Craciun la Mos Craciun, in Laponia

Mai sunt numai cateva zile pana la mult asteptata sarbatoare a Craciunului!

A nins deja si parca atmosfera incepe sa semene cu cea mult visata de fiecare dintre noi inca de cand eram copii. Imi amintesc ca eu mereu mi-am dorit sa petrec Craciunul alaturi de cei dragi, intr-o atmosfera calda in jurul bradului, ascultand colinde cantate de copii.

Imi doresc in continuare aceste lucruri iar, ca in fiecare an, am o dorinta mare de Craciun. Imi doresc sa fiu in orasul lui Mos Craciun si sa redevin copil pentru a ma bucura de toate jocurile, jucariile, dulciurile si locurile de acolo!

Si mi s-a indeplinit dorinta cand am aflat ca anul acesta chiar am sa ajung in orasul lui Mos Craciun! A fost un cadou-surpriza pe care mi l-au facut cei dragi de ziua mea!

Orasul lui Mos Craciun se numeste Rovaniemi si se afla in Laponia, aproape de Cercul Polar. Mai este putin pana la plecarea din 23 decembrie si deja am inceput pregatirile: bagajul este facut, documentele de calatorie sunt aranjate deja.

Acum nu mai ramane decat sa ma documentez putin mai mult despre locurile pe care le voi vizita!

Voi avea la dispozitie 5 zile pentru a ma bucura cat mai mult de acest taram de basm. Din programul pe care l-am primit, stiu ca voi vizita Casa lui Mos Craciun, Santa Park, Satul lui Mos Craciun, voi merge intr-o calatorie cu snowmobilul si ma voi plimba cu saniuta trasa de reni! Deja imi doresc sa treaca zilele mai repede si sa fiu deja acolo!

Abia astept sa vad Satul lui Mos Craciun si toata atmosfera de acolo. Imi imaginez deja ca voi da si peste ajutoarele lui Mos Craciun, peste elfii care sunt in pregatiri cu cadourile pentru noaptea magica de Craciun. Va fi un spectacol pentru mine sa ma aflu in aceasta lume a copilariei unde chiar voi redeveni copil.

Pe langa toate acestea sper sa am parte si de multa ninsoare in Rovaniemi. Visez la o seara de Craciun in care va ninge cu fulgi mari de zapada, ca in povesti!

Si, ca sa pastrez traditia de cand eram mica, in seara de Ajun il voi astepta pe Mos Craciun cu prajiturele si cu lapte cald 🙂

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *