A trecut Craciunul. Vine Craciunul #PeRitVechi

Nici nu stiu cand a trecut Craciunul.

Parca ieri s-au aprins luminitele prin tot Bucurestiul.

Parca ieri s-a deschis Piata de Craciun si tot ieri am impodobit casa cu globuri, luminite, fructe uscate parfumate, turta dulce, bomboane si alte bunatati.

Tot ieri am fost sa ii vad pe ai mei, sa petrec alaturi de ei aceasta sarbatoare calda numita Craciun.

Nici nu stiu cand a trecut perioada asta din an. In fiecare an mi se pare ca trece repede dar parca acum s-a intamplat si mai repede.

Vestea buna e ca…vine din nou Craciunul. Peste cateva zile 🙂 Este vorba de Craciunul pe rit vechi care are loc pe 7 ianuarie.

Am auzit multe despre Craciunul pe rit vechii insa anul asta am de gand sa vad exact cum e. Si asta pentru ca ma pregatesc de plecare spre Bucovina cu ocazia Craciunului.

In perioada 6-9 ianuarie 2014 are loc tabara de fotografie #TFB7 organizata de Foto Union cu tema “Craciunul pe rit vechi”.

Vom vedea locuri minunate cu traditie (Cetatea de Scaun a Suceavei, Râșca, Bogdanesti, Draguseni, Cornu Luncii) si vom asista la slujba de Craciun la Mitropolia Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi, Manastirea Slatioara. Vom merge alaturi de colindatori prin case bucovinene si vom cauta puritatea unor traditii vechi de foarte multe sute de ani.

Programul suna tare bine si abia astept sa descopar traditii si obiceiuri noi. Romanesti, autentice, prezente la noi de sute de ani.

Povestea incepe in tren pe 5 ianuarie seara tarziu. Continuarea o vei gasi aici pe blog si pe Facebook pe contul meu si pe pagina Travel with a Smile.

Afla ceea ce se intampla in #TFB7 urmarind hastagurile #TFB7, #PeRitVechi, #CraciunPeRitVechi.

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *