Tu de ce iubesti Romania?

Mai mult de jumatate din calatoriile mele de peste an (sunt peste 20 de calatorii/an; cam asa  arata calatoriile mele din 2016) se petrec in Romania si inca nu am descoperit tot!

Iubesc Romania si faptul ca descopar mereu ceva nou in locuri deja stiute ma face sa imi pastrez curiozitatea ori de cate ori merg intr-o calatorie.

Am fost de zeci de ori in Brasov, Sibiu, Cluj, Iasi si Sighisoara si parca de fiecare data cand revin in unul din aceste orase mai descopar o straduta putin stiuta, vreo cladire veche sau o poveste si orasul imi pare din nou…nou 🙂

Tu cat de des calatoresti in Romania? Te-ai gandit vreodata?

Pana in momentul acesta pentru mine Sighisoara ramane orasul preferat. M-am tot gandit de ce il prefer pentru ca avem si alte orase la fel de frumoase, iar concluzia a fost ca este favoritul meu pentru faptul ca este singura cetate medievala inca locuita din Europa de Est, pentru povestea pe care o are si pentru ca aceasta poveste aduce aici anual o multime de vizitatori romani si straini.

Sighisoara este pentru mine acel orasel medieval care ascunde povesti aproape pe fiecare straduta din cetate si in fiecare cladire colorata. Motiv pentru care de cate ori ajung in Sighisoara caut o alta unitate de cazare din centrul cetatii pentru a simti atmosfera pe care au avut-o in trecut cei care au trecut pragul acelei cladiri. Da, imi plac tare mult povestile cu orase medievale si, cumva, ma simt in mijlocul povestilor demult apuse cand sunt in Sighisoara.

 

Chiar daca iubesc Sighisoara si am fost de nenumarate ori aici inca imi doresc sa ajung odata iarna pentru a vedea cetatea acoperita de zapada. Pana acum se pare ca nu am prins deloc zapada 🙂

In plus, imi doresc sa cunosc si mai bine istoria pe care o poarta orasul si in acest sens m-a ajutat tare mult clipul de mai jos realizat de Romanian Art & Craft impreuna cu Happy Tour in campania de promovare a oraselor din Romania pe care o deruleaza in aceasta primavara.

Consider binevenita o astfel de campanie de promovare a oraselor din Romania pentru ca sunt multi romani care inca nu isi cunosc suficient de mult tara. Prin videoclipurile realizate in cadrul campaniei putem afla cu totii cateva informatii interesate despre orase mai mari sau mai mici din Romania si astfel putem sa ne dam seama unde ne-ar place mai mult sa mergem intr-un city break de exemplu.

Campania include orase precum Sighisoara, Timisoara, Alba Iulia, Sinaia, Cluj si Iasi si fiecare oras este prezentat de catre un blogger de travel: Marian Craciun (Sighisoara), Iulia Ionescu (Timisoara), Cristina Stoica (Alba Iulia), Diana Cosmin (Sinaia), Ioana Grama (Cluj), Andreea Chirila (Iasi). Pana in prezent sunt gata videoclipurile despre Timisoara, Sighisoara (vezi mai sus) si Alba Iulia si saptamanal vor fi incarcate videoclipuri din restul oraselor. Mai multe detalii despre campanie gasesti aici.

Ma intorc la intrebarea din titlul acestui articol, ocazie cu care vreau sa iti spun ca aceasta campanie de promovare a oraselor din Romania include si un concurs pentru cititori. Tot ce trebuie sa faci este sa raspunzi la intrebarea “Tu de ce iubesti Romania?” si sa incarci raspunsul pe pagina turistinromania.happytour.ro Premiul este un city break intr-un oras surpriza din Romania si un kit de calatorie. Concursul se desfasoara in perioada 1 mai – 1 iulie 2017 asa ca ai timp sa te gandesti de ce iubesti Romania. Succes!

Calatorii frumoase iti doresc!

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *