Destinatii infricosatoare, de Haloween

O data pe an, in noaptea de 31 octombrie se spune ca spiritele prind viata si revin pe pamant. Aceasta zi mai este cunoscuta si ca “Ziua Tuturor Sufletelor” si se spune ca aceasta sarbatoare a aparut inca de pe vremea celtilor.

Celtii credeau ca in aceasta zi spiritele reveneau pe pamant si puteau comunica cu cei vii.Se credea ca sufletele celor ce au murit in anul respectiv reveneau pe pamant in cautarea unor corpuri vii, aceasta fiind singura lor speranta de viata dupa moarte.

Aceste povesti sunt astazi legende, insa pasionatii de povesti infricosatoare sarbatoresc aceasta seara cum stiu mai bine. In seara de 31 octombrie sunt organizate petreceri cu costume speciale, focuri de tabara, trick or treat, seri cu povesti cu si despre fantome.

Daca ar fi sa mergi intr-un loc anume de Haloween, unde ai merge? Iti propun urmatoarele  locuri infricosatoare numai bune de vizitat de Haloween:

  • Turnul Londrei: pentru mai mult de 1000 de ani a fost un loc de tortura si executii. Cea mai cunoscuta parte a Turnului Londrei este inchisoarea- aici si-au petrecut ultimele momente din viata Arhiepiscopul de Canterbury, Thomas Becket si Anne Boleyn, a doua sotie a lui Henric XVIII. Se crede ca Turnul Londrei este des bantuit de spiritele celor ce au fost tinuti aici si au fost condamnati la moarte pe nedrept.
  • Castelul lui Dracula(Castelul Bran): situat in inima Transilvaniei, este castelul in care a domnit Vlad Tepes. Se spune ca Bram Stoket s-a inspirat din viata lui Vlad Tepes(numit Dracula) atunci cand a scris binecunoscuta carte “Dracula”
  • Podul Charles(Charkes Bridge/ Karluv Most) din Praga: legenda spune ca podul este bantuit de 10 lorzi decapitati ce alearga in fiecare seara aici
  • Castelul Ballygally- Irlanda de Nord: castelul este bantuit de fantoma Isabelei Shaw; ea a fost inchisa intr0una din camerele castelului si a fost lasata sa moara de foame aici. Castelul are astazi o camera ce se poate vizita, numita “Ghost room”
  • Catacombele Capucinilor- Palermo, Italia: in zonele subterane ale orasului se spune ca se pot intalni fantome ale celor ce au murit aici.

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *