Unde se sarbatoreste Thanksgiving Day?

Thanksgiving Day sau Ziua Recunostintei a aparut in Statele Unite si Canada. Aceasta zi este sarbatorita in a doua zi de luni a lunii octombrie in Canada si in a patra zi de joi a lunii noiembrie in Statele Unite.

Thanksgiving Day a fost sarbatorita pentru prima data in 1621 in Statele Unite de primii colonisti sositi in “Lumea Noua” in semn de recunostinta pentru recolta obtinuta in conditii aprige pe acel nou teritoriu.

Dar ce este aceasta zi a recunostintei?

Este o sarbatoare de familie in care se multumeste pentru bogatia recoltei din acel an. In Statele Unite, zilele de joi si vineri din saptamana in care se sarbatoreste Thanksgiving Day sunt zile libere pentru a permite tuturor sa sarbatoreasca alaturi de familie. O exceptie este reprezentata de magazine care deschid foarte devreme mai ales in ziua de vineri care este considerata zi de cumparaturi.

Mancarea traditionala de Ziua Recunostintei este reprezentata de curcan, insa pe langa acesta se adauga si jambonul, cartofii dulci, porumbul si placinta de dovleac.

Unde se mai sarbatoreste Thanksgiving Day?

Ziua Recunostintei se sarbatoreste si in Marea Britanie, insa aici aceasta zi este considerata “Ziua Recoltei” si se sarbatoreste intr-o zi de duminica dupa strangerea recoltei. In Marea Britanie, aceasta zi nu este o sarbatoare atat de importanta.

In Insula Grenada exista o sarbatoare numita Thanksgiving Day ce are loc pe 25 octombrie in fiecare an. Spre deosebire de sarbatoarea din Statele Unite si Canada, in Grenada, aceasta nu are aceeasi insemnatate. Aici se aniverseaza invazia din 1983, condusa de SUA, ca raspuns la executarea primului ministru din Grenada, Maurice Bishop.

In Olanda: multi dintre pelerinii ce au migrat aici s-au asezat in zona numita Leiden(1609-1620). Pentru a comemora acest lucru, are loc  cate o slujba in Pieterskerk (biserica gotica aflata in Leiden) in fiecare dimineata a Zilei Recunostintei (aceasta coincide cu ziua sarbatorita in Statele Unite).

Thanksgiving Day se sarbatoreste si in Insula Norfolk, in ultima miercuri a lunii noiembrie. Sarbatoarea a fost adusa pe aceasta insula in urma vizitelor pe navele de vanatoare de balene ale americanilor.

Se sarbatoreste Ziua Recunostintei si in Japonia, sub denumirea de “Labor Thanksgiving Day”. Sarbatoarea are loc in 23 noiembrie si este considerata a fi o zi in care se sarbatoreste munca. In aceasta zi se organizeaza divesre festivaluri in intreaga Japonie si se incurajeaza gandirea cu privire la pace, la drepturile omului si la mediul inconjurator.

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *