Alcala de Henares – orasul lui Cervantes

Situat in apropierea Madridului, la numai 33 km departare, orasul Alcala de Henares are ceva aparte. Este un oras micut si in acelasi timp maret. Este micut ca si intindere dar maret prin istoria sa!

A fost primul oras universitar planificat din lume, iar in secolul XVI universitatea de aici a realizat Biblia Complutensiana Poliglota ce a fost scrisa in patru limbi diferite.

Astazi micul oras isi pastreaza farmecul pe care l-a avut dintotdeauna. Te poti plimba pe stradutele inguste si sa ai impresia ca lumea e a ta. Nu te poti rataci pe strazile din oras pentru ca toate ajung in piata centrala.

Dintre toate cladirile bine aranjate ce se gasesc aici sunt cateva care ies in evidenta: Monasterio de Religiosas Bernardas, Universitatea si Muzeul Miguel de Cervantes.

Miguel de Cervantes este considerat a fi simbolul literaturii spaniole . Cervantes este cunoscut mai ales pentru romanul “Aventurile lui Don Quijote”, roman ce a fost considerat de marii critici literari primul roman modern si una dintre cele mai valoroase opere literare a literaturii universale. Muzeul Cervantes este gazduit de casa in care a trait Miguel de Cervantes .

Un lucru inedit despre Alcala de Henares: niciodata nu poti stii exact cum este vremea. In aceeasi zi, la distanta de numai cateva minute, te poti intalni cu nori de ploaie, apoi soare , apoi din nou nori si chiar o scurta furtuna; iar dupa furtuna… rasare soarele aproape imediat. Nu am mai intalnit in nici un alt loc in care sa vad atatea fenomene atmosferice intr-un timp atat de scurt (vezi foto sus)!

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

2 Comments

  • Of… Daca te stiam mai de demult… Am fost in martie 2009 la Madrid si mi-ar fi placut cu siguranta oraselul lui Cervantes… Still, I traveled with a smile 😉

  • E bine ca ai calatorit cu un zambet 🙂
    Data viitoare cand pleci pe undeva, intreaba-ma de ce e in zona si iti fac o lista! :*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *