Fotografia de calatorie

Atunci cand vrei sa mergi in vacanta iti faci planul: unde mergi, cum ajungi acolo, cat vei sta, unde vei sta, ce vei face la destinatie.

Multi dintre noi isi planuiesc aceste lucruri cat mai amanuntit, iar altii prefera sa cumpere biletul de avion catre o destinatie fara a avea nimic altceva stabilit dinainte. In ambele cazuri, este recomandat ca atunci cand iti faci bagajul sa nu-ti lipseasca aparatul foto.

Bineinteles, cei pasionati de fotografie vor avea un mic bagaj pregatit numai pentru echipamentul foto 🙂

Cand mergi in vacanta trebuie sa te informezi inainte despre locurile pe care le vei vizita, despre vremea de acolo si despre cum poti ajunge in cat mai multe locuri interesante in zona aleasa de tine.

Este minunat de exemplu sa vizitezi Parisul (si ai ce vizita aici, chiar recomand o lista cu planificarea vizitarii obiectivelor turistice), insa e si mai frumos in momentul in care afli de locuri mai putin vizitate atat in Paris cat si in jurul orasului.

O data ajuns la destinatie este bine sa ai la tine o harta a orasului si, contrar multor recomandari, eu zic ca e foarte bine sa te pierzi pe stradute neumblate tocmai pentru a descoperi adevarata frumusete ce se afla acolo. Se spune ca Roma este un “muzeu in aer liber”: da-ti voie sa te abati de la planul pe care il ai in vizitarea acestui oras pentru ca nu vei regreta! Vei descoperi nenumarate zone la care nici nu te astepti, iar pentru un fotograf, acesta este deliciul principal atunci cand urmareste sa faca fotografii inedite!

Daca vrei sa faci fotografii tematice, poti alege locuri anume in fiecare destinatie. Cel mai usor pentru tine va fi sa alegi o locatie exterioara. In cazul in care vei vrea sa fotografiezi in interiorul anumitor cladiri, in majoritatea  cazurilor va trebui sa intrebi daca este in regula sa fotografiezi in acel loc.

Fotografia de calatorie poate fi foarte creativa pentru ca in cele mai multe cazuri, fotograful nu urmareste ceva anume. Ideile vin pe parcurs si de multe ori se schimba pana la finalul respectivei sesiuni foto.

Pentru a fi mai usor sa stii locatiile vizitate si fotografiate este bine ca la sfarsitul fiecarei zi din vacanta sa notezi undeva ce si unde ai fotografiat. La sfarsitul zilelor de vacanta iti va fi mai usor sa gestionezi fotografiile realizate.

Asa cum fotografia de calatorie este foarte creativa si vacanta in sine este cel putin la fel de creativa. La intoarcere vei avea noi fotografii pe care poti alege sa le expui intr-o galerie foto 🙂

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

3 Comments

  • Niciodata nu ajung sa vizitez toate locurile pe care le propun. Din pacate asa mi se intampla desi ma informez bine inainte de plecare. Anul acesta de 2 ori am ajuns la Galati si nici a 2-a oara nu am reusit sa vizitez tot ce mi-am propus. Am calatorit 1000km dar nu a fost degeaba si anul viitor sigur inca o data ma voi duce in orasul Dunarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *