Descopera secretele de pe Valea Hartibaciului

Pe la jumatatea lui august anuntam cu bucurie noua excursie pe care am pregatit-o: tabara “Romania autentica: #CetatiMedievale”, eveniment ce are loc in perioasa 11-14 septembrie 2014 la care te invit si pe tine.

Pana atunci insa ti-am povestit deja cate ceva despre Cetatea Saschiz, acea cetate uitata a Romaniei pe care o vom vizita si explora in excursia din septembrie.

Acum a venit randul sa iti povestesc cate ceva despre Valea Hartibaciului unde vom petrece o zi intreaga in tabara. Aici o vom avea ca si ghid pe Adela Dadu de la Transylvania-Guide.com.

Adela ne va purta prin zona pe care o cunoaste ea cel mai bine si ne promite sa avem o zi in care sa simtim ce insemana cu adevarat viata la tara in satele traditionale din mijlocul Transilvaniei.

Ziua aceasta va fi o surpriza totala pentru noi toti pentru ca ne vom adapta vizitele din mers.

Pentru ca vreau sa aflu totusi cate ceva despre ziua pe care o vom petrece pe Valea Hartibaciului am rugat-o pe Adela sa imi acorde putin timp pentru un interviu. Iata ce a iesit:

foto Adela Dadu 1Carmina: Buna Adela. Multumesc pentru timpul pe care ti l-ai facut sa imi acorzi acest interviu. Stiu ca este vara si esti foarte ocupata zielele acestea cu grupuri de turisti care vin sa vada zona Sibiului insa cititorii blogului Travel with a Smile sunt curiosi cum va fi pe Valea Hartibaciului in tabara #CetatiMedievale, loc in care ne vei insoti in calitate de ghid specializat.
Adela: Valea Hartibaciului este una din zonele mai putin cunoscute sau promovate ale Sibiului. Poate ca tocmai din acest motiv si-a pastrat farmecul aparte. Este o zona deluroasa acoperita cu paduri dese, cu o flora si fauna rar intalnite astazi in Europa. Datorita aceste biodiversitati diversificate suprafete intinse din Valea Hartibaciului au fost incluse in arii de protecţie Sit Natura 2000.
Ascunse intre coline se gasesc foste asezari sasesti, sate ce si astazi isi pastreaza aspectul arhitectural de secole, localitati strajuite de biserici fortificate a caror turnuri-clopotnita se zaresc din departari. As putea spune ca o calatorie pe Valea Hartibabciului este o calatorie in timp 🙂

Carmina: Adela, spune-mi te rog pe unde o sa ne plimbi in tabara #CetatiMedievale. Nu cunosc prea bine Vaelea Hartibaciului si abia astept sa ne-o prezinti. Pentru ca cei care doresc sa vina in tabara sa isi faca o idee despre cum va decurge ziua spune-mi te rog cateva cuvinte despre vizitele pe care le vom face.
Adela: Printre atractiile zilei amintesc Ferma-Scoala de la Cornatel, un proiect extrem de interesant ce se adreseaza iubitorilor de animale si celor pasionati de viata in mijlocul naturii; apoi vom pleca spre Hosman, fosta localitate saseasca unde vom vizita o Moara Veche restaurata si biserica fortificata – tot aici vom afla despre diversele proiecte multiculturale pe care le promovam in zona. Vom vizita si biserica fortificata de la Altana unde vom afla noi povesti de viata. Nu putea lipsi, evident, nici componenta culinara, asa ca va propun un pranz cu specific local la o gospodarie traditionala din zona.

hosman 12 2

Carmina: Pentru ca mancarea traditionala este un punct asteptat de toata lumea in tabara #CetatiMedievale spune-mi te rog cateva cuvinte despre Pensiunea la care vom lua masa de pranz.

Adela: Vom lua masa la o gospodarie traditionala din zona, in Nucet. Familia care ne va gazdui prepara toata produsele acasa, aprovizionandu-se de la propria ferma certificata biologic. Vom experimenta un mozaic gastronomic ce incearca sa redea retete locale specifice, preparate 100% in casa.

Carmina: Adela, spune-mi daca mai ai ceva de adaugat la cele de mai sus. Cititorii vor sa afle cat mai multe despre ziua petrecuta pe Valea Hartibaciului.
Adela: Rolul acestei vizite este acela de a aduce turistii mai aproape de traditiile locale, de a descoperi zone fascinante, de a se bucura de povesti de viata inedite. Este oferta pe care o promovam si turistiilor straini care sunt efectiv incantati sa descopere aceste zone. Experienta va fi, cu siguranta, captivanta.

Carmina: Multumesc frumos pentru timpul pe care mi l-ai acordat si pentru fotografiile pe care mi le-ai pus la dispozitie in acest interviu si abia astept sa ne vedem in septembrie sa pornim la drum!
Adela: Cu mare placere, va astept cu drag la Sibiu.

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *