlocul naturii, la herghelie. Herghelia se afla intr-o locatie destul de izolata insa perfecta pentru a te bucura de aer proaspat.

Pentru mine a fost a doua oara cand ajungeam la o herghelie insa pentru prima data undeva in varf de munte, undeva intr-un loc linistit in care am avut timp sa ma bucur de natura si sa aflu cate ceva despre cai.

DSC_0004_1

Am dat peste niste oameni cu adevarat pasionati de ceea ce fac. Vorbeau cu mare drag si grija despre caii pe care ii aveau in herghelie.

Am aflat acolo ca aveau grija de cai din mai multe rase insa am retinut doar doua (ce sa fac, daca a fost primul meu contact cu astfel de informatii): rasa molid 2 bucovinean si rasa hutul (vezi foto mai jos)

Calul bucovinean : trebuie sa recunosc, a fost prima data cand am vazut un cal cu o coama asa frumoasa 🙂

DSC_0033_2

 

DSC_0057_4

Calul Hutul: un cal deosebit de energic

DSC_0116_2

DSC_0125_2

Dupa ce am admirat caii, am pornit intr-o scurta plimbare cu caruta. Aici trebuie sa recunosc ca a fost prima oara 🙂 Daca in decembrie m-am plimbat cu sania trasa de cai in tabara #PovestiCuScortisoara, acum a venit randul carutei. Si m-am simtit ca atunci cand eram mica si mergeam la tara la matusa mea. Numai ca atunci imi era frica sa urc in caruta si de aceea nu m-am urcat niciodata.

DSC_0175_2

Cand ajung in Bucovina voi merge din nou la Lucina. Sa simt linistea aceea si sa invat mai multe despre cai.

Tabara de fotografie #TFB7 a fost organizata de Foto Union cu sprijinul Consiliului Judetean Suceava.

Despre tabara #TFB7 au mai scris: Ariel ConstantinofGeorgiana LunguMugur PopAndreea BurlacuCosmin TudoranAndra NiculaCarmina NițescuAdina MihocAlex Damian,Lavinia BiberiCristian Șuțu si Foto Union.

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

3 Comments

  • Foarte tari pozele, Carmina! Nici eu n-am retinut numele cailor dupa prezentare, dar am ramas fascinata de coama incredibila de bogata a bucovineanului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *