Haidook Summer Fest – festival dedicat iubitorilor de cai

Inca de cand am auzit prima data de “Haidook Summer Fest” mi-a atras atentia denumirea.

Inevitabil, ma gandeam la haiduci, la cai si la povesti cu cai.

Anul acesta am avut ocazia de a participa la prima editie a “Haidook Summer Fest”, eveniment ce a avut loc la Runcu (jud. Dambovita) pe 25 iunie, chiar in perioada in care ma aflam la pensiunea Potcoava pentru a petrece cateva zile in natura si pentru a invata sa calaresc.

In ce a constat Haidook Summer Fest? Intr-o zi dedicata iubitorilor de povesti de pe vremea haiducilor si iubitorilor de cai de rasa. Ziua a fost plina cu o multime de activitati atat pentru adulti cat si pentru copii, cu muzica si voie buna, cu un spectacol de dresaj de cai in aer liber si un spectacol de volteo plus o multime de concursuri, festivalul incheindu-se cu o cantare a lui Mihai Margineanu.

DSCF4740

Festivalul a fost o serbare “campeneasca” (chiar daca eram la munte) cu tot ce i-a trebuit: atmosfera a fost intretinuta live de cei de la Radio Zu, ceaunele au sfarait cat a fost ziua de lunga si toata lumea s-a putut bucura de mancare traditional romaneasca, copiii s-au intrecut ba la tirul cu arcul, ba la tiroliana special amenajata in padurea din apropiere.

DSCF4697

Totodata, copiii au fost cei mai norocosi la aceasta editie a festivalului pentru ca pentru ei au fost pusi la dispozitie mai multi caluti iar acestia s-au plimbat cu ei cat a fost ziua de lunga.

DSCF4719

Punctul culminant al festivalului a fost spectacolul de dresaj de cai in aer liber si spectacolul de volteo. Acum sa explic despre ce a fost vorba 🙂

Spectacolul de dresaj de cai in aer liber a fost sustinut de catre Miron Bococi, un talentat “magician de cai” (a se citi “dresor de cai”). Sau, cel putin, mie asa imi place sa ii spun. Miron este cunoscut in special in Spania, tara in care traieste de mai multi ani si in care a dezvoltat o serie de  spectacole cu cai (mai multe informatii despre acestea gasesti aici). De origine este din Maramures si tot aici s-a nascut pentru el dragostea fata de cai.

miron-si-feeling

Pentru mine a fost prima data cand am vazut un asa spectacol si imi dau seama ca trebuie sa stii sa comunici cu caii intr-un mod aparte pentru a-i putea convinge sa evolueze in acest fel. Miron a reusit sa ii faca pe cai sa “danseze” efectiv, sa sara si sa stea in diverse pozitii in care in mod normal un cal nu ar sta. Cum reuseste sa faca asta numai el stie, insa ceea ce a iesit la final a fost un adevarat spectacol.

Ce-i drept, am avut ocazia de  a vedea si repetitiile de dinainte de spectacol as aca gasesti mai jos cateva fotografii atat de la repetitii, cat si de la spectacolul din cadrul Haidook Summer Fest.

DSCF4178

DSCF4175

DSCF4207

DSCF3998

DSCF4237

DSCF4106

DSCF4755

DSCF4850

DSCF4809

DSCF4865

Cel de-al doilea spectacol legat de cai din cadrul festivalului a fost cel de volteo. Ce este volteo nu stiu sa explic in cuvinte, ci doar in imagini. In cuvinte as putea spune doar ca este un fel de spectacol cu cascadorii facute de pe cai.

Spectacolul de volteo a fost sustinut de Miron alaturi de alti 2 oameni talentati: Yannis, pasionat de cai si de volteo si Guillem Fernandez Valls, un actor si cascador cunoscut in special pentru coordonarea scenei de lupta din cea mai recenta serie a serialului Game of Thrones.

Ce a iesit poti vedea din imaginile de mai jos.

DSCF4902

DSCF4952

DSCF5022

DSCF5461

DSCF5210

DSCF5615

DSCF5674

DSCF5767

DSCF5779

Ca sa iti faci o idee legata de cum s-au vazut spectacolele cu cai din cadrul Haidook Summer Fest iti las un videoclip filmat din aer. Cam asa a fost la festival!

Videoclipul de mai sus este realizat de Calin Stan de la TheDrone.ro caruia ii multumesc pentru asa imagini frumoase!

Anul viitor urmeaza editia a doua, editie de la care mi-am propus sa nu lipsesc!

Acest articol a fost scris in infoturul “RomaniaAutentica: calarie si relaxare la Potcoava” organizat de Turism Market si Potcoava, in parteneriat cu Romanian Art & Craft .

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *