Cum am grijă de pielea mea vara

Cele peste 30 de grade cu care ne-a întâmpinat începutul lunii iulie m-au făcut să fiu mai atentă decât de obicei la cum ies din casă. Când spun asta mă gândesc atât la îmbrăcămintea potrivită pentru astfel de temperaturi, la hidratare-am mereu o sticlă cu apa la mine și, nu în ultimul rând, la protecția solară.

Sunt genul de persoană care este obișnuită să folosească tot timpul anului creme cu factor de protecție solară (da, chiar și iarna pentru că razele soarelui nu iartă!), așa că acum, când avem peste 30 de grade în termometre am simțit nevoia să fiu și mai atentă decât de obicei la acest aspect și să îți povestesc și ție despre asta.

Nu de alta, însă vara este sezonul dedicat călătoriilor și știu că sunt multe persoane care caută acel bronz perfect obținut rapid  (într-o vacanță de maxim o săptămână) și care să dureze cât mai mult însă rezultatele nu sunt întotdeauna cele sperate. Și eu am trecut prin asta și mi-a luat mai mulți ani (!) până să învăț să fac lucrurile corect și în ordinea firească pentru a mă bronza treptat, pentru a întreține bronzul cât de mult posibil și pentru a avea pielea hidratată mereu (în condițiile în care am o piele extrem de sensibilă), indiferent că eram acasă sau în vreo călătorie.

 

În primul rând trebuie să îți spun că pentru a înțelege cum stau lucrurile în cazul bronzului realizat corect și care să aibă rezultat îndelungat, primul pas pentru mine a fost să înțeleg ce este acela SPF (factor de protecție solară), de ce este atât de diferit de la o cremă la alta și când să folosesc o cremă cu factor de protecție pare (exemplu: SPF 30 sau SPF 50) și când pot trece la cele cu factor de protecție mai mic (SPF 20, SPF 15, SPF 10, SPF 6).

Pe scurt, SPF (Sun Protection Factor = Factor de Protecție Solară) este o unitate de măsură care indică intervalul de timp pe care îl poți petrece la soare, fără că pielea ta să fie afectată de radiațiile UV după aplicarea loțiunii de protecție.

Ei bine, acest factor de protecție solară îl găsim ușor în produsele cosmetice dedicate care conțin compuși care fie absorb radiațiile și le convertesc în căldură, fie le reflectă de pe suprafața pielii. Crema de protecție solară blochează razele dăunătoare UVA ȘI UVB, ajutând astfel la producerea acelui “scut” protector fără ca pielea noastră să sufere.

Pentru un bronz treptat ar trebui ca expunerea la soare să fie și ea treptată, făcută la primele ore ale dimineții când razele soarelui nu sunt atât de arzătoare (adică până în ora 11), iar crema cu factor de protecție solară să fie mai puternică în cazul primelor expuneri la soare (Ex. SPF 30), urmând ca, în funcție de sensibilitatea pielii fiecărei persoane și de preferința personală, factorul de protecție să scadă treptat până la nivelul dorit al bronzului.

Și ar mai fi un aspect. Produsele cu factor de protecție solară sunt și ele diferite: le găsești fie sub formă de cremă, loțiune, ulei de plajă, spray, balsam de buze. Și aici intervine preferința personală a fiecăruia – eu prefer spray-urile pentru că sunt ușoare, nu lasă urme și este foarte simplu de aplicat produsul cu ajutorul lor. Totodată, este bine de reținut faptul ca uleiul de plajă se folosește mai ales atunci când dorești să accentuezi bronzul sau să te bronzezi mai repede.

Astfel, personal am folosit cremă cu SPF 50 atunci când NU am dorit să mă bronzez (se întâmplă uneori la început de vară când sunt încă în oraș, nu am planuri pentru vacanță la mare și nu îmi doresc să mă bronzez “cu dungi”-cum a fost de exemplu anul trecut înainte de nuntă), cremă cu SPF 30 când am dorit să încep să mă bronzez, apoi scad treptat factorul de protecție până undeva la SPF10, iar anul acesta, în premieră, am ajuns la SPF6 și doresc să experimentez asta în continuare pentru că a început să îmi placă.

Ultimele zile ale lunii iunie și prima zi a lui iulie m-au găsit într-o minivacanță de relaxare și fotografie în Deltă Dunării. Acestea au venit după o perioadă extrem de aglomerată de o luna și jumătate, fără zile de pauză (nici măcar în weekenduri) și, cumva, am zis că în perioadă asta îmi dedic mai mult timp mie și mă bucur de tot ce mă înconjoară. Cum pentru mine Delta Dunării este un loc de suflet și o bună alternativă a “vacanței la mare”, am ales că o parte din timp să o dedic statului la plajă și plimbării cu canoe pe canalele Deltei. Nu am avut parte și de baie în apă (că de…apa Deltei nu este la fel de prietenoasă ca cea a mării), însă cel puțin pentru perioada aceasta a anului, bronzul meu începe să prindă contur.

Tocmai pentru că am fost prea aglomerată în ultima perioadă și nu am avut timp de cumpărături, am ales să salvez puțin timp și să îmi iau cosmeticele necesare pentru plajă online. Și, știindu-mă cu pielea sensibilă, căutând mai multe informații despre bronz și cum să obțin un bronz sănătos am găsit produsele semnate de Australian Gold. Mi-a atras atenția numele lor pentru că știam brandul – am mai avut în trecut de la ei loțiunea de corp Forever After pe care am considerat-o tare faină, însă pe care o achiziționasem din afara României și de atunci nu o mai găsisem pe nicăieri.

Australian Gold este o companie americană recunoscută în toate colțurile lumii care are produse de protecție solară potrivite pentru pielea sensibilă: acesta includ ingrediente australiene (uleiuri și extracte din fructe), ai concentrație mare de vitamine, nu conțin parabeni, coloranți și nici alcool.

Pentru mine aceste ultime informații au fost foarte importante în alegerea făcută pentru că pentru pielea mea este foarte important că produsele cosmetice pe care le folosesc (și aici e valabil la TOT, nu numai la cele cu factor de protecție solară) să nu conțină alcool și să îmi hidrateze pielea în același timp. Dacă și tu ai piele sensibilă știi ce înseamnă să ai senzația aia de piele uscată-ei bine, vara, mai ales după expunerea la soare, dacă nu folosești produsele potrivite pielii tale senzația aceea neplăcută prin care “te ține pielea” se agravează.

Aveam deja de anul trecut un spray cu factor de protecție mare (SPF 30), așa că alegerea mea din acest an a fost să iau un spray cu factor de protecție mic (și să trec la acesta din urmă treptat), însă și o loțiune de corp “de după plajă”, care să îmi hidrateze pielea și să îmi mențină bronzul mai mult în timp. Așa că am ales uleiul de plajă Australian Gold cu SPF 6 și crema de corp Australian Gold Hemp Nation Pomaberry pentru a prelungi durata bronzului și le-am încercat pe ambele zilele trecute, în vacanța în Deltă.

Primul produs încercat din cele două menționate mai sus a fost crema de după plajă. Aceasta a venit chiar după prima expunere prelungită la soare avută fix în mijlocul zilei, pe durata transferului cu barca din Tulcea în satul Mila 23-adică după vreo 3 ore se stat în soare puternic la vremea prânzului. În timpul transferului am folosit spray-ul cu SPF30 ca să nu am probleme, apoi, după ce am ajuns la destinație și mi-am tras sufletul, am încercat loțiunea de după plajă pe care am îndrăgit-o chiar din acel moment. Este făcută cu ulei din semințe de cânepă care asigură hidratarea maximă, este bogată în antioxidanți și vitamine (B1, B2, B3, B6, C, D și E), are acizi grași din Omega 3 și 6 (aceștia sunt cei care ajută la prelungirea bronzului), iar aroma pe care a lăsat-o pielii a fost extraordinară.

Uleiul de plajă spray cu SPF6 l-am folosit în a doua parte a călătoriei, după ce pielea mea a fost deja obișnuită cu bronzul și, pentru a fi sigură că mi se potrivește, am testat produsul mai întâi pe o bucățică mică de piele de pe mână. Așa și se recomandă să faci ori de câte ori încerci un produs cosmetic nou ca nu cumva să ai vreo alergie neașteptată. Nu au fost probleme din acest punct de vedere și nici nu mă gândeam să fi fost având în vedere ingredientele folosite de cei de la Australian Gold în produsele sale. Am folosit uleiul-spray cu factor de protecție mic numai în primele părți ale zilei, când soarele a fost mai blând, iar eu am dorit ca bronzul meu să înceapă să capete o culoare aurie. Mi-a plăcut mult senzația pe care a dat-o pielii acest ulei-spray și rezultatele încep să apară. Nu am abuzat însă de el pentru că vreau ca vara asta să îmi clădesc încet bronzul pe care îl doresc și am în plan o ieșire mai lungă…la mare de data aceasta.

Acestea fiind spuse, eu mă declar foarte mulțumită și plăcut surprinsă de produsele pentru bronz încercate până acum de la Australian Gold. Le-am simțit foarte ușoare, mi-au hidratat pielea, m-au protejat de razele soarelui iar rezultatul se vede frumos. Mă bucur că de acum le găsim și în România, deocamdată numai online, însă, sper eu că pe viitor și în alte magazine, sau poate chiar în magazine dedicate.

Așa că dacă vara asta vrei să te protejezi de soare și să ai parte și de produse calitative recomand să îți arunci un ochi în magazinul lor online pentru că au produse pentru toate tipurile de piele și cu factor de protecție din toate categoriile.

Și dacă tot este vară, recomand să te bucuri de fiecare moment având grijă să nu stai prea mult la soare, să te hidratezi și să cauți umbra în mijlocul zilei. Vacanță frumoasă!

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *