Fotografia de calatorie. Cum te pregatesti de drum?

Iubesc fotografiile de calatorie. Imi place sa le pastrez ca si amintiri vii ale calatoriilor mele.

Toate calatoriile mele au inceput si s-au incheiat cu o fotografie. Din prin prima fotografie pe care am vazut-o am aflat de locul respectiv, am calatorit apoi in acel loc unde am facut si eu fotografii pentru a pastra o mica parte din calatoria mea.

Despre organizarea calatoriei si despre fotografia de calatorie in general am scris in acest articol. Astazi vreau sa intru putin mai in detaliu in ceea ce priveste lucrurile de care ai nevoie intr-o vacanta pentru a face fotografii reusite.

Daca esti pasionat de fotografie un aparat foto compact nu te va multumi 🙂 drept pentru care ai nevoie de o lista atunci cand iti pregatesti vacanta. Iata ce trebuie sa treci pe lista:

  • aparatul/aparatele foto (pasionatul de fotografie poate avea mai multe aparate foto)
  • camera video (e posibil sa ai si asa ceva desi poti filma chiar si cu aparatul foto)
  • mai multe obiective (de la superangular la teleobiectiv)
  • filtre (filtru de polarizare, filtru de atenuare a luminii albastre, etc)
  • blit extern
  • mai multe carduri de memorie cu capacitate cat mai mare
  • incarcatoarele pentru aparatul foto si camera video
  • trepied
  • cablu prelungitor declansator
  • geanta/ghiozdan foto (este esential sa ai toate aceste lucruri puse in ordine. fiecare in compartimentul sau). Atentie, geanta aleasa trebuie sa poata fi prinsa bine pe langa corp si sa iti lase libertate de miscare.

Cand te pregatesti de calatorie este bine sa studiezi putin locul in care urmeaza sa mergi. Afla cum este vremea si cum este relieful si hotaraste-te ce fel de fotografii vrei sa faci.

Daca vrei sa faci fotografii de peisaj afla care sunt punctele de belvedere principale (de obicei de aici se pot face fotografii panoramice extraordinare) dar si locurile mai putin cunoscute si mai putin accesibile (de aici poti face fotografii inedite dintr-un alt punct de vedere decat l-au avut ceilalti fotografi).

Poate iti place fotografia de natura si pe langa fotografii panoramice poti face fotigrafii cu diverse detalii din natura.

Daca iti plac fotografiile de tip portret sau cele in care sunt infatisate mai multe persoane cauta sa mergi intr-un loc in care sa stai in mijlocul localnicilor, ia un dictionar/ghid de conversatie la tine si inarmeaza-te cu un zambet permanent. Iti va fi mult mai usor sa te apropii de oamenii pe care ii intalnesti pe strada daca le oferi un zambet si un salut in limba lor!

Daca iti plac fotografiile de arhitectura alege atat locatiile mai aglomerate cat si cele mai retrase. In ambele cazuri vei avea ce fotografia!

Oricare ar fi tipul tau de fotografie preferat ai grija cand iti faci bagajul sa nu uiti nimic din ceea ce vei avea nevoie. Lista propusa de mine mai sus poate fi oricand completata cu lucrurile necesare pentru tine in functie de ce vrei sa fotografiezi.

Calatorie placuta si la cat mai multe fotografii reusite!

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *