Ce zici de un “Vin pe hartă”? Te invit la degustare de vinuri la Muzeul Hărților

Vara asta stăm mai mult pe acasă sau…călătorim în România. Ei bine, pentru că de-a lungul timpului am călătorit în diverse colțuri ale țării și am încurajat întotdeauna călătoriile pentru pasiuni, în luna august am mai pus ceva la cale.

Și pentru că îmi cunoști deja pasiunea pentru vin ce a devenit din ce în ce mai prezentă atât în articole, cât și în excursiile tematice de fotografie și echitație pe care ți le-am propus în ultimii 2 ani, iată că de data asta te invit la o călătorie pe hartă în care savurăm vinuri românești și din Republica Moldova.

“Cum vine asta?” ai să întrebi.

Simplu. Înainte de orice călătorie stă planificarea, iar eu o fac întotdeauna cu o hartă în față. Pornind de la această idee și de la faptul că primăvara aceasta am făcut cunoștință cu Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, am pus la punct o seară de povești despre hărți și despre vin. Și nu e vorba despre orice hărți ci niște hărți vechi pe care vom urmări destinațiile viticole de astăzi, apoi vom savura câteva vinuri chiar din zonele discutate de pe hartă.

Astfel, te invit la evenimentul “Vin pe hartă. Degustare de vin la Muzeul Hărților” ce are loc pe 12 august 2020 19 august 2020 (înscrierile pentru 12 august s-au epuizat) începând cu ora 18:30 în București, chiar la Muzeul Hărților. Organizez acest eveniment cu proiectul Winesday, alături de Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi și în parteneriat cu Travel with a Smile și Revino.

Partenerul principal, Muzeul Hărților, este mai mult decât o gazdă: ei s-au alăturat cu tot sufletul în acest eveniment dorind să promoveze patrimoniul lor – hărțile pe care le păstrează cu atâta grijă – către cei ce le vor călca pragul în data de 19 august. În acest sens vom avea o persoană specializată din partea muzeului care va vorbi despre hărți și istoria lor și ne va arăta pe acestea zonele viticole pe care le cunoaștem astăzi. Ai să fii surprins ce denumiri asemănătoare există!

Ca să îți faci o idee despre cum arată muzeul pe interior (îl vei vizita și tu individual în data de 19 august, evenimentul nostru urmând să aibă loc în aer liber, în curtea muzeului), îți las mai jos un tur virtual foto al muzeului realizat la începutul acestei veri de Călin Stan în cadrul proiectului său, See360.ro.

Revenind la seara de degustare de vin pe care o aștept cu mare nerăbdare, trebuie să știi că:

  • evenimentul se va desfășura în aer liber în curtea Muzeului Hărților
  • evenimentul este format din 3 părți: vizită individuală a Muzeului pe interior (aceasta se va face chiar la sosirea la muzeu; purtarea măștii de protecție este obligatorie in interior), descoperirea poveștilor hărților, degustare de vinuri ce provin din zonele discutate de pe hartă
  • avem 4 zone de hartă de discutat și 5 vinuri la degustare.
  • de prezentarea hărților se va ocupa o persoană specializată din cadrul Muzeului, iar de degustarea de vin mă voi ocupa personal. Abia aștept să îți povestesc față în față despre aromele vinului!
  • cramele de la care vom degusta vinuri sunt: Aurelia Vișinescu, Viaviticola Sarica Niculițel, Crama Histria, Crama Strunga și Château Vartely, aceasta din urmă fiind din Republica Moldova.
  • fiecare participant va avea parte de un cadou: va primi “Harta Viticolă a României” (actualizată la zi) realizată de Revino. Bineînțeles, o să afli la eveniment și povestea acestei hărți.

Toate detaliile acestui eveniment precum și formularul de înscriere le găsești în acest articol de pe siteul Winesday. Așa cum spuneam și într-un articol trecut, Winesday este locul în care voi vorbi cel mai mult despre vin și voi anunța acolo cel mai des evenimentele cu și despre vin pe care le organizez. Așa că dacă ești și tu pasionat sau curios în ale vinului, îți recomand să mă urmărești pe siteul Winesday sau pe pagina de Facebook dedicată.

Acestea fiind spuse să știi că înscrierile la degustarea de vin de la Muzeul Hărților au început deja și se vor încheia pe 14 august cel târziu. Pentru că vreau să respectăm toate regulile de distanțare și igienă și fiecare participant să se simtă în siguranță și să aibă parte de o seară frumoasă în aer liber în care să descopere povești cu hărți și vin, am limitat numărul de participanți la 20. Deja sunt 10 persoane înscrise așa că dacă vrei să vii și tu recomand să te înscrii cât mai repede.

Recomand cu drag să vii la acest eveniment fie că ești pasionat de vin, fie că nu știi nimic despre acesta. Va fi un moment tocmai bun să intri în lumea fascinantă a vinurilor dar și să reprezi pe hărți câteva crame pe care să le cauți în viitoarele tale vacanțe prin țară. Te aștept cu drag!

About

Travel with a Smile este locul în care călătorești virtual în destinațiile în care am călătorit eu și locul în care ai posibilitatea să împrumuți idei de călătorie pe care să le pui apoi în practică. Și asta pentru că toate călătoriile mele sunt însoțite de povești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *