A trecut Craciunul. Vine Craciunul #PeRitVechitfb7 afisNici nu stiu cand a trecut Craciunul.

Parca ieri s-au aprins luminitele prin tot Bucurestiul.

Parca ieri s-a deschis Piata de Craciun si tot ieri am impodobit casa cu globuri, luminite, fructe uscate parfumate, turta dulce, bomboane si alte bunatati.

Tot ieri am fost sa ii vad pe ai mei, sa petrec alaturi de ei aceasta sarbatoare calda numita Craciun.

Nici nu stiu cand a trecut perioada asta din an. In fiecare an mi se pare ca trece repede dar parca acum s-a intamplat si mai repede.

Vestea buna e ca…vine din nou Craciunul. Peste cateva zile 🙂 Este vorba de Craciunul pe rit vechi care are loc pe 7 ianuarie.

Am auzit multe despre Craciunul pe rit vechii insa anul asta am de gand sa vad exact cum e. Si asta pentru ca ma pregatesc de plecare spre Bucovina cu ocazia Craciunului.

In perioada 6-9 ianuarie 2014 are loc tabara de fotografie #TFB7 organizata de Foto Union cu tema “Craciunul pe rit vechi”.

Vom vedea locuri minunate cu traditie (Cetatea de Scaun a Suceavei, Râșca, Bogdanesti, Draguseni, Cornu Luncii) si vom asista la slujba de Craciun la Mitropolia Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi, Manastirea Slatioara. Vom merge alaturi de colindatori prin case bucovinene si vom cauta puritatea unor traditii vechi de foarte multe sute de ani.

Programul suna tare bine si abia astept sa descopar traditii si obiceiuri noi. Romanesti, autentice, prezente la noi de sute de ani.

Povestea incepe in tren pe 5 ianuarie seara tarziu. Continuarea o vei gasi aici pe blog si pe Facebook pe contul meu si pe pagina Travel with a Smile.

Afla ceea ce se intampla in #TFB7 urmarind hastagurile #TFB7, #PeRitVechi, #CraciunPeRitVechi.

Iti scriu cu drag despre locurile pe care le descopar si despre experientele de calatorie pe care le traiesc!

e-mail: carmina@travelwithasmile.net

Facebook Twitter LinkedIn Google+ YouTube Skype 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comentarii

  1. Pingback: Herghelia Lucina- Leaganul calului Hutul | Travel with a Smile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *